Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Merdiven çıkan ve engebelere karşı gelen elektrikli sandalye projesi

erkncnylmz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
[FONT=verdana][SIZE=2]Öncelikle açtığım bu konuyu okuyan herkese teşekkür ederim.Aranıza yeni katılmaktayım. Karabük üniversitesinde biyomedikal mühendisliği 4.sınıf da öğrenim görmekteyim ve üzerinde çalıştığımız, güvenli bir şekilde merdiven çıkabilen ve engebeli arazilere uyum gösteren bir projemiz var. Birazda bu form tekerlekli sandalye kullanıcılarına özel.

Yaklaşık olarak bir yıla yakın bu proje üzerinde çalışıyorum. Ve yardımınıza ihtiyacım var. Proje piyasadakilerden farklı olarak merdivene ve engebelere ister ön ön ya da arka arka yanaşarak hızlı bir biçimde merdiven çıkmanızı sağlayacak ve denge koşullarının ayarlarını siz yapmadan kendisi otomatik yapacaktır.

Yokuş inerken ve çıkarken artık düşme tehlikesi ve korkusu yok etmeyi hedeflemekteyiz. Dış tasarım olarak biraz tankı anımsatacak palet sistemi kullanmayı planlıyoruz. Şimdi bu bilgilere göre sizlerden ricam özellikle tekerlekli sandalye kullanıcılarına seslenmek istiyorum, bu projede ekstra neler olabilir istekleriniz önerileriniz, şikayetleriniz ve böyle bir projeye neden ihtiyaç duyulduğu hakkında ki görüşlerinizi öğrenmem benim için çok faydalı olur, konforunuz ve genel olarak eksik gördüğünüz şeyleri ayrıntılı bir şekilde yazarsanız çok sevinirim.

Şimdiden emeği geçen geçmeyen herkese teşekkür ederim. Engelsiz ve iyi günler dilerim.[/SIZE][/FONT]

Hoşgeldiniz. Güzel projelerle bizleri sevindirme gayretinde bulunduğunuz için teşekkür ediyorum. Akulu sandalyeyi Özelikle iç mekanlarda da çok sık kullanacak biz kullanıcılar için sandalyenin dış genişliği bizim için büyük önem tasimaktadir. Aynı zamanda yağışlı havalardan korunmak için portatif bir tavan yâpilabilir. Bardak tutacağı, küçük bir sepet (east life lamira b modeli inceleyin), arka tekerleklerin çapı büyük olsa daha iyi olur.

İlginiz düşünceniz ve fikirleriniz için çok teşekkür ederiz sayın M.Sait. Yazdıklarınız dikkate alınacaktır.

Sarsıntıya gelemeyen bir kas engellisi olarak 2 yıldır akülü sandalye kullanıyorum. Bir çok eksik farkettim.

Ön tekerlerinde servo motor + aktif yönlendirme sistemi olursa manevra açısından güvenli olur.
(normal tekerlekli sandalyede ön tekerler serbest bir şekilde her yöne dönebiliyor)

Yokuş aşağı inerken veya otobüsle giderken gaz-fren durumlarında ön tekerlere yüklenildiğinden, sandalyenin ön tekerlerinde de de fren olmalı. En büyük sıkıntılardan biri budur bugüne kadar 2 kere düşüyordum bu yüzden.

Merdiven mümkün olmayabilir ama 15 cm kaldırıma çıkabilmeli. Çünkü ağır bir araçtan bahsediyoruz o açıdan pek mümkün görünmüyor.

Altyapı (şase) katlanır yapıda olmamalı çünkü bu sağlamlığı azaltıyor. Sadece taşınabilirlik için sırt kısmının katlanır olması yeter. Veya oturma zemini tümden sökülebilmeli.

Fazla yağışlı olmayan havada veya az çamurlu yollarda kullanılması durumunda su almayacak şekilde tasarlanabilir.

Süspansiyon sistemi sürüş güvenliğini tehlikeye atmayacak kadar esnemeye izin vermelidir.

Ancak bu ürün seri üretime geçse bile 12-14 bin TL'den daha ucuz bir şey çıkmayabilir. Maalesef çoğu engelsiz insan bu tür şeyleri ek maliyet veya lüks görebiliyor. Bütün bunlara gülüp geçin ve yolunuza devam edin. Çevremiz bizi kısıtlamaya çalışıyor ve biz bunlarla mücadele ediyoruz. İlginiz için teşekkür ederim.

öncelikle formda açtığımız konu hakkında detaylı bir bilgilendirme yaptığınız için teşekkür ederim.Fakat tasarladığımız proje de tekerlek yerine palet sistemi kullanılacak ve süspansiyon sistemi pek aktif olamayacak.

İddaamız merdiven çıkan bir akülü sandalye tasarlamak sunduğunuz bilgiler dikkate alınacak ve biyomedikal mühendisleri olarak sizlerin hayatını kolaylaştırmak bizim en büyük hedeflerimiz arasında yer almaktatır.

eğer başarılı olursak projeyi hayata geçirirsek en uygun maliyette sizlere sunmaya çalışacağımıza söz veriyoruz sizleri toplumda daha sık görmek dileğiyle kendinize iyi bakın tekrar bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederiz.

Dünyada merdiven çıkan bir çok model var ama dediğiniz türde bir şey yapılmamıştır herhalde. Kolay gelsin diyelim ama olur da merdiven çıkma özelliği sağlayan bir sandalye üretilemezse ne olacak? O zaman projeyi rafa kaldırma gibi bir hataya düşmek yerine ortaya farklı bir şey de çıkarabilirsiniz. Mevcut elektrikli sandalyelerle dışarıda rahatça dolaşma imkanı bulamazken merdiven çıkan bir sandalye bizler için arka planda kalıyor.

Öncelikle konuyla ilgili düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Tasarımımız tam da sizin bahsettiğiniz konu üzerine dik yokuşlarda ve geçilemez kaldırımlarda da düşme riskini ve hissini yok edecek ama konumuzun ana teması merdivenler bir akülü sandalye merdiven çıkabilirse kullanıcının karşılaşacağı diğer engelleri de geçebilir düşüncesindeyiz.Tekrar görüşleriniz için teşekkür ederiz iyi günler dilerim.

Üst Alt