Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mental retardasyon evlenebilir mi?

sırlı_06

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar çok araştırma yaptım ama aklımda soru işareti var ben bedensel engeliyim ve zihinsel %50 hafif mental rapor da bu şekilde yaziyo ve babamla mahkemeye ciktim babam bana vasi mi artık ne diyorsanız atandı şimdi okuduğum da akil yoksunu evlenemez diyo benim evlenmem için ne yapmam lazım sorun çıkar mı avukat mi danismam lazım bu soru çok kafamı karıştırıyor ve üzüyor böyleyim diye yuva kurmaya hakkim yok mu hatta sevgilim var engelli yok hep evlilik hayali kuruyoz sorun çıkar mi evlenmemde?😔

Merhaba. Evlilik için zeki olmak gerekmez. Ama birtakım kavramlara hakimiyet ve hele ilerde annelik olursa bebeğin ihtiyaçlarına karşı duyarlılık ve gerekir.

Size önerim bu soruyu Size en yakın RAM'a sorunuz. Zira zihinsel engellilerle çalışırken hem yuzdenin çok birsey ifade etmediğini gördüm hemde evlilik gibi bir ilişki tipinde dikkatli olunması gerektiğini.

Mahirefe

Yani evlenmede sakınca yok diye düşünüyorum zihinsel deyil rapor da hafif mental retardasyon yazıyor avukata sorduğumda vasi izniyle evlenmek lazım dedi

Retardasyon demek gerilik demektir. Mental Retardasyonsa zihinsel gerilik anlamına gelir. Siz yakınındaki RAM yani Rehberlik Araştırma Merkezine gidin ve oluru olmazı işin uzmanlarından duyun.

Mahirefe

Teşekkürler peki evlenirken ayri bir sağlık raporu zaten alınmıyor mu zihnimde o kadar da sey yok sadece ince motor beceri yüzünden o verirdi ruhsal anlamda bi sey yok

Ben değil RAM size vermeli cevabınızı. O tanı ve vasi atanması yok yere olmaz.

Mahirefe
devlet islerimi kendim yuretemiycegim icin o yüzden atandi hersey korumasi adina atanmisti

Ram sordum biz bilmiyoruz o hukuksal bisy dedi her kafadan ayri ses çıkıyor kim biliyor o zaman engelli olmak ta ne zormuş

Üst Alt