Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mental retrdasyon tanısı alan babam dedemin aylığını alabilir mi?

busendaseması

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
oncelıkle merhaba degerlı arkadaslar benı bır konu hakkında aydınlatırsanız sevınırım 2019 da olen dedemın maasına bas vurdum babam ıcın bızı hastaneye yonlendırdıler yuzde 60 rapor ıstedıler bızde hastanaye gıttık kalp damara fızıge ıc hastalıklara son olarak RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI heyete gırdık ıclerınden sadece ıc hastalıkları vermedı yuzde 0 vermıs dıgerlerıne oran yazmıyordu sadece tanı koymuslar raporumuz sgk gıttı aradan bır ay sonra dosyayı ıncelemısler eksıradan bızı hacettepe hastanesı Psikiyatrik IQ rakamsal olarak rapor ıstedıler 2020 den berı bır turlu muane olamadık bende 10 once sgk gıttım sevk yerını degıstırdım dıskapı hastanesıne yonlendıdım hacattepe bakmıyor ılgılenmıyor gunluk 4 kısı ıle sınır koymuslar muane ıcın her neyse dıskapı hastanesınde muane olduk Psikiyatrik Muayene Tanısı koydular IQ rakamsal 50*69 ve hafif duzey mental retrdasyon düşünülmüştür yazmıslar sımdı raporda kaldıkmı onu ogrenmek ıstıyorum babamın yası 63 sımdıden tesekkur ederım yardımcı olan arkadaslara..

Kardeş hafif mental retardaysonun oranı 50 dir. Eğer başka hastalıklardan oran alamadıysanız büyük ihtimal 50 oran verilecek. Ama ümidinizi kesmeyin. Babanız 65 yaşına girdiğinde tekrar götürün hastaneye. Çünkü 65 yaş ve üzeri olanlara ek 10 puan veriliyo .ikisi birlikte karşılayabilir gerekli oranı

tesekkür ederim kardeşim benim yasamsal hayatın düşlediğin gibi gerçekleşmesi ümidiyle..

malul çoçuk yetim aylığına başvurmuştuk bağlanmadı

merhaba degerli arkadaşlar 06.11.2019 malul çoçuk yetim aylığına baş vurmuştum ara karar verip ruh sağlıgı zeka oranı istedi sgk heyete girip yüzde 50 oran almamıza ragmen ret vermiş ilk heyetdeki raporlarla beraber toplamamışlar sanırım ilk heyetde misal hepsinden 20 alsak bu en son aldıgımız oranla beraber yüzde 70 yapar hasta 63 yasında yüzde 10 da öyle ekleniyor var sayalım yüzde 80 ve bunun 20 oranı düşürsünler geriye 60 kalması lazım buna ragmen bizde itiraz ettik dilekceyle sizce aşama denir ...

01/07/2021İsmail AK ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ B-12.EMEKLİLİK SERVİSİGelen Evrak Beklemede

29/07/2021İSMAİL AK HK. ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ B-7.EMEKLİLİK SERVİSİ Gelen Evrak Beklemede

29/07/2021 İSMAİL AK HK. ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SIHHIYE SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ Gelen Evrak Kayıtlı 30/07/2021 3:58 PM

12/08/2021İSMAİL AK ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ B-7.EMEKLİLİK SERVİSİ Giden Evrak Kayıtlı 12/08/2021 2:34 PM YÜKSEK SAĞLIK

12/08/2021İSMAİL AK EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Gelen Evrak Kayıtlı 12/08/2021 2:36 PM YÜKSEK SAĞLIK

12/08/2021İSMAİL AK EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MALULİYET VE SAĞLIK KURULLARI DAİRE BAŞKANLIĞI Gelen Evrak Kayıtlı 12/08/2021 4:59 PM

12/08/2021İSMAİL AK EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL SİGORTA YÜKSEK SAĞLIK KURULU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Gelen Evrak Kayıtlı 13/08/2021 9:51 AM

12/08/2021İSMAİL AK EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YÜKSEK SAĞLIK KURULU ÖZET SERVİSİ – 1 Gelen Evrak Beklemede

busendaseması
rapor %60 olcak
50 oldugu için ret normal.
hesap 50 +20 al sana 70 değil.baltazara göre hesaplanıyor 50+20 :60 ediyor.ayrıca 63 yaş üstüne %10 verıok varsayımı.yani al sana fazladan 10 demıyolar. 50+20+10 olarak hesap edılır o da 64 yapıyo.
sizin ara karar ve tamamı %50 olarak hesap edilmiş.yapacagınız bişi yok
bende yetim maaşı alıom alo 174 ü ara en güzel bildirimi onlar verıyo.mesai saati diye bişi yok istediğin zaman ara.aradıgn zaman senın dilekçe nerde bilgilerin ne durmda hepsını öğrenebilion

adana kokulu alsana fazladan 20 engel oranı isteyen yok bu arada alo 174 gıda hattı tüketicinin gıda güvenilirliği ile ilgili her türlü ihbar ve şikayette ilgili merciye kolay bir şekilde ulaşabilmesi iletişimin tek merkezden yönlendirilmesidir sen neyin kafasını yaşıyorsun bahsetde bizde o kafadan yaşayalım..

yüksek sağlık kurulu itiraz süresi kaç günde sonuçlanır

SGK ya malul çoçuk yetim aylığına başvurmuşduk 2019 yılın kasım ayında 2020 de ara karar verip tek bölümden rakamsal olarak zeka testi istediler muane olup yüzde 50 aldık ve aradan 4 ay geçti olumlu veya olumsuz cevap gelmedi bizde SGK gidip bilgi aldık ret vermişler ama eve kagıt gelmedi SGK dosya takip sitesinde baktıgımızda ret bilgiside yazmıyor bizde bu temmuz ayın sonunda yüksek sağlık kuruluna itiraz dilekçemizi verdik hala sonuç yok bu yüksek sağlık kurulu itiraz sonuçu kaç günde sonuçlanıyor bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim 22 ay oldu hala sonuç yok neden bu kadar uzun sürüyor malul erkek çoçuklarda işlemler

Üst Alt