Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Merkez Sağlık kurulu kararına itiraz konusunda yardım!

anakin

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, bu konuyu tecrübe etmiş ve somut bilgisi olan kişilerin görüşlerini paylaşmasını istiyorum.İstanbul Memorial Hastanesinde halen kronik hepatite bağlı kompanse karaciğer sirozuna yönelik tedavi görüyorum.Şişli Etfal Hastanesinden aldığım % 40 oranli heyet raporum mevcut.Raporumun ekinde biyopsi raporum, MR raporum ,ultrason ve kan tetkiklerim mevcut.Yani elde somut ve objektif veriler var.Biyopsi raporumda açık bir şekilde tanı kısmında orta şiddette kronik hepatit ve aktif siroz tablosu olarak belirtilmiş.Sakatlık oranı cetveline göre ortaya koyabilecekleri hiçbr iddiaları yok,bunun bilincindeler.ancak henüz evraklar elimde olmadığından sadece sözlü olarak iletilen karar verilemediğinden başka bir hastaneden rapor alınması istendiği şeklinde bir bilgi var.

Öğrenmek istediğim şudur:

Bu kurula itiraz edeceğim.Ancak burada tamamen yasal prosedürlere uygun hareket etmek istiyorum.

1-Önce bana evrakların ulaşmasını mı beklemeliyim?
2-Eğer öyleyse itiraz etmek için hakem hastaneye gidip oradan gelecek sonuca göre mi hareket etmeliyim?

Eğer evrakları beklememe gerek yoksa kurula itirazda bulunacağım.Ve bu itirazımda emsal davaları örnek göstererek yaptıklarının hukuka uygun olmadığını , bana yarattıkları zaman kaybı sebebiyle arada geçen sürede mevcut işimden çıkarılırsam ve bu sebeple sahip olduğum yasal emeklilik dışındaki özel emekli sandığı emeklilik hakkımı kaybedersem kurum hakkında gelecekte almam mümkünken uygulamaları sebebiyle alamayacağım emekli maaşlarına dair tazminat davası açacağımı ( gerçekten açıcam çok kararlıyım) belirtmeyi düşünüyorum.

Varmıdır bu konuda benimle tecrübe ve bilgi paylaşabilecek kişiler.Çok sinirliyim bu yapılan karşısında ve sonuna kadar gitmeye ve hakkımı almaya kararlıyım..

Bülent Bey, o kadar sinirliyim ki anlatamam! Şuan başım ağrıdan çatlıyor ve çalışmaya gayret ediyorum hala..

Ama kesin kararlıyım.Bu süreçte işimden olursam ve ikinci emeklilik maaşı hakkımı kaybedersem maddi tazminat davası açıcam kuruma karşı.Çünkü yasal hakkımı zamanında onaylamadıkları için bu hakkı kaybetme ihtimalim var.Yaptığım iş gereği güniçinde sürekli müşteri dolaşmak ve fiziksel efor harcamak zorundayım.Lanet olası sektörde insanları köle olarak kullanıyorlar.Akşamları 8'e 9'a kadar haftasonları cumartesi günleri çalıştırıyorlar ve bunlar için mesai de ödemiyorlar.

Kurumla genel müdürlükte bir bölüme almaları için görüşeyim diyorum.Ama bu seferde ya işten çıkarırlarsa korkusu var.Esasında korkum işten çıkarılmak değilde , şuan sahip olduğum diğer vakıftan emeklilik şansını kaybetmek.

Peki Bülent Bey, gönderdikleri hastane rapor oranını düşürmeye kalkarsa bu seferde il sağlık müdürlüğüne mi itiraz yapmak gerekecek.

İnanamıyorum bütün bu saçmalığa!

Yahu onaylamaları için ölmem mi lazım illaki!

Lanet olsun bu kölelik sistemine!

Bülent Bey, neden hakem hastaneye yönlendirildiği konusunda detay bilgiyi öğrenince ve haklı bir sebep olmaması halinde doğrudan itiraz edemez miyiz?

Alınan rapora karşılık başka bir hastaneye sevk edilecekse bu hastane genellikle hakem hastanesi oluyor. Burada bir sorun yok. İnşallah hakem hastanesi de olumlu bir rapor verir ve çektiğiniz bunca eziye bi şekilde arkda kalır. Olumlu düşünelim, olumlu olsun...

Umarım dediğiniz gib olur.Şuanda da evrakların Ankaradan geri gelmesini bekleme eziyetini yaşıyorum.26.12.2011 tarihinde postaya verilen evrakalr hala İstanbula ulaşamadı.En sinir olduğum ise akibet sormak için aradığım kişilerin bu durumu son derece doğal karşılamaları..

Kurumdan evrak çıkması, postaya verilmesi, 3 haftadan önce oluyorsa sevinmek lazım!

Neyse vergi dairesine ulaşmış.İadeli taahhütlü yollamışlar.Bakalım bu bölüm ne kadar sürecek;)

yahu haber ver bana gelip elden alayım.Yok ama illa eziyet yapılacak.

Üst Alt