Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Meniere vertigo işitme kaybı sakatlık oranı yüzde kaçtır?

cenker78

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
meniere vertigo sakatlık oranı ne olur bu hastalık duyu favıza insanı kilitleme bulantı problemleri denge sorunu yaratıyor

sakatlık oranı cetveli'ne göre:
Hastanın şuanki durumunu özetleyen açıklamanın karşısındaki orandır alabileceği rapor oranı..

Denge:

Vestibüler bozukluklar hasta stabil olduktan sonra en az 6 ay süreyle takip edilip aşağıdaki kriterlere göre değerlendirilir. Vestibüler Bozukluğun Kriterleri:

Sınıf: 1) Vestibüler bozukluk işaretlerine ait destekleyici objektif bulguların olması ve günlük aktivitelerin yardımsız gerçekleştirilmesi (bisiklete binmek, hastanın işinin gerektirdiği kirişte-iskelede yürümek gibi belli aktiviteler hariç) : % 5

Sınıf: 2)
Vestibüler bozukluk işaretlerine ait destekleyici objektif bulguların olması ve günlük aktivitelerin yardımsız gerçekleştirilememesi (kişisel bakım ile ilgili basit aktiveteler, bazı ev işleri, yürümek, başkasının kullanıldığı araca binip gezebilmek hariç) : % 15

Sınıf: 3) Vestibüler bozukluk işaretlerine ait destekleyici objektif bulguların olması ve günlük aktivitelerin yardımsız gerçekleştirilememesi (kişisel bakım hariç): % 25

Sınıf: 4)
Vestibüler bozukluk işaretlerine ait destekleyici objektif bulguların olması ve günlük aktivitelerin yardımsız gerçekleştirilememesi (hareket gerektirmeyen kişisel bakım hariç) eve bağımlı kalması gereklidir..: % 35

2006 veya bir önceki özürlülük ölçüt oranına göre meniere nin yüzdesi 55 idi.Şimdikinde ise böyle bir yüzde yok.Yani anlayacağınız çalışamayacak ve günlük işlerinizi yapamayacak durumda olmanız ,heyettekilerini ilgilendirmiyor.Hatta nerede ve ne zaman geleceği belli olmayan,kusmanında eşlik ettiği ve en az 4 saat süren baş dönmeleri onları hiç mi ama hiç ilgilendirmiyor.Çünkü gelip geçiyor.Hatta her meniereli hastanın aynı zamanda bir panik bozukluğu olduğu da hiç ilgi ve alakalarını çekmiyor.20 yıldır bu hastalıkla yaşıyorum.Moralinizi bozmak istemem.Size verecekleri yüzde işitme kaybıdır.Ve eğer dengeyle alakalı probleminiz varsa en fazla alacağınız 5 puandır.

Meniere gerçekten baş belası bir rahatsızlık çok yönlü etkileri var zaman zaman konturol altına alına bilsede rahatsızlık ataklar yine tekrarlıyo sağ kulağım rda nasıl değerlendiriyolar dumaz oldu çalışmam benim için risk oluşturmaya başladı pisikolajik destek de alıyorum doktorlar bu hastalığı nasıl değerlendiriyolar ki %5 oran belirliyolar hayatımı altüst eden bir hastalık daha kesin sebebi bile bulunamamış insan üzerindeki olumsuz etkileri çok sıradan bir değerlendime yapamazlar bende rapor almaya çalıcağım derdimi nasıl anlatacağım doktorlara ki bu raporu alabileyim kronik bronşitim var bel fıtığı boyun fıtğı ve boyunda düzleşme var sinirlerim se harab olmuş vaziyette Meniere hastalığından rapor alan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim

Rapor almak için resmen baş vurdum menire den denge kaybı için %5 işitme kaybından dolayı ise %16 toplamda KBB %20 verdi etkiler ayrı ayrı değerlendirilmiş oldu ayrıca bronşitten GÖĞÜS %20 tansiyon ve ritim b ozukluğundanda KARDİYOPLOJİ %19 VERDİ toplamda %48 le heyyetn geçmiş oldum hayırlısı olsun diyorum maliye bakanlığının overgi indirimimi onaylamasını bekliyorum.. umarım faydalanan olur saygılarımla

Kışlalı;
Güncel bilgi için teşekkür ederiz, faydası olmaz olur mu, benzer durumda olan arkadaşlara fikir olacak verdiğiniz bilgiler..:)

Mrb lar bende vertigo başdömesi iki kulakta da %47 db oranında işitme kaybı var kac oran alabilirim şimdiden teşekkürler

Üst Alt