Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mersin'de yaşayan bipolarlardan malulen emekli olan var mı?

gulsah33

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Öncelikle arkadaş olmak için mesaj atanlar var böyle şeyler yazmayın lütfen ben ciddi bir şekilde engellilikle ilgili bilgi sahibi kişilerden malulen emeklilik süreçlerini öğrenmek ıstiyorum bu sitede olma amacım bu evli bir insanım ben Mersin de yaşayan bipolarla bu konuda bilgi almak istiyorum

devlet memuru ebeyim yüzde 40 engelli raporum var bipolardan 6480 günüm yok maalesef ben çalışma şartlarından ve depresyonlarım ilerlediği için heyete girip inşaAllah yüzde 60 olabilisem malulen emekli olmak istiyorum işim zor mu sizde pandemide heyet fikri nasıl bilmiyorum sgk sevkiylemi kurumumum sevkiylemi gitmem gerekir kolay gelsin..

gulsah33

Malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmak gerek. Yani oran önemli değil aslına bakarsanız. "Tedaviye rağmen çalışmaya olanak vermeyen" ifadesi şart. Durumunuzun buna uyacağını düşünüyorsanız kurum sevki ile hastaneye gidip maluliyet tespiti yaptırmanız gerek.

Erken Yaşlılık emekliliği için de şu bilgiler gerekli:
Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?

ben 1980 doğumluyum ilk sigorta tarihim 1998 4A 231 gün 4c memurluktan 15 yıllık sigortam var raporum yüzde 40 edevlette sgk pirimim eksik göstermiş fakat 2005 de memur oldum 15 yıl oldu 23,06,1980 doğumluyum ilk sigorta tarihim 19,11,1998

Uzun Vade Gün Sayısı
231 4A
Toplam Gün Sayısı
4320 4c eksik yıllar var Sigortalılık süresinde 18 yıla tabidir.(Maluliyet Sebebiyle) Emekli olabilir. (emekli olabilecek yaş ve/veya tarih, sigortalının halen veya son defa 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine tabi görev yapmış olmaları durumunda geçerli olacaktır.) böyle yazıyor SEVKİMİ KURUMUMDANMI ALAYIM TEŞEKKÜREDERİM

Çöpe Taşınan Mesaj(lar)

gulsah33

Dediğiniz gibi, toplam 6480 olana dek 5510 geçici 4'e göre erken Yaşlılık emeklisi olamazsınız.
Maluliyet cetveli'Ne göre malul sayılmanız gerek ki gün şartı aranmadan emekli olabilin.

Yüzde kırk engelli raporum var hitapta sgk kabul ederse 13 yılda emeklilik yazıyor

Merhaba memur olduktan sonra aldığım yüzde kırk raporum var e devlet hitapa girdiğimde 18 yıla tabisiniz sgk onaylarsa 13 yılda emekli olabilirsiniz diyor anlamı nedir bilgi verirmisiniz 16 yıl oldu memurum

gulsah33

5510 geçici 4'e göre toplam prim gününüz 6480 olduğunda %40 ve üzeri raporla emekli olabileceksiniz.

Üst Alt