Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mersin'de engelli raporunu yüksek veren hastaneler..?

zümram1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba engelli abim var raporumuz var fakat raporunda kısmi engelli yazdığı için yardım alamıyorum mevcut olan raporumu Van da almıştık şuan Mersin mezitliye taşındık Mersin’de yeniden rapora başvurmak istiyorum bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkürler

zümram Merhaba canım bende mersindeyim ve daha bir hafta önce engelli raporu aldım.Benimle birebir aynı durumda olan arkadaşım 58 oran alırken ben 64 oran aldım.
Tıp fakültesi hastanesi bu konuda sana daha iyi sonuç vereceğini düşünüyorum.

Yardım edebileceğim bir durum varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım canım .:rolleyes:

Ya arkadaşlar yüksek oran nedir sonuçta fonksiyon kaybı varsa bunu doktorlar verebiliyor sadece

tapasya ben aynı durumda olan arkadaşıma İstanbul'da
verilen orandan biraz daha yüksek oran verildiğini söylüyorum.Bunuda tıp fakültesi hastanesinden aldım.
Yüksek oran babında değil sadece gördüğüm farkı
paylaşmak istedim.

Bunu anlıyorum da başlık yanlış olmuş sonuçta burda okuyan insanlar yanlış anlayabilir oranların şehirden şehire fark ettiğini bilmiyordum açıkçası cetvelle bakınca nedense hep aynı 🙄

Veriyor fakat adil vermiyor hakkını veren olsa neden kendimizi yoralım.Örneğin rahmetli annem %88 engeli vardı kadın yürümeyi bırakın oturamıyordu bile hastanenin biri %70 verdi ve notunda da kendi kendini idare edebilir yazıyordu sıkıntı burda zaten yoksa keyfi hastane hastane dolaşmıyoruz

zümran sanırım yanlış anladın beni sadece başlık sıkıntı gibi keyfinden dolaşmaz zaten emin olun bnm girdiğim heyetlerde hep fonksiyon kaybı neyse ona göre verildi senin dedğin gibi yürüyemeyen engelli arkadaşım artı gözleri görmüyor oranı %72 idi sonra birdaha girdi ve oranı yükseldi bazen kargaşalık olabilir.

Artık hakkı nedir veya ne verirler bilmiyorum ama
üniversite hastanesinin bu konuda iyi bir konumda
olduğunu düşünmüyorum:rolleyes:
tapasya Sana katılıyorum canım. Yüksek oran veren
hastane demeyelim de ilgili ve iyi bilinen hastane diyebiliriz 🙂

Anlatmak istediğim buydu eğer böyle başlık ile yazarsanız yanlış anlaşılırsınız bırakın burayı heyete girdiğim gün doktora çiçek çikolata yaptıran gördüm ama doktorun cevabı şuydu üzgünüm oranınız bu maalesef yükseltemm. denesos evt cnm oydu anlatmak istediğim

tapasya Aynen sanırım başlıkta biraz sıkıntı var.
Ben arkadaşımıza yardımcı olmaya çalışacağım 👍
Tabi elimden geldiğince destek olurum .

Engellilik ölçme cetveli hastalığa ve engel grubuna aynı düzeyde uygulanır. başkası düşük alabilir, yüksekte alabilir. bu bireyin hastalık derecesine ve günlük yaşam düzeylerine göre belirlenir. hastane ya da dr ayrımı söz konusu olmaz. buna bir dr. karar vermiyor zaten heyetçe alınan karardır. yüksek veren düşük veren ayrım söz konusu olamaz. evet başlık yanlış olmuş! bu düşünce hastaneler için ayrımcılık oluşturur.

Konuyu aldınız nerelere götürdünüz bambaşka yerlere gitti yok başlık yanlış olmuş yok şu yanlış yok doktor hastane ayrımcılığı ben sadece Mersin’e yeni taşındığım için rapor alabileceğim iyi bir hastane arayışı içimdeydim bunun dışında herşeye yorum yaptınız oysa sadece en baştaki denesos un ilk mesajı gibi sadece bilgi verebilirdiniz çünkü Benim sadece buna ihtiyacım var diğer Mesajlardaki akıl vermelere değil

Bizde bunu diyoruz zaten iyi bir hastane ile yüksek oran rapor demek aynı şey değil😠😠😠 zümran beğenen arkadaşta yorumunu beyin bedava..

Aynı durum için biri az biri çok veremez. doktorlar kafalarına göre oran vermiyor. puanlama cetveli var ona göre veriliyor. farklı puan verilmesinin sebebi farklı şikayet oluştuğu için olabilir. siz abinize bakıcı maaşı almak istiyorsanız ağır engelli olup zaruri ihtiyaçlarını gidermek için yardıma ihtiyacı olması gerek. yeme-içme. giyinme. lavabo gibi. onun dışında oran ne olursa olsun hafif engelli sınıfındadır .

Üst Alt