Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mercedes'in 1600 motora sahip C serisi Türkiye'de satılıyor mu?

ceyhani

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar mersedesin c serisinde 1600cc otomotik türkiyede satılıyormu bilenler yazarsa sevinirim yurt dışında var getirmişler

Mercedes c 180 k 1600 cc bahsettıgın araba bu ancak c kasa zaten tutulmayan bır kasa ayrıca kompressor olsa dahı bu kasa o motora agır gelen bır kasa bunu alana kadar gıt audı a3 al

Alman otomotiv devi Mercedes, Türkiye’deki Direktörler Kurulu Başkanı Jürgen Ziegler’in önerisiyle tarihinde ilk kez 1.6 litrelik otomobil üretti. 1.6 litrelik yeni C sınıfı Mercedes, motor hacmindeki düşüşün sağladığı 27 puanlık vergi avantajı ile "en ucuz Mercedes otomobil" unvanını kazandı.

ALMAN otomotiv devi Daimler Benz’in tarihinde ilk kez 1.6 cc’lik motora sahip otomobil piyasaya sürmesinin altından Türkiye’ye uzanan bir öykü çıktı. Konu Daimler’in gündemine ilk kez Mercedes Benz Türk’ün talebiyle girdi. Mercedes Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Jürgen Ziegler, 2.5 yıl önce Almanya’ya başvurarak Türkiye’deki yüksek vergilerden kurtulmak ve satışı artırmak için 1.6 litre motorlu bir otomobil üretilmesini istedi. Stuttgart’taki mühendislerin ilk önce "Türkiye için özel otomobil mi? Kesinlikle olmaz" dediklerini belirten Ziegler daha sonra "Bu otomobillerden Türkiye’de yılda 5 bin tane satarız" deyince çarklar dönmeye başladı. Araştırma ve geliştirme faaliyetleri hızlandı, Daimler Benz’in ilk 1.6 litrelik otomobili C sınıfı olarak piyasaya çıktı. Ziegler, "Bu otomobilin öncüsü biziz ama bugün yeni C sınıfı tüm dünyaya satılacak. Krizde fırsat yaratacak" dedi.

Vergisi 23 puan indi

Yeni C sınıfında motor büyüklüğü 1.8 litreden 1.6 litreye düştüğü için ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) oranı da yüzde 60’dan yüzde 37’ye indi. Bu da "en ucuz Mercedes"in fiyatının 54 binden 42 bin Euro’ya gerilemesini sağladı. 2009 yılının çok zor geçeceğini belirten Jürgen Ziegler, "Modelin böyle zor koşullarda çıkması bizim için büyük bir şans. Küresel kriz koşulları ekonomik modeller gerektiriyor. Biz de çok ekonomik bir modelle piyasaya giriyoruz" dedi. Ancak küresel kriz koşulları bu yıl için Jürgen Ziegler’in hedefleri tutturmasını olanaksızlaştırdı. Mercedes Benz Türk bu yıl hedef küçülttü ve 2 bin 350 otomobil satmayı planladı. Ancak bunun yüzde 75’i "kriz döneminin Mercedes’i" olarak bilinen yeni C serisi olacak.

Sn.Edip Bey.''bunu alana kadar git a3 al'' derken a3'ün 1.6 102 hp mi kasettiniz yoksa 1.4 tsi mi? A3 102 hp de oldukça hantal bir araç.

Hic bir hantallıgı yok yakıtını ve ıkıncı elınıde bı zahmet karsılastırın?

Motorları çok dayanıklı değil. Fabrikanın tüm kurallarına uymanız gerekiyor.
Mercedes parçacısında hiç komple motor görmezdim görünce sordum c180 motoruymuş. Dayanmadığı için arızalınıyor. Yapılması zor olduğu için yenisini alıyorlar. Fiyatıda 15.000 TL

mercedes c180

tabii ki de satılıyor kolumanda sıfır kazasız c180 var.oranın yerini tam olarak bilemiyorum yani kolumanın oranın yerini bulmak için iyi şanslar:cool:

hey edip bana baksana ayrıca c180 a3 e bin basar

Yurtdışından getirtmesinin sebebi 1600 motor olması, daha yükseğini getirttiremiyorsunuz.Türkiyeden alacaksanız daha yüksek motorlusunu alın.

faruk34;

Yurtiçindende olsa 1,6 üzeri alırsa olmaz ticariye girer onuda yeni değişen kanuna göre alamıyor.. bende mersonun b serisine bakmanı tavsiye ederim yüksek bagaj geniş..

arkadaşlar yorumlarınızı okuyunca kafam karıştı iyice yaa bilmem ne yapmalıyım o zaman elimde 1989 model 230 E var çok memnunum sadece yenilemek için yine mersedes diordum ama kafam karıştı valla

abicim al sen c 180 1,6 motor canavar makina birde c 180 1,6 yok tutulmayan falan şimdiye kadar yoktuki tutulsun
al mercedes deli makina ben sana söleyim...

bu konularda bilenler kadar bil(e)meyenlerde konuşuyor.her aracın artısı eksisi vardır,ölçüp tartacak ve bir karar vereceksiniz.

ceyhani;

almanyaya gittiğimde 3 ay önce 2011 model c180 amg 156 bg benzinli kullandım audi felan hikaye adamlar yapmış çok beğendim bu benim fikrim gerçi arabalar ikiye ayrılır mercedes ve diğerleri :)))))

bu aracı almaktaki amacınız eğer bir yarışa girecekseniz acarın ağır olması motorun biraz düşük olmasını anlarım bende opelvectra karavan var araç 1800 kg ağırlığında motoru ise 1600 cc kalkış larda yavaş kalkması dışında performansına diyecek yok bence arac ile test sürüşüne bi katıl kendin karar ver..

1.6 motor c180 mercdesler peynir ekmek gibi sattı..... gözünüz kapalı alabilirsiniz ..... özelikle avangarde modelini alın ... enson bayide sıra vardı şuan nasıl bilmiyorum .... bu araçlar moturu 1. 6 olabilir ama torku yüksek araçlardır ....sizi üzmez ... bütçeniz uygunsa cam tavan beyaz alın saygılar......

poyrazlodos;

çok haklısın bana göre harika ALLAH BÜTÜN ARKADAŞLARIMIN GÖNLÜNE GÖRE VERSİN İNŞALLAH

Yazdığım yazıyı tamamen düzeltiyorum C180 KOMPRESSOR u tatilde bolca kullanma fırsatım oldu harika araba bu performansı beklemiyordum gercekten eski C Class E Class lara karşı tutunmakta zorlanıyordu ve 2. eli zayıftı ama bu C180 çok can yakar aynen katılıyorum beyaz cam tavan engellilere 65 70 civarı maliyetle alınabılıyor sanırım su an

almanyada 2010 modelleri 17 18 bin euro dan başlıyor yılbaşından sonra 15 binede bulabiliriz dedi almanyadaki ağbim artık kısmet :((

çekez almanyadasınız o yüzden mi öle dediniz ? Yoksa yurt dışından getirlebiliyormu engelliler için.

3 ay önce almanyadaydım gecende ankaradaydım getirmişlerdi 1 engelli kardeşimiz siyah rengini çıkatmıştı sormadım naptın ne ettin diye getirebiliyoruz tabiki gümrükten hak sahipliği belgen oldunmu getirirsin zaten otomatik 1600 cc

neoplis;

gümrüksüz araç ithal belgesi forumda bulabilirsiniz yurtdışından araç getirmek isteyen engelli arkadaşlarımız forumda bulabilirler saygılar

slm arkadaşlar dün karraımı verdim c 180 amg sport paketini 33.000 euro ya adlım çünkü çok araştırma yaptım araç için 100 kişiden belki 5 kişi beğenmeyen oldu bu sorduklarımda bu aracı kullanan kişiler hayırlısı darısı olmayanlara.

33.000 euro ya adlım .

Suchergebnisse: Pkw bei mobile.de=

Burda 19-20 000 € araç var. Arada 13 000 € o paraya bide a3 alıyorsun yanına eşantiyon:confused:

Bu nasıl iştir...

10 sene araç binecem diyen yurt dışından aracını getirsin arada dağlar var.

almanyada 2010 modelleri 17 18 bin euro dan başlıyor yılbaşından sonra 15 binede bulabiliriz dedi almanyadaki ağbim artık kısmet :((

Burdan kalitesiz sıfır araç alıcağına mercedes 5-10 bin kiometre araç alırsın. Bencede ordan al.

ya arkadaş memlekette ne engeliler var 60 bine 70 bine araba almaktan bahsediyor yaşasın refah içinde yaşıyoruz. kimisi tekerlekli sandalye bulamıyor kimisi 4 tekerli illa yıldız olsun diyor bu ülkede gelir dağılımı sakat, sakatlar arasında bile sakat (saygılar oturan boğa)

ceyhani01;

hayırlı uğurlu olsun tekerine daş gelmesin :)))) allah herkesin gönlüne göre versin

Bu Aracaın Bakımları Çok Pahalı Bu Kriteri Muhakkak İnceleyin

ceyhanani01
Aracınız hayırlı olsun Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.
aracı 33.bin euro ya aldım demişsiniz fiyat listesine baktığımda vergisiz fiyatın 33 bin euro olduğunu gördüm. acaba KDV kadar indiirim mi yaptırdınız nasıl oldu yani? KDV istisnası daha yasallaşmadı sanırım?

kardeşim ben de ford fokus var ve memnunum ama zamanı gelınce bede c 180 alacagım ama bıze nekadara mal olutyor sordun mu turkıyede fıyatını hantal olsun be araba rallı yarışlarına katılacak halımız yok yaa

Üst Alt