Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Merkez sağlık kurulu yeniden hastaneye sevketti..?

seranko

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Diyabet+tansiyon+psikiyatri rahatsızlıklarımdan dolayı özürlü raporu almak için ekim 2011 de maliyeye müracaat ettim..
Gerekli belgeleri tamamladıktan sonra tam teşekküllü devlet hastanesine sevkimi yaptılar.

Özürlü raporumun ilk kısmını Ekim 2010 ayında Diyabet ve tansiyon için (tüm tahlil ve raporlarımla birlikte) 30 + 10 = % 40 aldım..
Hemen aynı gün GÖZ e de gittim.. GÖZ doktoru "sağlam" raporu verdi... Ancak 1 hafta önce aynı hastanede yatarken gittiğim başka bir göz doktoru göz diplerinde diyabete bağlı kanama başladığını , yakını göremediğimi vs söylemişti ve muayene kağıdına yazmıştı...
Rapor kağıdıma % 40 aldıktan sonra gün psikiyatriye gittim. Aynı gün birkaç test ve MMPI yaptılar ve beni 6 ay gözlem altında tutmadan rapor veremeyeceklerini söylediler.. 6 Aylık süre ekim ayında başladı ve doktorun verdiği ciblarex 20 mg kullanmaya başladım ve her ay kontrole geleceksin dedi.. Ben de öyle yaptım.. Her ay kontrole gittim.. Verilen ilaç sadece uyku süremi biraz artırdı.. normalde 1 saat uyurken bu süre 3 saate çıktı. Onun dışında bir gelişme yaşanmadı..
6 aylık süre mart ayı sonunda bitti ve ilgili doktor yeniden gittim.. MİX DUYGU durumu ve altına da birçok şeyler yazdı (İlaçla kısmen tedavi edilebilen psikiyatrik rahatsızlık vs ) % 25 yazdı...
Nisan ayı başında heyete girdim.. Tam vücut kayıp oranım % 53 olarak çıktı..
Raporu Maliyeye gönderdiler.. Bugün maliyeden bir yazı aldım,gelen yazıda "merkez sağlık kurulunun beni yeniden hastaneye sevk edilmem gerektiği" bundan dolayı maliyeye müracaat edip işlemlere yeniden başlamam gerektiğini belirtiller..

Bugün cumartesi olduğu için bir yere başvuramıyorum.. Pazartesiyi de beklemek beni iyice sinirlendiriyor.. Ağzım dilim damağım kurudu şu anda stress ve şekerden... Bu konuda daha önce tecrübesi veya bilgisi olan arkadaşlarım varsa yardımcı olabilirler mi acaba ?

teşekkürler...

Olay bugün anlaşıldı.. Maliyeye gittim merkez sağlık kurulundan gelen yazıyı verdiler.. Gelen yazıda , raporu aldığım hastanenin , rapora diyabetle ilgili kan ve idrar ölçüm değerlerini yazmadıkları için karar veremediklerini belirtmişler ve yazının altına istedikleri değerleri ve ölçümleri yazmışlar.. Bunları yazıp imzalayıp geri gönderin demişler.. Ben de bugün hastaneye gittim.. Baktılar.. merkz sağlık kuruluna giden yazıya baktılar "Evet yazılmamış PARDON" dediler ::((( Yarın sabah gelin yazalım gönderelim dediler.. Yarın sabah yine hastaneye gideceğim inşallah... Haydi hayırlısı ...

Buna da şükür diyelim! Hani, önce eşşeği kaybedip sonra bulduracaksın misali... :)

Dilerim şimdi oran onaylanır...

Dün yine hastaneye gittim... tahlil kağıtlarını çıkardılar baktılar... aaaa evet yazmamışız dediler.. Verdiler elime bütün herşeyi doktora git bunları yeniden yazsın.. ::((( Gittim yazdırdım... Kendisi de bir güzel kaynadı bu değerleri ankaraya giden rapora yazmayanlara... Herşeyi hallettim sağlık kuruluna götürdüm.. 2 tane foto verdim.. Akşam üzeri yine heyete girdim,çıktım.. Bugün de yeni raporumu aldım.. :::)) eski raporun aynısı.. Tek fark , tahlil sonuçlarındaki değerler yazıyor ... çok basit bir ihmal sonucu 10 gün geciken bir olay.. Herşeyde hayır vardır ... Ya sabırrr dedim... Açlık kan şekerim : 293 / teşhis konalı yaklaşık 15 yıl oldu .. 15 yıldır tedavi görüyorum... tip 2 diyabetim.. insülün ve hap kullanıyorum.. protein ++++ .... ketoz yok... Herşeyin hayırlısı arkadaşlar...

Raporum yeniden bu kez değerler de yazılarak aynen yine Ankara'ya gitti .. Az önce merkez sağlık kurulunu aradım.. Rapor geldi mi ya da sonuç ne oldu gibilerinden sordum.. Raporumun daha önce eksik yazıldığı için geri gönderildiğini eksiklerin tamamlanarak iade edildiğini söyledim... Telefondaki memur (Tam bir devlet memuru) 15 gün sonra arayın dedi.. neden diye sordum .. Evraklar gelmemiştir henüz demez mi.. Bakmadan gelip gelmediğini nasıl biliyorsun dedim.. Gelmez kardeşim gelmez.. Sen 15 gün sonra ara demez mi .. tepem iyice attı.. Memur bey bakın dedim.. İlk raporumun sonucu 15 gün içinde gelmişti dememe rağmen adam nuh dedi peygamber demedi.. 15 gün sonra ara.. Böyle memurlar olduğu sürece Devletimizin sırtı yere gelmez gerçekten.. Kendisini tebrik ediyorum.. Ve şimdi torpil aramaya başlıyorum .. Bakalım evrak gelmiş mi gelmemiş mi göreceğiz..

Arkadaşım öncelikle evrağın bursa dan çıkş tarih ve kayıt numarasını alın ona göre sorun şu numaradan sorun evrağın tam olarak nerde olduğunu söyleyip tel noyu verecektir sanırım 0312 4150100 349 dan

Heyetin raporu mu geçerli yoksa merkez sağlık kurulunun onayladığı oran mı ?

Merhaba
Heyetten % 53 SÜREKLİ RAPOR aldım.. Merkez sağlık kurulu bunu % 46 olarak onaylamış.
Merkez sağlık kurulu yazısı elime henüz ulaşmadı.Ben işyerime % 53 lük raporumu versem de bir an önce vergi indiriminden faydalansam mı,yoksa merkez sağlık kurulunun raporu işyerime göndermesini mi beklesem ?
3.derece kategorisine girdiğimden %53 veya %46 arasında bir fark yok. Ancak işyerim bana şöyle bir şey diyebilir mi ? Merkez sağlık kurulu raporunu bekle gibi..

Rapor sürecini hayırlısıyla atlatmışsınız, sürekli yazan rapor inşanlah emekli olacağınız dönemde de sürekli olur, tekrar istemezler umarım.

Bekleyin bekleyin... Zaten gelecek yazıda başvuru tarihinden bu yana sakatlık indirimi uygulanması gerektiği notu yer alacak. Bir kaybınız olmayacak yani...

Merhaba arkadaşlar
Uzun ve yorucu bir dönemin ardından az önce Ankara Merkez sağlık kurulu ile görüştüm.Raporumun % 46 olarak onaylandığını,ancak 1 yıl sonra kontrol ibaresi düşüldüğünü,yazımın 10 gün önce yazılarak Bursa Maliyeye gönderildiğini söyledi. (diyabet+hipertansiyon+psikiyatri)
Emekliliğime 4 yıl var.. Yaşı bekliyorum..
Şu anda da işyerimizde teşvikli tazminat veriliyor.Yani kendi isteği ile ayrılan veya emekliliği gelip de ayrılmak isteyene normal tazminatından ve ek ödemelerinden hariç 12 maaş da ekstra tazminat veriliyor kiii bu da baya bir yüklü para tutuyor..
1 yıl sonraki muayenede % 46 OK alamazsam emekliliğim iptal olacak bunu biliyorum.
Bunlarla ilgili birkaç sorum olacak..
1)Emekliliğim iptal olduğu zaman 1 yıl içinde bana ödenen emekli maaşları geri alınacak mı ?
2)Emekliliğim iptal olursa zaten geriye 3 yılım kalıyor.1 yıl daha çalışmaya değer mi ?
3)Emeklilik süreci nasıl işleyecek (Bursa Maliyeden yazımı alıp SGK ya mı gideceğim nasıl olacak )
Bunlarla ilgili başka dip not düşmek isteyen arkadaşım varsa dinlemeye hazırım.

Bekleyin bekleyin... Zaten gelecek yazıda başvuru tarihinden bu yana sakatlık indirimi uygulanması gerektiği notu yer alacak. Bir kaybınız olmayacak yani...

Gelecek yazıda başvuru tarihinden itibaren sakatlık indirimi uygulaması gerektiği yazacak demişsiniz.. Ben bu rapor için Ekim 2010 da müracaat ettim.. Mart 2011 de hastaneden % 53 özür aldım. Haziran 2011 de de merkez sağlık kurulu ONAY verdi... Vergi indirimi hangisinden itibaren geçerli ?

1- Emeklilik iptal edildiğinde o zamana dek ödenen emekli maaşlarının geri alınması asla söz konusu olamaz.
2- Bu çok kişisel bir karar...
3- Sigorta müdürlüğüne gidip "benim sakatlık indirimim var, emekli olacağım" diyeceksiniz, diğer istenen belgeleri de tamamlayıp başvurunuzu yapacaksınız. Onlar kendileri maliyeye yazıpp, sizin sakatlık indirimi aldığınızı teyit edecekler...
4- Maliye 1 yıl sonraya kontrol muayenesi yazmışsa, o süre gelmeden bir ay kadar önce defterdarlığa gidin ve kontrol muayenesi için hastaneye sevk alın... O arada sigorta müdürlüğüne de gidin ve yazılı cevaplanması şartı ile şu minvakde bir dilekçe yazın: "xx tarihinde vergi indirimime istinaden emekli oldum. xx tarihinde maliye bakanlığı tarafından kontrol muayenesine çağrıldım. Oradaki süreç sonunda, emekliliğim açısından sigorta müdürlüğü nezdinde yapmam gereken bir şey var mı? Bir başka deyişle, çalışırken elde ettiğim vergi indirim hakkımın yenilenip yenilenmediği konusunda kurumunuza bir bildirimde bulunmam gerekli mi? Gerekliyse bu prosedüre dair tarafıma yazılı bilgi verilmesini arz ve talep ederim"
5- Vergi indirimi için defterdarlığa hangi tarihte başvurmuşsanız, o tarihten ittibaren vergi indirimi başlatılır.

OturanBoğa;

Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ediyorum OTURANBOĞA... Sevgilerimle...

Yeni rapor yerine eskisi ONAYLANMIŞ ::((

Bu nasıl iştir anlayamadım gitti ...
Hastaneden aldığım sağlık raporumda da bazı değerlerin yazılmadığı gerekçesi ilk raporum merkez sağlık kurulundan geri iade edildi..
HASTA HAKKINDA TAM BİR KARAR VERİLEBİLMESİ İÇİN "X X X" DEĞERLERİNİN YAZILARAK KURULUMUZA TEKRAR GÖNDERİLMESİ...
Mayıs ayında tekrar hastaneye gittim.Eksik olan değerler yazıldı. Tekrar heyete girdim.Rapor Ankara'ya gitti..
Hatırı sayılır kişileri devreye sokarak (10 haziranda Ankaradan çıkan rapor henüz bursaya gelmedi ) Ankara'dan raporumun fotokopisini aldım.
ŞOK ŞOK ŞOK...
Rapor ve üst yazı bana gönderildi.. Bir de ne göreyim.. En son gönderdiğim değerleri tam olan rapor değil de,değerleri eksik olan rapor ONAYLANMIŞ.. Yani değişik bir ifade ile yeni rapora işlem yapılmamış.. Yeni rapora göre işlem yapılsaydı % 46 olan özür oranı (1 YIL SONRA TEKRAR KONTROL) belki daha da yükselecekti..
Bu durumda ne yapayım ?

%53 ile %46 arasında hak açısındna bir fark yok. Üstüne bir de 1 yıl sonra kontrol muayenesi koymuşlar. Bu durumda şimdi itiraz etmeniz yorucu olur bence. Ben olsam 1 yıl sonrakşi kontrol muayenesinde bu ayrıntıya dikkat eder, daha yüksek oranda rapor almak için uğraşırım.

OturanBoğa;

Hak açısından elbette fark yoktur..
Ancak benim diyabet (hipertansiyon+psikiyatri) hastası olduğum göz önüne alınırsa diyabete en yüksek % 40 direk veriliyor ki,sağlık kurulu değerler yazan rapora bakmadığı için sallama toptan % 46 vermiştir.. İşin içine psikiyatri girdiği için 1 yıl sonrasına kontrol yazmışlar.. En son rapora göre işlem yapılmış olsaydı psikiyatri haricinden direk % 47 alabilirdim,1 yıl sonrası için de aynı sıkıntıya yeniden girmezdim.. Bunda da vardır bir hayır diyelim..

İşin içine psikiyatri giriyorsa, diğer konulardaki oranlar ne olursa olsun, kontrol muayenesi yazıyorlar. Bir sonraki rapor sürecinde psikiyatriyi iptal edip, sadece diğer alanlar için oran almaya çalışın.

Şimdi itirazla uğraşmak bana çok zahmetli geliyor. Onun için "seneye bakalım" diyorum :)

Kontrol muayenesi ve e-devlet ?

Merhaba

Sürekli ömür boyu raporum olmasına rağmen SGK beni vergi indirimi alarak emekli olduğum için her seferinde kontrol muayenesine gönderiyor. Çünkü Ankara Maliye merkez sağlık kurulu öyle istiyor..
Kontrol muayene tarihlerim her yıl (Bu yıl 3. olacak) e-devlet sisteminde görünmesine rağmen bu yıl görünmüyor. Konuyu SGK il müdürlüğüne e-mail ve fax ile soruyorum kontrol muayenen var ağustos 2013 de diyor. Peki daha önceki kontrol muayenelerim e-devlette göründüğü halde bu neden görünmüyor diye sordum,"Bizimle ilgili değil, E-devlet sistemi yöneticilerine sorun" şeklinde cevap geldi.
Ben de e-devlet yetkililerine sordum Konunun kendileri ile ilgisi olmadığını sgk sisteme ne girerse onun göründüğünü ve sistemde hiçbir sorun olmadığını yazdılar.. Ben de bunu SGK ya ilettim. Aynı cevabı verdiler.. Kontrol muayeneniz var maliye böyle istiyor.. İyi de sistemde neden yok diyorum. Yine aynı cevabı veriyorlar..

Ben de az önce BİMER'e tekrar yazdım ve konunun derhal çözüme kavuşturulmasını yoksa direk Başbakanlık makamına fax çekeceğimi bildirdim.

Az önce de bu forumda avukat Adile hanımın seminerde söylediklerini okudum (Raporlar düşmeyecek vs..) Ben kime inanacağım şaşırdım kaldım. Allah rızası için bu konuda kim ne biliyorsa paylaşır mı ? Böyle bir sistem olmaz yaa.. İşkenceden başka birşey değil..

Maliye'ye gidip kontrol isteniyor mu diye sorun bir de. SGK otomatiğe bağlamış olabilir! Ne diyeceğimi bilemiyorum!

Maalesef, raporların Ankara'ya gitmemesi söz konusu değil.

seranko merhaba adile hn seminerinde bende vardim sali günü oldu bende adile hn soru yoneltdim raporlarla ilgili aksaray vegi dayresini ariyoruz ankaraya sorun diyorlar ankarayi ariyoruz hayir raporlariniz buraya geliyor inceleniyor düsüp veya yükselmasini burada yapiyoruz diyorlar dedim adile hn da hayir onlar yalan soyluyorlar diyor bende senin gibi arada kaldim ne olacak bilmiyorum sadece bekliyorum bakalim ne olacak

Konu ile ilgili olarak hiçbir bakanlık cevap vermiyor...
BİMER zaten evrak havale memuru gibi olmuş.Gelen evrakları ilgili kurumlara gönderiyor,gelen cevapları (Tabii gelirse) yayınlıyor. Kim ne yapacağını bilemez bir durumda maallesef.. Avukat Adile hanıma mı,Ali TEZEL'e mi,SGK'ya mı,Maliyeye mi,çalışma bakanlığına mı,Aile ve sosyal işler bakanlığına mı yoksa kendimize mi inanalım bilmiyorum. Bu zeka özürlülerin yüzünden iyice paranoyak olduk çıktık.
Devlet kendi eli ile imzaladığı ve yayımladığı yönetmelikleri,genelgeleri uygulamıyorsa kimi kime şikayet edeceksin ? Böyle saçma ve salaklıklar yüzünden binlerce özürlü sinir savaşı yapıyor hergün. Adile hanım Ankara Maliye'nin yalan söylediğini iddia ediyorsa Maliye Bakanlığı gelirler genel müdürlüğüne noter kanalı ile bir yazı yazar,hangi kanun veya yönetmeliğe göre merkez sağlık kurulunun halen çalışmalarına devam ettiğini,oranları düşürdüğünü sorar .. Kiii ben avukat olmadığım halde bunları birçok kez yaptım ve hepsine de cevap aldım.. Kendisi de bizler gibi engelli olan Adile hanım avukat kimliği ile sanırım bazı noktaları bizden daha çabuk aşar. Ben kendisini internette çok aradım telefonunu vs.. Ama bulamadım.. varsa bana verirseniz bir de ben görüşmek istiyorum kendisi ile..

Böyle bir Devlet anlayışı ve zihniyeti olmaz. Devletin görevi vatandaşına hizmet etmek ve onun en doğal olan yaşam hakkını en iyi kullanmasını sağlamak,ona önderlik etmek,yol açmaktır.. Bizde tam tersi. Ne üdüğü belirsiz bir sosyal güvenlik uzmanı (Kiii devlette yıllarca çalışmış) adeta kendini Devletten üstün görüyor ama kendisine belki 10 kez sorduğum sorulara (konu ile ilgili) cevap veremiyor.. Çünkü parasını alamayacak ;) Adama soru sormak ücretli ya.. O da haklı kardeşim.. Devlet Devlet olmadıktan sonra o da açıklardan faydalanıyor kendisine menfaat sağlıyor hepsi bu.. Gelsin paralar... Adile hanıma ulaşabileceğim bir iletişim bilgisi varsa alabilir miyim ? Haa.. bu arada BİMER'e 3 gün önce yine yazdım.. Bu ne rezalettir sorunumu kimse dinlemiyor,direk olarak başbakanlık makamına olayı ileteceğim dedim.. Halen cevap yok ..

Aynı raporlara farklı yorumlar:(

gel de çıldırma

Üst Alt