Ben'i Anlatmak
Bu dagilmisligim,kayboluslarim havadanmidir bilinmez ama bu havalarda garip birseyler var.Sanirsam kis mevsiminin renklerini ve hissettirdiklerini bir turlu ozumseyemiyorum.
Haliyle bu durum bir gruptan dislanmis etkisi yaratiyor bende.Tek ihtiyacim olan gunesin
bulutlarin arasindan elini uzatip beni yukari cekmesi usul usul.Sogugun bana dokunusunu sevmiyorum acitiyor ders verir tavriyla.Soguk, kisiye devamli tetikte
olmayi ogutluyor, derdim de bundan olsa gerek rahat olamayisim, sizlanislarim, ice kapanislarim.
Biliyorum ki soguktan izler var hayatimda.Bir yanim surekli soguk olmustur karakter olarak.Esasinda bendeki, barajlar kurmak degildir, kisilere yansimam buz etkisi yaratmaktadir isin asli.Icimdeki buz katmanindan bir sekilde gunes isinlarinin cikmasi nedense her seferinde zor olmakla beraber kisilerin bana elini uzatmasi cok cetrefillidir.Ilk intibada genelde sinifta kalanlardanim, gerci bunun icin hic sikayet etmedim,ben buyum cunku,"bu" olmak nedir bilirim.
Her bedenden acilar toplarim, her bedenden gulusler calarim,calar koleksiyonuma katarim.Bir yuze huzun nasil yansir bilirim,samiyetin her meyvesinin tadina da bakmisligim vardir,icten gulenleri anlarim,bakislardaki derinligi soze dokulmeden sezerim,ben gorunuste basit,icinde binbir yasanti barindiran hayatin icinden bir sarkiyim.Sarkilar, dillendikce deger kazanir,kalplere girdikce genclesir,beyinlere hitap ettikce zenginlesir,cogalir.Sarki nasil soylenir,nasil yasanir bilirim.Gerektiginde kah ben sarki olurum,kah sarki ben olur.
Bir plaktaki cizirtili sarki gecisleri ya da ona bezer mevsim degisimlerim vardir,
gerci her mevsim farkli bir renge burunurum burunmesine de bu donemlerde solgunum,solugum,eksigim.Uzun bir suredir nadastayim ne bir capalayanim var ne de bir ekenim.Sahipsiz birakilmislardayim.Neyse ki tarihimde tekerrurler oldugundan iyi kotu yolumu bulabilmekteyim, bana ait oldudunu dusundugum.
Cikislarim deniz kenarinadir her seferinde yalinayak.Dalgalarin, kiyilarima vurusunu,
arindirisini,kutsamasini yasarim icime ceke ceke.Bu gunlerde bir hasat senligi muptezel olur benligimde,yenilenisimi yasama donusumu, yasamin bana donusunu kutlarim.Yasama dair biraktigim izleri ve kirleri dalgalarim supurur arkamdan.Yeni dogmak uzere olan bir bebegin anne karnindan aglayarak ciktigi andaki gibi tabiat anadan ben yanki yanki cikarim yeni bir hasata kosmak icin.
Ben,ben yaramaz bir cocugum ardinda istemeden kirik kalpler birakan...