Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Merkez Sağlık Kurulu Uygulaması Devam Ediyor

ForeverCeo

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar geçtiğimiz hafta CNBC-E'de Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç'ı dinledim. Kendisi çok iyi bir sosyal güvenlik uzmanıdır. Cem Hocanın dediğine göre vergi indirimi konusunda Merkez Sağlık Kurulu uygulaması 2008 yılında kaldırılmış ancak başka bir yönetmelikle çakıştığı için bu uygulamaya aynen devam ediyorlar. Bilginize...

Nasıl yani tam bir acıklama yapabilir misiniz size zahmet ...

Yani erken emekli olmak için vergi indirim başvurusu yapmak istiyorsan raporun yine eskisi gibi Maliye Bakanlığı'nın Merkez Sağlık Kurulu tarafından yeniden inceleniyor. Nihai kararı onlar veriyor.

Bende hemen o kadar bekledim ve 60 olan raporum 45 olarak geri döndü.Bu kadar düşüşte enteresan sonuçta doğuştan olmuş bir engelim var.

Arkadaşlar zaten bu uygulama hiç kalkmadı. 2014 yılı itibariyle kesinti olmadan devam ediyor. Daha bir kaç ay olmadı % 50 raporum ankara tarafından % 42 ye düşürüldü

aslında merkez sağlık kurulunun hukuki olarak geçerliliği yok.tek yapılması gereken mahkemeye vermek.tek sıkıntı mahkemenin uzun sürmesi.mahkeme ve yargıtayın bu konuda verdiği emsal kararlar var.tüm olay engelli vatandaşlarımızın emeklilik sürecini uzatmak bence.mahkeme sürecini göze alanlar hemen mahkemeye versin çekinmeden.mahkemeler hastanenin vermiş olduğu raporu onaylıyorlar.

Üst Alt