Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Meningomyeloselliyim. Sonda ve bez kullanmaktan kurtulabilecek miyim..?

ameyt

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben tak kullanıyorum 1 seneyi kaçtı kaçaklar bitmedi bez kullanmayı bırakırsın demişlerdi olmadı enfeksiyonu nasıl yeneriz bir süre sonra olmaz demişlerdi oluyor ayrıca mesane büyütme ve delik açma ameliyatları hakkında bilgi istiyorum

Ahmet, öncelik barsak kontrolünün olmaması bez kullanmanı zorunlu kılacak bir durum değil. Ben deomurilik felçliyim ve hiç bez kullanmadım. Yediklerine/içtiklerine dikkat ederek ve 3-5 (artık kaç günde bir tuvalete gidebiliyorsan o kadar) günde bir tuvaletini yapmaya çalışarak/yaparak barsaklarını düzene koyabilirsin. Sürekli bez kullanmana gerek kalmaz.

Enfeksiyondan kurtulmak için her şeyden önce 4 saatte bir TAK yapman lazım. İki TAK arasında 4 saati aşan bir süre geçerse, enfeksiyon kaçınılmaz! Ayrıca su içmeyi asla ihmal etmemelisin. Öyle bir ayarlamalısın ki idrarın rengi her zaman açık ve kokusuz olmalı.
Ayrıca: http://www.engelliler.biz/forum/sag...ulmak-icin-d-mannose-vitamini-oneriyorum.html

Katater uygulamadan önce ellerini sabunla iyice yıkayıp ,mümkünse steril eldiven takarak işlemi gerçekleştirirsen enfeksiyonu önleye bilirsiniz. Ayrıca tateri taktıktan sonra mesaneyi iyice boşaltırsanız kalan idrarda bakteri yani enfeksiyon oluşmasını önlemiş olursunuz. Enfeksiyon oluştuysa antibiyotik kullanmalısınız. Saati saatine hergün aynı saatte kullanırsanız enfeksiyona neden olan bakterilerin antibiyotiklere direnç kazanmasını önler daha kısa sürede daha etkili ve tekrar tekrar enfeksiyon olmazsınız. Bir de bakterileri böbrekler ve mesanedsaneden atmak için bol su tüketmeliniz

öncelikle çok tşk benim barsak fonksiyonlarımda sorun yok normal gidiyorum sadece küçük idrar d-mannose gerçekten çok mu etkili

Bülent Bey, geceleri ne yapıyorsunuz peki, belli saatlerde mi uyanıyor musunuz?

Evet, geceleri malzemeler ulaşabileceğim bir yerde olur ve uyanıp TAK yaparım.

Su miktarını ve zamanlamayı kendinize göre ayarladığınızda zaten neredeyse otomatik olarak uyanırsınız. Ekstra bir saat kurmaya vs. hiç gerek olmaz. Ama bu sıkıştığınızı ne kadar anladığınızla ilgili bişey. Ben otomatik olarak uyanırım mesela...

bu ürünü kullanan faydasını gören varmı?kullanmak istiyorum ama korkuyorum böbreklere bi zararı olurmu?

Üst Alt