Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mersin'de otomobile özel tertibat takan yerler var mı?

byecool

Üye
Konular
55
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar

Mersin de özel tertibat takan ustaların telefonlarını yazar mısınız?

Arkadaşım , var da ... Memnun kalmadığım için yazmadım.
Mersin'de tertibat takan 1 usta varmış. Bin pişman oldum Mersin'den araba aldığıma . Arabayı Adana'da bir bayiden alıp , Adana'da ki ustalara yaptır benim fikrimce.

Sema kim o usta.....
byecool Mersinde bu işlemi yapan usta zor bulursun bence Adana veya Konya da daha iyi ustalar vardır..

Gedizler Otomotiv benim adıma takip etti. Yusuf usta imiş ismi , ama kendini görmedim hiç. Tertibat çok sert , ileri itince fren , topuzu sola kıvırınca gaz şeklinde çalışıyor. İstemediğim halde ellerinde farklı bir proje bulunmadığı için bu şekilde yaptılar. Gücüm yetmiyor gaz vermeye , avucumun ortası kıpkırmıızı oluyor . Ben kanedyen kullanıyorum , sağ elim bana daha çoook lazım. Arabayı Adana'ya getirip burada tertibat yaptırmama bile bir sürü bürokratik engel çıkardılar. Hatırladıkça sinirleniyorum hala :mad: Ha bir de Mersin 'de TSE 'deki projeyi imzalamayıp arabanın rengine kafayı takan mühendise , raporuma inanmayıp bana bacak show yaptıran Zekeriya Beyaz kılıklı maliyeciye aklıma geldikçe beddua okuyorum :mad:

İlker yaramı deştin :)

Sema

Oncelikle karşı karşıya kaldığın bu kötü muamele için, sana zorluk çıkaran herkesi kınıyorum.Şu an kullandığın tertibatın fotoğrafını paylaşabilir misin?Adana da ki ustanın telefonunu verebilir misin?

İlker

Hyundai bayiisi ile görüştüm,sanayide yaptırdıkları usta varmış.Diyelim ben buradaki ustayı beğenmedim.Aracı tertibatsız nasıl adana ya götürecez?Bunu bayii kabul eder mi?

Slm ben ali doğan mersindeyim beni ara dostum 0 530 417 48 46
yardımcı olacagıma inanıyorum..

Zorluk çıkarmalarının sebebi benden önce bir yolsuzluk vakası olması imiş. 45 gün yattı arabam , hiç bir sebep yokken her şeye bir kulp buldular . Bana denk geldi malesef . Fotoğrafını çektiğimde eklerim , ama fotoğraftan anlaşılmaz zannedersem. Denemen lazım. Adana'da usta bilmiyorum , ben o sinirle arabayı ayakla kullanmaya başladım :)

Tertibat olmadan plaka çıkmıyor , arabayı ancak tıra yükleyip getirebilirsin . Tertibatı taktırdıktan sonra tekrar tırla Mersin'e dönüp plaka işlemlerini yürütebilirsin . Bayi aracı plakasız teslim etmiyor. Plakasız araca fatura da kesmiyorlar.

Şöyle bir seçenek önereyim , başka bir ilden hazır tertibat getirtip Mersin'de sanayide bir ustaya monte ettirin , en kolayı bu olur .

Abicim sema abla doğru söylüyor.başka ilden getirt mersinde taktır diyor.ben ankarada elden kumandalı özel tertibat imalatı yapıyorum.bende özürlüyüm.elden kullanıyorum arabamı istersen tertibat göndere bilirim.montajı kolay sana dahi tarif etsem veya montaj resmini görseniz kolayca montaj edebilirsin.
Tertibatın fiatı 150.-tl dir kargo ile gönderebilirim.
Lütfen ben kazıklandım sizler kazıklanmayın..mümkünse...bu yüzden imalatını yaptım ki benim gibi kadere sahip arkadaşlarıma yardımcı olmak için..gümrükte sorunun olursa yardımcı olmağa çalışırım.para kaptırma
nurullah baytekin
ankara
tel.. 0 532 4025909 0542 4373737

ALİ DOĞAN;

Telefonunuzu aldım.Araba alma aşamasında sizi arayacağım.

----------

Nurullah Bey

Bu tertibat standart mı?Bütün otomobillerin direksiyon gaz fren mesafesi aynı mı?Yoksa marka ve modele göre mi imalat yapıyorsunuz?Fotoğrafını gonderemeseniz bile.Takacağınız gaz fren tertibatını anlata bilir misiniz?Baston modeli mi?Motosikletlerdeki gaz sistemi gibi mi?Yoksa direksiyon altına monte edilmiş çekince gaz itince fren sistemi gibi birşey mi?

arkadaşım imalatını yapmış olduğum tertibatlar direksiyon altına takılan çekince gaz itince fren olan sistemdir.istenilirse debriyej kolu olarakta kullnılabiliyor.
imalat tek tip üretim olarak yapılmasına rağmen her türlü araca montajı mümkündür.sebebi basma va çekme çubukları uzun olup her türlü araca göre uzunluğu ayarlanıp geri kalan fazlalık kesilerek kısaltılmaktadır.
bu sebeb den dolayı ayarlama kolaylıkla yapılmakta ve verilmesi gerekli eğimlerin rahat bir şekilde yapılma olasılığı mevcuttur. yaklaşık 6yıl olacak eski aracımdan söküp yeni gele aracıma montaj ettim.kendim rahatlıkla kullanıyorum.çünkü direksiyon ve tertibatı tek elle rahatlıkla kullanıyorum.vites kullanımı ile cep telefonumu dahil işlerimi,sağ elimle rahatlıkla kullanıyorum...hemde ankara trafiğinde daha ne diyeyim ki....

----------

tertibat resimlerinin fotoğrafları için başlık açtım.
yeni başlık; imalatını yaptığım özel tertibat resimleri adın da bakabilirsiniz.
http://www.engelliler.biz/forum/ali...li-elle-kumandayi-saglayan-ozel-tertibat.html

Uzunca bir suredir bende bu işin ehli olan bir usta arıyordum Adana-Mersin civarlarında ve sonunda aracımın aparatından proje cizimine kadar butun takiplerini yapan, montaj sırasında test etme olanagı saglayan bir usta buldum arkadaşlar. Aslında bu işin en güzel yanı proje için ayrı aparat için ayrı koşturmadan aracınızı teslim edip aynı gün içerisinde tüm evrakları ile tekrar alabiliyorsunuz. Eğer aparatınızı değiştirmek ya da yeni bir aparata ihtiyacınız varsa tavsiye ederim, çok ilgililer ve kesinlikle sizi yormuyorlar.
Faruk Torna Atolyesi
Tel: 0322 324 44 79
Cep: 0542 820 33 23

merhaba nurullah bey sıfır otomatik vites araçtada kullanabiliyomuyuz bu cihazı şu anlamda vergi indirimi için kabul ediliyomu bu arada özrüm sol bacak polio .cevap için şimdiden teşekkürler

Sayın mersin,
imalatını yaptığım özelteribat her türlü otomobilde otomatik veya manuel vitesli fark etmemektedir.her türlü araçta montajı ve kullanımı kolay olup her türlü ihtiyaca cevap vermektedir.
Sayğılar

Nurullah bey

özel tertibat için bir proje çizilmesi lazım proje olayını da mı siz hallediyorsunuz,siz bize tertibatı gönderdiniz makine muh. kabul etmedi ne olacak o zaman?

SAYIN BYECOOL
şu ana kadar yapılan tertibatlarda bir sorun çıkmadı .ama sizde çıkarsa o zaman o makina mühendisi oturup yapsın sonrada kabulunu yapsın demekten başka cevap bulamıyorum.şu ana kadar TSE den Emniyetten ve sürücülerden bir şikayet gelmedi.
tercih sizin tasarrufunuzda.
sayğılar.

Nurullah bey

Tertibatın arabaya takılana kadar ki süreci öğrenmek istiyorum?Birde tertibatın topuzu sol tarafta bunun özel bir sebebi var mı?Genelde sağ tarafta olması gerekmez mi?Size özel bir durum mu?

Teşekkürler

sayın bycool;
imalatını yapmış olduğum özel tertibat kendimde özürlü olduğum için kullanımı ve müdahalesi kolay olduğu için sol tarafı tercih ediyoruz.sebebide manuel veya otomotik araçlarda şehir içinde vites değiştirmesi kumandanın sağdan olmasında tek elle gazı freni ve vitesi kullanmak zorluklar yaratmaktadır.ancak kullanıcı ben sağ tarafta kullanacağım derse tasarruf kendine aittir.tercihe sayğı duymak icabettendir.
tertibatın araca takılması eğer bir aksilik olmaz ise takılımı kontrolü daha sonra kullanıcı ile sürüş tercübesi dahil 1.5ile 2 saat arası sürmektedir.
not.sağa takılan tertibatları daha sonra sola değiştirten arkadaşlarımızda mevcuttur.

Nurullay bey

Otomobili beğendik satın aldık.Tertibat takılacak.Yapılacak işlemleri sıralarmısınız?
1-
2-
3-
.
.
.

Teşekkürler

Üst Alt