Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Meniere (iç kulak hastalığı) hastasıyım. Hangi oranda rapor alabilirim?

sezıryus

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar ben menıere hastalıgı gecırdım ve sol 75 sag 12 işitme kaybım var hangi oranda rapor alabılırım

Hastalığın yol açtığı başka bir durum yoksa, sadece bu işitme kayıpları ile sakat statüsünde sayılmanızı sağlayacak %40 ve üzerinde rapor alamazsınız.

şimdi ben dengemi saglıyamıyorum sol kulagımın sinir hücreleri ölmüş dedi doktor ve ben ayda 1 kere atak(nöbet)gecırıyorum,sag kulakta ise basınc oluyor bazen ve yuksek sesle benımle konuşuldugunda anlıyabılıyorum

Sakatlık oranı cetveli'nde ilgili bölüm sanırım şu:

C-DENGE
Vestibüler bozukluklar hastastabil olduktan sonra en az 6 ay süreyle takip edilip aşağıdaki kriterlere göredeğerlendirilir. Vestibüler Bozukluğun Kriterleri.
- Vestibüler bozukluk işaretlerine ait destekleyici objektif bulguların olması ve günlük aktivitelerin yardımsız gerçekleştirilmesi (bisiklete binmek, hastanın işinin gerektirdiği kirişte-iskelede yürümek gibi belli aktiviteler hariç): %5

- Vestibüler bozukluk işaretlerine ait destekleyici objektif bulguların olması ve günlük aktivitelerin yardımsız gerçekleştirilememesi (kişisel bakım ile ilgili basit aktiveteler, bazı ev işleri, yürümek, başkasının kullanıldığı araca binip gezebilmek hariç): %15

- Vestibüler bozukluk işaretlerine ait destekleyici objektif bulguların olması ve günlük aktivitelerin yardımsız gerçekleştirilememesi (kişisel bakım hariç): %25

- Vestibüler bozukluk işaretlerine ait destekleyici objektif bulguların olması ve günlük aktivitelerin yardımsız gerçekleştirilememesi (hareket gerektirmeyen kişisel bakım hariç) eve bağımlı kalması gereklidir (Bu hastalarda nörolojik fonksiyonlar ayrıca değerlendirilmelidir): %35

peki özürlü raporu almamın avantajı var mı yada hiç almama gerek yok mu işe yaramıyorsa kardeş bılgılerın

benimde sağ % 58,sol % 15 ve bendede meniere var bana kulaktan % 6 verdiler.Yardımcı olabildiysem sevinirim.

Erken emeklilik için fayda sağlar. En önemlisi budur. Ayrıca kamuda ya da özel sektörde sakat statüsünde iş ilanlarına başvuru yapılabilir.

Üst Alt