Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Merkez Sağlık Kurulunun rapor oranını düşürmesi..?

vkayali

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

%46 sürekli engelim mevcut, vergi indiriminden faydalanmak için vergi dairesine başvurdum. İşyerime gelen yazıda engel oranım %30'a düşürüldüğü belirtildi. Ancak herhangi bir yeni rapor vs için hastahaneye gitmedim. BİMER'e vergi indirimim hariç diğer engellilere sunulan imkanlardan yararlanıp, yararlanamayacağıma ilişkin bilgi talebinde bulundum, BİMER'den gelen cevap;

''Engellilerin vergi indiriminden faydalanmaları 28 Nisan 1981 ve 17324 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Sakatlar İçin Vergi İndirimi Uygulaması Yönetmeliğine ve 24.02.1999 tarihli ve 23621 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Gelir Vergisi Kanunu Genel Tebliğine göre yürütülmektedir.

Yukarıda sözü edilen Yönetmelik ve Tebliğ gereğince Defterdarlık Gelir Müdürlükleri, Vergi Dairesi Müdürlükleri ve Mal-Müdürlükleri ilgili formların doldurulmasını sağlayarak başvuru sahibi kişiyi engelli sağlık kurulu raporu almak üzere hastaneye sevk etmektedir. Alınan raporlar söz konusu Tebliğde açıklanan Merkez Sağlık Kurulu tarafından değerlendirilmekte kişinin çalışma gücü kaybı oranına dolayısı ile gelir vergisi indiriminden faydalanıp faydalanamayacağına karar verilmektedir.

Mevcut engelli sağlık kurulu raporunuzla engellilere sunulan istihdam, ücretsiz veya indirimli seyahat gibi haklardan yararlanmaya devam edebileceğiniz değerlendirilmektedir.

Bilgilerinize sunulur.''

Bu cevabın ucu biraz açık gibi geldi bana neticede başvurum sonuçlandı, değerlendirilecek olan nedir anlayamadım.

Konu ile ilgili bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa aramızda beni aydınlatabilirse sevinirim.

@vkayali

vergi indirimi alamamışsınız. maliye çalışma gücü kaybınızın %30 olduğuna karar vermiş.gerekli itirazı yapabilirsiniz. raporunuzla tüm engelli haklarından faydalabilirsiniz.
vergi indirimi alabilmeniz için defterdarlığa gidip tekrar hastaneye sevk almanız gerek.

Teşekkür ederim, ozgurmeric74 , ancak bimer'den gelen yanıttaki değerlendirilmektedir, derken ne demek isteniyor onu anlayamadım, şu an hali hazırda değerlendirilen nedir sizce.
Mevcut engelli sağlık kurulu raporunuzla engellilere sunulan istihdam, ücretsiz veya indirimli seyahat gibi haklardan yararlanmaya devam edebileceğiniz değerlendirilmektedir

vkayali

değerlendirilmek kelimesini gelecek zaman için değil şimdiki zaman için kullanmışlar. onu siz düşünmeyin. vergi indirimi ayrı şeydir. mevcut raporunuzla tüm haklardan faydalanabilirsiniz. engelli kimliği-şehiriçi ulaşım -su indirimi -emlak vergisi muafiyeti gibi haklardan sadece elizdeki raporu ibraz ederek faydalanabilirsiniz.

@ozgurmeric74

Özgür bey,
Bundan 10 sene önce işe girişte engelli raporum ile vergi dairesine başvurup vergi indirimi için başvurdum ve vergi indirimine hak kazandım.

Peki bu hakkı iptal edebilirler mi? Mevcut engelim devam ediyor, raporum sürekli zaten. Rapor alınma tarihi 2007, 1 sene sonra ilk işe girişte vergi indirimi için başvurdum onay aldım.

Peki 2022 de Allah nasip eder de ömür verirse emeklilik günüm doluyor ve maaş bağlanacak, gün geldiği zaman Sgk'ya başvuru yapsam, Sgk yeni rapor ve vergi indirim belgesi istermi acaba?

asadas05

kanunen vergi indiriminiz ve raporunuz sürekli ise sgk nın tekrar rapor ve vergi indirimi istemesi söz konusu olamaz.

Benim bildiğim sürekli rapordan nasıl tekrar rapor isteniyor ayrıca ssk da tekrar geri istiyormuş sizin hastalığımız ne dir acaba

Bülent by benimde hakem hastanesinden %59 oranında alınmış bir raporum var ve herkeste olduğu gibi benimde %32 ye düşürüldü itiraz ettik sonucu bekliyoruz nasıl bir sonuç gelir yada ne yapabilirim bilgisi olan arkadaşlardan cevap lütfen...

% 46 Raporunuzla vergi indirimi hariç her türlü imkandan yararlanirsiniz

1997 yılında Defterdarlık tarafından sevk edildim ve % 45 oranı ile vergi indirimine hak kazandım. Ancak araç almak için müracaatım sonucu 2 gün önce rapor oranı % 38 oldu. Buzamana kadar engelli kimlik kartıda almadım ancak su indiriminden faydalanıyordum. Araç alma hakkını kazandım ancak vergi indirimi ve su indirim hakkımı kaybedermiyim. Engelli kimlik kartı almak istesem alabilirmiyim.Rapora itiraz etmenin bir süresi varmıdır.

Merhaba,
Hastaneden alınan vergi oranı artık geçerli sayılacak Ankara daki heyetin düşürme yetkisi yoktur diye mahkeme kararları var diye hatırlıyorum neden hala raporların oranları değiştirildiğine dair bilgisi olan varmı.

bozkara
İnternette her okuduğunuz bilgiyi lütfen dikkate almayın Merkez Sağlık Kurulunun rapor oranlarını değiştirme yetkisi mevcuttur. Mahkeme kararları ilgili olayı bağladığı için genel bir durum değildir. Esasen aynı rahatsızlığa farklı hastanelerin farklı puanlar vermesi nedeniyle oto kontrol sistemi gören Kurul ilgili mevzuatlar ve cetveller çerçevesinde bu kararları veriyor.

Arkadaslar bende gecen sene 1 yil sureli verilen raporda %45 oran aldim bu sene tekrar yeniledim %52 geldi ama 2 yil süreli ben hep rapor için yenilemeye mi gitcem suresize cevirirler mi sizce bi daha ki sefere

yusufyüreklim

Merkez sağlık kurulunun verdiği karara göre süresiz yararlanmanız mümkündür. Rapordaki kontrol süresi haricinde Merkez Sağlık Kurulunca incelenmesi neticesinde rapor kontrol süreli bile olsa bu karar değişebilir.

Ben sekerde 20 tansiyondan 10 hiperlemiden 10 vermis ic hastaliklari fakat saglik kurulu 35 e dusurmus bu durumda napa bilirim

İtiraz edip tekrar heyete girebilirsin,

Yada 1 yıl bekleyip yeni bir hastalığım çıktı gerekcesi ile tekrar girebilirsin.

Not:
İtiraz yolu ile gidenlerde,%deler farklı çıkarsa 3.hastane yani hakem hastane yolu doğar.
Son kararı hakem hastane verir...

Vosvos

Saydığın bu rahatsızlıklar sonucu heyete girmiş ve sadece bu oranları almışsan yüzde 35 doğru.Bu aldığın 3 farklı oran baltazar formulü ile hesaplanır ve o zaman da yüzde 35 çıkar.En az yüzde 8 daha oran alabilecek bir rahatsızlığın varsa yüzde 40 alabilirsin.

Üst Alt