Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mental reterdasyon f71 tanısı kondu. Evde bakım aylığı alabilir miyiz?

aliyosa

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Slm benimde oglum 21 yaşında down sendromlu onada yüzde 45 zeka oranı denildi orta mental reterdasyon f71 tanısı kondu buna göre engelli raporum kac olur bakım aylıgı alabilirmiyim eve giren maaaş 1080 tl.3 kişiyiz

engelli maaaşı alabilirmiyiz cok tşk.ederimm

Size yardımı olur mu bilmiyorum ama benim de kardeşim mental retardasyon % 45 zeka geriliği eski raporunda % 77 ağır engelli şu anda ise % 94 raporu var. Bakım Aylığı almıştık. Ancak hem evde çalışan herkesin gelirini hesaplıyorlardı hem de bakıcı olacak kişinin de geliri veya gayrimenkulü olmaması gerekiyor diye biliyorum. Raporunuz yeterli görünüyor Bulunduğunuz ilçedeki sosyoloji yardımlaşma Vakfına gidin gelir tespitinizi yapsınlar.

Kaymakamlıklarda bulunan sosyal yardımlaşma Vakfına gideceksiniz. Otomatik düzeltme nedeniyle yanlış yazmışım kusura bakmayın.

raporum cıktı %70 ÖZÜRLU denildi ama agır özürlü kısmı hayır oldugu için evde bakım parası alamıyoum bunda bir yanlışlık yokmu yoksa ben mi prosedürü bilmiyorum cocugum down sendromlu evde bakıma muhtactır diye rapor veriyor aynı kurum ama bakım parasına hayır diyor nasıl iş bu

raporunuz isterse yüzde 95 olsun ağır özürlü yazmadığı müddetçe evde bakım maaşı bağlanmaz

bunu anlıyorum ama neden agır özürlü sayılmıyor onu anlamıyorum down sendromlu yakını olanlar maaş alamıyormu yoksa tekrar başka hastaneyemi muracat etmem lazım izlemem gereken yol nedir?sonucta ona bakmak için calışamıyorum tek maaşlada gecinilmiyor .yani neye göre kime göre agır özürlü? evde bakıma muhtac biri nasıl hafif özürlü olabilir

slm.siz hangi hastaneden rapor aldınız capa bana agır özürlü kızmını hayır yazmış bakım aylıgı alamıyorum

Üst Alt