Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Meniere (iç kulak hastalığı) hastasıyım. Hangi oranda rapor alabilirim?
şimdi ben dengemi saglıyamıyorum sol kulagımın sinir hücreleri ölmüş dedi doktor ve ben ayda 1 kere atak(nöbet)gecırıyorum,sag kulakta ise basınc oluyor bazen ve yuksek sesle benımle konuşuldugunda anlıyabılıyorum
C-DENGE
Vestibüler bozukluklar hastastabil olduktan sonra en az 6 ay süreyle takip edilip aşağıdaki kriterlere göredeğerlendirilir. Vestibüler Bozukluğun Kriterleri.
- Vestibüler bozukluk işaretlerine ait destekleyici objektif bulguların olması ve günlük aktivitelerin yardımsız gerçekleştirilmesi (bisiklete binmek, hastanın işinin gerektirdiği kirişte-iskelede yürümek gibi belli aktiviteler hariç): %5
- Vestibüler bozukluk işaretlerine ait destekleyici objektif bulguların olması ve günlük aktivitelerin yardımsız gerçekleştirilememesi (kişisel bakım ile ilgili basit aktiveteler, bazı ev işleri, yürümek, başkasının kullanıldığı araca binip gezebilmek hariç): %15
- Vestibüler bozukluk işaretlerine ait destekleyici objektif bulguların olması ve günlük aktivitelerin yardımsız gerçekleştirilememesi (kişisel bakım hariç): %25
- Vestibüler bozukluk işaretlerine ait destekleyici objektif bulguların olması ve günlük aktivitelerin yardımsız gerçekleştirilememesi (hareket gerektirmeyen kişisel bakım hariç) eve bağımlı kalması gereklidir (Bu hastalarda nörolojik fonksiyonlar ayrıca değerlendirilmelidir): %35