Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Merdivenden düşüp t4-t5 seviyesinde omuriliği zedelendi. İyileşme süreci..?

fatıhhava

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Adım:fatih

21.04.09 tarihinde babam talihsiz bir kaza geçirdi, apartmanın içinde merdivenden düştü. düştüğü anda hemen ambulans çağırdık ve bakırköy acile kaldırdık. düştüğü andan itibaren göğsünden aşağısını hissetmiyor. olay gününden 1 hafta sonra dr. Doğan Güçlühan GÜÇLÜ tarafından ameliyat edildi. Omiriliğine 5 tane platin takıldığı söylendi doktor ile ameliyattan sonra görüştüğümüzde ameliyatın iyi geçtiğini omirilik bölgesindeki sinirlerin rahat bırakıldığını söyledi. bu ameliyatı oturabilmesi için yapıldığını belirtti. yürüyebilmesi için iyi bir fizik tedavisine ihtiyaç olduğunu belirtti.
Bakırköy devlet hastanesinde toplam 1 ay yattıktan sonra cerrahpaşa fizik tedavi merkezine yatış yapıldı.

Cerrahpaşa fizik tedavi merkezinde yatış yapıldığından beridir olan ilerlemeler artık sandalyede rahat oturabiliyor ancak dengeyi sağlayamıyor. göğsünden aşağısında şu ana kadar herhangi bir his gelmedi. Hergün tedavi görüyor bir de bazen yüksek derecede ateş yükselmesi oluyor. Seviyesini t4.t5 dediler.

Sizce babam iyileşir mi
Herkes gibi ben de babamı çok ama çok seviyorum.
Tek düşüncem babamın bir an önce iyileşmesi

LÜTFEN DÜŞÜNCELERİNİZİ BENİMLE PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM.

size cevap yazmıştım..net gidince tüm yazdıklarım silinmiş..sabah mutlaka cevap yazacağım.geçmiş olsun..
vakanız yeni..bir kaç aylık..seviyesi T lerde üst düzeyde olduğu için oturma dengesi yok.sırt kaslarını kuvvetlendirici hareketler yaptırabilirsiniz.moralini yüksek tutması için çabalayın.gerekirse psikolojik destek alsın.yüksek ateşin kaynağını bulun..kan testi ve idrar kültürü yaptırmanızda yarar var.his kaybının olması kaçınılmaz olmuş..ilk 2 yılı iyi değerlendirin.iyileşmeler bu süreçte daha sık görülür.ftr yi asla ihmal etmeyin.evde olduğununuz zaman bile pasif egzersiz yapın.iyileşme tamamen olmasada kısmen olabilir..veyada tamamen iyileşir..bunu ne biz nede doktorlar bilemez.umudunuzu kaybetmeyin.çok geçmiş olsun.

öncelikle geçmiş olsun allah şifa versin (bazen yüksek derecede ateş yükselmesi oluyor)demişsiniz aman buna çok dikkat edin bası yarası başlangıcı olabilir yada idrarda bir puroblem olabilir benim seviyem t5 t6 t7 13 ay oldu 10 ayım yatak yarasıyla uğraşmakla geçti bunada şükür deyip yaşıyoruz ilk kaza yaptığımda başımı dahi kaldıramıyordum şimdi sandalyede rahatlıkla oturuyorum inşallah tez zamanda düzelip ayağa kalkar babanız için acil şifalar dilerim

Bu tür yaralanmalarda genellikle çok iyi geri dönüşler olur. Hatta, çok az hasar kalır demek daha doğru sanırım.
Babanız bol bol fizik tedavi yapmalı. Bunu illla fizyoterapist yapmak zorunda değil. Siz de onlardan öğreneceğiniz hareketleri babanıza yaptırabilirsiniz. Ayrıca hepsinden ama hepsinden önemlisi, babanız hangi kasını kendi başına çalıştırabiliyorsa, hangi hareketi kendi başına yapabiliyorsa, onları kendisi yapmalı. Aman tembelliğe alışmasın. Kendi kaslarını kullanması çok çok çok çok önemli. O azimle çalışırsa, çok az hasarla atlatavcaktır diye tahmin ediyorum. Zira doktor omurilikteki basının kaldırıldığını söylemiş...

Ateşinin yükselmesi iki şeyi aklıma getirdi:
1- Mesanede enfeksiyon oluşmuş olabilir. Sabit sonda kullanıyorsa bunu iptal edip TAk'a geçmeli. Eğer kendisi işeyebiliyorsa, prezarvatif sonda da kullanabilir. Kendisi işeyebildiği kadar işer, eğer içerde çok idrar kalıyorsa da TAK yapar.
Ayrıca, idrar kültürü testi yaptırın. Eğer bakteri üremişse, doğru antibiyotiği doğru sürede kullanın mutlaka.

2- Fzik tedavi yaparken eklemleri zorlamış olamazsınız değil mi? Dizlerde ve eklemlerde şişlik ve sıcaklık var mı? Fizik tedavi yaparken içerden içerden küçük kanamalara yol açmış olmayın sakın.

teşekkürler inşallah iyileşecek

Yorum yazan arkadaşlar sizlere çok teşekkür ederim

Cerrahpaşa fizik tedavi merkezinde çok ilgileniyorlar sağolsunlar ancak şu ana kadar bir ilerleme görememek bizi çok üzüyor.Babamın halini anlayabiliyorum hayatında bugüne kadar hiç durmamış devamlı hareketli olan bir insan şimdi göğsünden aşağısını hissetmiyor.
Babamda azda olsa iyileşememe korkusu var biz devamlı ümit veriyoruz.Ama sizin yazılarınızı babama anlatıyorum morali yerine geliyor.

YAZILARINIZI BEKLİYORUM
YARDIMCI OLAN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN.
SAYGILARIMLA

FATİH :(

Fatih arkadaşım, öncelikle babanızaa geçmiş olsun;
Yazdığın kadarıyla , düşmeden sonra ameliyat geçirmiş, buraya kadar herşey dört dörtlük yolunda gitti diyelim, zira sağlam insanı bile bu şekilde ameliyat etseniz, inan aynı durumda olur.İlk 7 ay omurilik sıvısı kendini tamamlıyacak, bu süre zarfında, fizik tedavi, mesane deki idrar problemleri,(enfeksiyon ve bakteri gelişmesinden kaynaklanan mesane taşı oluşması) yatak bası yarası(bunun için havalı yatağı eksik etmeyin), suyu bol içmeli, bu genelde böyledir, eğer babanızın su içmede sakıncası yoksa tabi, inanın en kısa zamanda ,babanızda iyileşme görülecektir.Kontrolleri aksatmayınız, sitemizde ilgili problemler için baya bilgi kaynağı var.

slm annemde 3 yıl önce ağaçtan düştü babanızla seviyesi aynı göğüsten aşağısını hissetmiyor sırtında platin var 70. yıl fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesinde 2 ay kaldı şimdi oturma dengesi yok uzunbacakla yürüme egzersizleri ayrıca fizik egzersizleri yapıyor sizin daha yeni daha gelişmeler olabilir onun yaşamını kolaylaştıracak düzenlemeler yapın fizik hareketlerini düzenli yaptırın umarım gelişmeler olur moralini yüksek tutun çok geçmiş olsun

ben 1999 yılında kaza geçirdim ve 5 ay fizyoterapistimle tedavi gördüm. boynumu annem babam çevirirdi, oturmak nerde kafamı kaldıramazdım. ama 16 yaşındayım, hayatımın en güzel dönemi ve rabbimin bana emanet ettiği bir beden var oturup için için kederlenmek yerine aşmaya çalıştım. çünkü benim görevim bu bedeni hakkıyla taşımak
sonda kullandım yaralar 1999 yılından beri hiç geçmedi. birtane beni bile olmayan biriydim ama kazadan sonra izler dikiş izleri bol bol mevcut. ama yılmadım, çünkü yaşamayı sevdim. bir de o kadar kırsal kesimde yaşıyorum ki babam kaynak yapmasını biliyor odamı terapi merkezine çevirdi, bisiklet barlar dambıllar herşeyi babam elleriyle yapıyor. cihazlarım var . takıyorum yürüyorum, yüzüyorum ve evde her işimi yapıyorum. temizlik yemek bunlar basit gelir belki ama çamaşır sermek bile beni çok motive ediyor.
şimdi t12 hasarım var pilatinim çivim olmayan yok maşallah, ama takmadım hiç. şimdi çok güzel kendi başıma cizları takarak yürüyorum. her işimi kendim yapıyoru.m banyomu tuvaletimi evimi dört dörtlük temizliyorum. ailemle yaşasam da annemle iş planı yapıyoruz, ailem bana yapamazsın demedi yapacaksın dedi. yapamam demedim yapıcam allahımın yardımıyla dedim. %95 engel derecem ne maaş aldım ne çalıştım. devletin bana cebime 1 ytl girdisi yok. babamın bakma gücü olduğu için birkez baş vurdum haaa babamda iş adamı değil türkiye elektirik kurumunda usta okadar ama şükürler olsun yetiyor. iki kardeşim var ulaşamadıklarımı bana veren indiren elim kolum onlar yaşama sebebim imanım ailem sevdiğim

şimdi yani demek istediğim istedikten sonra herşey yapılır. ben tekerlekli sandalyeyle gezerdim ama şimdiki hedefim cihazlarla gezmek ve cihazlardan kurtulmak, yürümek sağlığıma kavuşmak.
sonda sorununu benim kadar çok yaşayan yoktur galiba. mictonorm sadık dostum oldu. kendinizi çok iyi dinleyin çok iyi tanıyı.n ben evde tutmakda bazen gecikirim ama gezmeye gidincede titizlik damarım tutar psikolejik olarakda hiç kaçırma yaşamam üşütmemeye temizliğe dikkat edin. aşırı su içerim. mesela ilk kazayı geçirdiğim yıllarda sıtmalar kanamalar kaçırmalar çoçuk gibi bezle gezerdim, ama zamanla aştım şükürler olsun.
şimdi tek sorunum yere düşünce kalkamıyorum ve kilom. şişman değilim ama kilo beni yoruyor. bacaklarım hiç zayıflamadı bedenim de. hemen olmuyor bunlar ama 11 yıl olmuş ben savaşalı azimle herşey olur. boynunu bile anne babası çeviren biriydim, şimdi ise oturan ayaga kalkan ayakkabısını kendi giyen yıkanan giyinen her işini kendi yapan biriyim. sadece yürümek istiyorum. tek aşmam gereken bu bunuda allahımın izniyle aşıcam ama motive olmak için bu rahatsızlıkda yürüyen var mı duymak okumak istiyorum.
inancım tam ol derse oldurur rabbim bu en büyük motive şekli arkadaşlar ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN

sevgili ilknur gün kardeşim yazını okudum ve çok duygulandım.azmin ve inancın bana güç verdi.12 yaşındaki c5 c6 c7 omirilik zedelenmesi olan kızım için yazıların umut verdi.felç kelimesini kullanmak istemiyorum.bu kelime beni çok üzüyor.yarınların ne getireceği belli olmaz.sen başını bile oynatamazken şimdi neler yapıyormuşsun...inşallah kızım da senin gibi gelişmeler gösterir..

İlknurcum, sen zaten yaşamını misler gibi sürdürüyorsun, bunun tadını çıkar. Yürümeyi o kadar kafana takma. Yürümek de şu da bu da sonuçta yaşamda mutlu olmak için araç. Yürüyemiyorsan, yaşamak için başka araçlar bulursun olur biter. Sen bu araçları çok güzel bulmuşsun ve yaşamını sürdürüyorsun zaten...

Şu andaki tıp, senin durumundaki birinin yürümesi için bir çözüm bulmuş değil. İlerde bulunur ve bacaklarını kullanır hale gelirsen ne ala, biraz da bacaklarına iş yaptırırsın :)
Ama dedim ya, sen yaşamana bak... Yaşamanın odağında mutluluğun olsun, yürüyememe değil.

kızım da senin gibi gelişmeler gösterir.. inşallah inanmak çok önemli gösterecek demelisiniz ilk önce siz kararlı sözcüklerle etkileyin yapacaksın yapmak zorundasın ne eksiyin var gibi zamanı gelsin sürünsün üzülmek acımak kıyamak yok kıyacaksınız ama istedikden sonra olur rabbimin izniyle kuru ağaçlara can veren çiğ yumurtaya can veren rabbim bizlerede verir inancın yolu birdir allahım hepimizin yar ve yardımcısı olsun

çok sağolun :: Gelişmeler

Arkadaşlar çok sağolun sizden allah razı olsun.

Bana ümit verdiğiniz için çok sağolun anlattıklarınız her kelimeyi babama anlatıyorum.
Babamın ayaklarında kasılmalar oluyor ve kendi hissetmediği halde ayakları devamlı oynuyor.fizik tedavi tüm hızıyla devam ediyor ancak her ay bir hafta yüksek derecede ateşi çıkması sebebiyle fizik tedavi aksıyor 1 hafta ara verdik bu aralar.
Ama babam şu aralar yürüyemeyeceğinden korkuyor ancak biz devamlı kendisine yürüyebleceğini belirtiyoruz.
Sizce yürüyebilme ihtimali nedir?

LÜTFEN CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM

FATİH

ilknur kardeşim yazını bir nefeste okudum bende çok duygulandım 2003 te bende trafik kazası geçirdim ve o kadar hareketli bir hayatım vardı ki türkiye yi geziyordum 10 kilo kamera omuzumda idi belgesel çekiyordum gezmenin sonucu bir yerde kilometre dolunca rektefeye ayrılıyorsun :) trafik kazası geçirdik ve ben l1 kırığı ile amaliyat oldum trafik kazası sırasında dahi bilincim yerinde idi herşeyi saniye saniye yaşadım amaliyatta narkozdan dolayı şuurum kapalı idi uzunca bir süre fiziktedavi hast. kaldım 5,5 ay sonra iki kanedyen(kol deynekleri ) ile hastaneden çıktım 18 ay sonra işime döndüm ama kameraman değildim artık, çok çalıştım evden sokağı izlerken sokaktan gelmez oldum arkadaşlarla işe yürüyerek gittim bady salonlarında ağırlık çalıştım tuvalet kontrolünde zorluk çekerken çok şükür oralarda hiç bir sorun kalmadı 4 yıl sonra tek deyneğe 3 ay sonra bastona geçtim azmimi hiç yitirmedim şuanda tek baston hala var ama normalde yürüyorum sadece denge sorunum oluyor bileklerimde ve parmaklarımda sorun var isteyince oluyor iyi olacağım derseniz ve buna nekadar inanırsanız o kadar iyi olursunuz ben bunu öğrendim iyi olurum diyordum ama içimde de gizli gizli sanki bi yerlerde bişey kalır diyordum tamamen inansaydım sanki tam iyi olacaktım diye düşünmeden edemiyorum
ilknur kardeşim seni takdir ediyorum daha çok gençsin çok şeyin değişeceğine inanıyorum değişmesede hayat zaten geçip gidiyor sen zaten bu bedenin bize taşımamız için emanet olarak verildiği noktasındada işi çözmüşsün yoksa zaten imtihanın anlamı olmazdı biz yenik olurduk engelli bir bedenle ...

ilknur kardeşim seni takdir ediyorum , çok daha iyi olacaksın buna inan..

inşallah hepimiz başarıcaz bu savaştan çıkmayı allahımın izniyle

Arkadaşlar tekrar merhaba babamın zamanla hissizliğinin aşağıya doğru indiğini görüyoruz hissizlik azda olsa aşağıya doğru iniyor.Birde babamın ayaklarının altında ve ayak parmaklarında karıncalanmalar meydana geliyor.
Şu aralar tekrar enfeksiyonla mücadele ediyor babam.sizlerinde bu gibi rahatsızlıklarınızda enfeksiyon oluyormu?
CEVAPLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER
HERKESE SAĞLIKLI MUTLU HUZURLU GÜNLER İNŞALLAH
FATİH

Tekrar yüksek ateş

TEKRAR MERHABA

Yüksek ateşlenme ve titreme yeniden başladı.Devamlı ateşten dolayı serum veriliyor.Böbrek yüzünden olduğu söylendi en yakın zamanda ameliyat edilecek inşallah.

Birde babamın hissetmediği yerle hissettiği yer arasında yani göğsünde ağrı olduğunu söylüyor.Bu konuda düşünceleriniz nelerdir

Paylaşırsanız sevinirim

Fatih

yüksek ateş için bitkisel ilaçları deneyin en kısa yoldur
hissettiği yer ile hissetmediği yer arasındaki agrılar bendede 4-5 ay sürmüştü onun için yapılacak bişey yok zannederim

Ben 3 yıldır of luyum.İlik nakli oldum.Tekerlekli sandalyemle hastanede o servisten bu servise, o cihazdan bu cihaza koşturup durdum.Yürüyebilen insanların zorlandığı işlemleri tekerlekli sandalyemle yaptım.Radyoterapi, kemoterapi, kalıcı katater takılması, ürodinami, ultrason, mr, röntgen, fizik tedavi, aldığım yüzlerce ilaç, takılan damar yollarının haddi hesabı yok.Hastane evim gibiydi.Ameliyattan çıktığımda suyu pipetle içerdim.Boyundan aşağısı tutuktu.Oturma dengesi falan yoktu.Oturma dengesini kurmam 1 2 ayımı aldı.Şu an yürüme dışındaki bütün işlerimi az bi yardımla yapabiliyorum.Uzun bacak cihazıyla her gün yürürüm.Spor hareketlerimi yaparım.

1-Bilimsel tüm yolları deneyerek babanızın daha konforlu yaşamasını sağlayın.Yaşam kalitesini yükseltmeye çalışın.Açık hava, yapabildiği kadar spor, moral motivasyon, doktor gözetimi...
2-Kimse kesin bir yorum yapamaz.Her hasta kendine göre farklı özellik ve gelişmeler gösterir.Zamanla düzelecekse düzelir, düzelmeyecekse de tıp henüz tedavisini bulamadı.

Geçmiş olsun...Hasbünallahü venimel vekil.(Allah bize yeter O ne güzel vekildir.)

Evet 7 ay oldu ancak hiçbir ilerleme yok

6 aydır cerrahpaşa fizik tedavi merkezindeyiz ancak bu güne kadar fazla bir ilerleme olmadı artık taburcu oluyoruz.Bahçelievler fizik tedavi merkezine gitmeyi düşünüyoruz.

Şu anda böbreğinde enfeksiyon olduğu için böbreği temizleyecekler onu bekliyoruz.Ameliyat gününü bekliyoruz inşallah ondan sonra çıkacağız.

Sizce büyük ve küçük abdestini halen hissetmiyor his gelirmi
Düşüncelerinizi belirtirseniz sevinirim.

Teşekkürler
FATİH

arkadaşlar ben de 28 ay önce 15 metrelik yüksekten düştüm belim kırıldı kırık belle sırt üstü tam 7 saat hastenelerde dolaştım bi sürü cihazlardan geçtim çektiğim acılardan dolayı çok zor günler geçirdim çooook ağladım çok kendimi hırpaladım acıdan.
sakatlığı kendime yakıştıramadım hep eve kapandım kimseyle konuşmadım insanlara ve aileme nefretle bakıyodum kesinlikle dışarı çıkmazdım başım eğik gezerdim sakatlığımdan utandığım için kimsenin yüzüne bakmazdım kendimden nefret eder hergün ağlardım cama bile çıkmazdım...
ama şimdi sakatlığa alıştım ve artık utanmıyom heryere gidiyom insan içine çıkıyom hatta kendime otomobil aldım onunla geziyorum ve arabanın ve evin her işini ailemle birlikte yapıyorum...
Seviyem L1 ilk günden itibaren ayaklarımda karıncalanmalar ve yanmalar meydana geldi halende devam ediyor.ilk amaliyatımı beyin cerrahı yaptı sağolsunlar omuriliğimi iyice temizleyip düzeltmişler sağıma soluma dönemiyodum 3 kişinin yardımıyla dönüyodum tuvalet hissim kesinlikle yoktu.
bisürü iğne ilaç serum kullandım bel kısmında ağrılarım sızılarım çoktu hepsi zamanla geçti ama benim çektiğimde bana yetti 3 bel ameliyatı geçirdim ameliyatımı yapan doktor belimin omuriliğimin çok ağır darbe aldığını ve sinirlerimin omuriliğimin kopma noktasına geldiğini çok incelip zayıfladığını söyledi yürüyebilmemin zor olcağını cok çaba sarf etceğimi ve bol bol fizik tedavi yapmam gerektiğini söyledi
sırtımda 2 platin ve 12 vida var ankara gatada 1 yıldan fazla fizik tedavi gördüm ilk öncce oturmayı öğrendim sonra tek.sandalyeye geçmeyi ve kullanmayı öğrendim çok çalıştım azim ettim shellerle ve volkerle yürüyüş yaptım şimdi uzun yürüme cihazı kullanıyorum
ilk 1.5 yıl içinde hareket ve his diz kapaklarıma geldi ama dizden aşağısı tutmuyor fizik tedaviye biraz ara verdim ara sıra yapıyorum 2.5 senedir çok acılar çektim çok ağrılarım oldu
çok şükür şimdi ağrım sızım yok tuvalet hislerimde geldi ama halen ayaklarımın üzerine basamıyorum dizden aşağı hareket ettiremiyom ama bileklerim kendiliğinden oynuyor içten yanmalarım ve karıncalanmalar halen devam ediyor.

acaba merak ettiğim bundan sonra hareket ve hislerim kuvvetlenip dizden aşağı iner mi
tekrar yardımsız ve cihazsız volkersiz yürüyebilir miyim.

yazımı okuduğunuz için tşk ederim hepimize acil şifalar dilerim.

şanssız 35 li,
inanki bu sorunun cevabını ne biz nede doktorlar bilir..bunu sadece zaman gösterir..bu güne kadar güzel yol kat etmişsin..inşallah gelişmelerinin devamı yine gelir..fizik tedavini aksatma..moralini yüksek tutup azmini kaybetme..geçmiş olsun tekrar...

Sevgili defnex

Desteğin için teşekkür ederim iyibir yolkatettiğimin farkındayım ama bazen geçmişimi düşündüğümde biraz ümitsizliğe kapılıyorum ya olmazsa diyip ileriye yönelik fazla planlar yapmamaya çalışıyorum.en büyük hayalimi gerçekleştirememekten korkuyorum.

Gelişmeler ve ilerlemeler

Arkadaşlar 8 ay bitti babamın t4 yaralanması sonucu göğsünden aşağısını hissetmiyordu sizde biliyorsunuz.

Ancak sol göğüs tarafında ortalama 6 santim aşağısını hissetmeye başladı bu bizim için çok sevindirici bir haber inşallah ilerde daha iyi gelişmeler bekliyoruz.

İlerleyen tarihlerde gata fizik tedavi merkezine gitmeyi düşünüyoruz inşallah.

Birde uzun bacak cihazı almayı düşünüyoruz sizlerdende düşüncelerinizi bekliyoruz.

Herkese teşekkür ediyorum ilginiz için.

merhaba ben ıspartadan benimde babam ceviz agacından düştü omurilk t4 t5 04 ekim 2009 da oldu 15 gün sonra ameliyat oldu 3 sefer oldu ama ayakları kıpırtıyordu fizik tadevi ve zamanla yürüdü
yalnız ağrıları hiç dinmedi her geçen gün artdı megerse ameliyatları iayi yapılmamış kemik egrilmeye başlamış
dalında iyi olan beyin cerrahisi bulduk 2010 aralıkda tekrar ameliyat oldu 11 saat sürdü doktor güze geçtiğini iyi olacagını söğledi
yalnızı bu sefer belden aşşağısını hissetmiyor biz soguk elimizle dokunursak ayanın altını sürtersek ayaklar kıpıtdıyor o hissetmeden ayak dizden hareket ediyor doktor refleksleri iyi zamanla his gelcek diyor

sizce babam tekrar yürürmü o hissetmeden kıpırdaması iyimi beni bilgilendiriseniz sevinirim

Geçmiş olsun
Allah CC acil şifalar versin bütün hastalara ve özellikle burada bulunan arkadaşların hastalarına ve dertlerine

Omurilik T4 t5 seviyesi omurilik hattının en tehlikeli 2 bölgesinden 1 dir .cerrahi herhangibir operasyonda bile iyileşme süresi zordur.zaten 1 yıl fizik tedaviye cevap vermeyen bir hasta düzelmesi artık bir mucizedir.cunki göğüs kis8mdan ayak parmaklarına hitab eden bütün sinir yolları bu hatta dir. Vücudun denge mekanizması ve beyinden gelen sivinin geçiş artıdartırır.operasyon sonunda hasta 6 ile 1 yıl içinde ilerleme gösterdiği durum neyse artık bundan sonraki hayati da budur. Ben 11 yıl vücut sporcusu olmama rağmen ayaktayım ama sol ayağımda sürtme ile yürüyorum. Herkese acil sifalar diliyorum.biraz net yazıda bulundum malesef gerçekler böyle. Arkadaslar ölüm var hayat devam ediyor.

Esimde t4 t5 t6 seviyesi martta tam bir yil oldu hic gelisme olmadi sadece hislerinde sirtinda 5 cm sadece hissi indi onum disinda yatak yarasi olmadi uzun bacakla surekli yuruyus yapiyor simdide bisiklet almayi dusunuyoruz esim 27 yasinda genc olmasi avantaj dediler ama hicbisey degusmedi bahcelievlerde de yattik ama oranin fizigini hic begenmedik fuzyoterapistler ilgilenmiyo herseyi kendimiz yaptik simdide gidecek guzel bi fizik tedavisi hastanesi ariyoruz doktorlar 2 yil sure verdiler bizde bu sureyi hastanede gecirmek istiyoruz. Ama cok zor seviyenin yuksek olmasi kotu bi durum

Tam yazdıklarını anlayamadım ama 1 yıl fizik aldın hiç bir değişim olmadı sanirim.bak youtubede bir video var t4-t5 ameliyat sonrası hastane koridorunda yürüyen bir hasta bir de bunlarla iltibiltibata geç. Maddi durumun iyiyse. Bana böyle şeyler fazla inandırıcı gelmiyor ama çok iddialılar. Geçmiş olsun

mustafa_83_83 Evet tam bir yil olacak cok fazla calisti esim gunde uc defa sadece ayaga kalkiyordu iki defa robota girdi yine de hersey ayni omuriligin etrafindaki korda kopma varmis asia a zedelnmesi ayni seviyede olup hissetmeden yuruyeni de gordum ama malesef herkesin durumu ayni degil . Nasil irtibata gecicem ayrica

Üst Alt