Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mental retardasyon tanısı konan 24 yaşındaki kardeşim için ne yapabiliriz?

Sfkhrmn

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 24 yaşında kardeşim mental retardAsyon tanısı var raporu %100 kısaca Zeka geriliği eğer bu tanısı olan yakınları var mı kardeşimin kıyafetleri sürekli elleri ile ağzına alarak ıslatıp dişleri ile koparmak istiyor çözüm olarak hiç bişey aklımıza gelmemektedir birisi yanında durup sürekli ellerini tutması gerekiyor kardeşim kişisel bakımlarını dahi yapamamaktadır 4 yaşınsa mi bir cocuk gibidir gelişimi
İyi akşamlar

Merhaba benim kardeşimde agır mental 28 yaşında sizin anlattıgınız gibi sureklı kazagının kolunu agzıyla cıgnıyo ve kendine zarar veriyo(kafasına vuruyo kapılara falan kafa atıyo) Qsu 3 yaş sakinleştiricilerle idare etmeye calışıyorum ama gercekten bakması cok zor bazen yeri geliyo "aman kazagını çiğnesinde kendine vurmasın"diyorum beterin beteri var işte allah yardımcınız olsun bizim gibi cok var yani yanlız değilsin çare yalnız allahtan rabbim şifa versin

Özel eğitim ya da bireysel eğitim danışmanlık merkezlerinde Mental Retardasyon tanısına göre özel eğitim programlarından yararlanabilirsiniz. bu programlar da bireyin zihinsel becerilerine yönelik testlerle oluşturulan profilde güçlü olduğu alanlar kullanılarak desteklenme programları uygulanır. sosyal becerilerinin kazandırılması evde de bu kazanımların desteklenmesi işlevselliği arttırabiliyor.
geçmiş olsun.

Üst Alt