Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mesane By pass hakkında bilgi ve tecrübesi olan var mı?

mami1995

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Aşırı aktif mesaneyim 5dkda bir küçük tuvaletim geliyor.Ve artık gitmek istemiyorum.Bunun için mesaneye by pass yapılırmı.

Yani istediğim şey su :Üreterleri dışarda bi torbaya bağlanması. Yaptıran varmıdır?

:) Pire için yorgan yakmak istiyorsun ama. Bence sakin olmalı ve g,vendiğin bir doktora gidip ne derse yapmalısın. Daha önce de söyledim, Bülent Çetinel'e gidip ona güvenebilirsin...

Muhammet dur yavas nabıyorsun. sonradan geri dönüşü olamayan şeylere kalkışma.
Daha ne beter durumlarda pes etmeden mücadele eden o kadar insan var ki.
Nörojen mesanenın bır cok tedavı seklı var.
En kotu senaryo Tak yaparsın geçersin.
Dışarda torba ne kadar zor olur sen farkında degılsın.
Bulent abının dedıgı gıbı Cerrahpaşaya ürolojiye falan gitsene.

Doğuştan hiç problemin yoktu da sonradan mı başladı bu sorun? Çünkü doktor araştırıp duruyosun, geçen gün doktorum programında "hıçkırık" yüzünden hayatı kabusa dönen bir gencin sorununu konuşuyorlardı. Hiç düşünmezmisin doktorum programına bir email gönderip sıkıntını anlatsan, aradığın doktor senin ayağına gelse pek çok kişi de böylelikle kulaktan dolma değil birebir yetkili bir ağızdan bilgilense en son ve doğru yöntemlerden. Doğru karar verebilmende daha güvenli olabilir.

Sakın böyle bir işe kalkışayım demeyin bence. Gidin 5dk da bir idrarınızı yapın yada mesane kapasitesinin arttırılabilmesi için uzman bir ürolog ile iletişime geçin. Dışarıdan torba takılarak yaşamınıza devam etmenin zararlarını bilmiyorsunuz daha. Hiçbir şekilde sosyal faaliyetleriniz olmayacak, her hareketinizde torbaların vücuda giriş yaptığı bölge acıyacak, yatarken sağa sola dönemeyip bütün gece uyuyamayacaksınız ve daha birçok şey...

Arkadaşlar konuma yazdığınız için teşekkür ederim. Bülent Çetinel'e gitmeye karar verdim .Torbaya gelince,onada razıyım çünkü bütün okul hayatım bu hastalık yüzünden maf oldu .Herkese iyi forumlar.

Üst Alt