Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mesane darlığını ameliyat dışında bir yolla ortadan kaldırmak mümkün mü?

seyma.orhan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba bende mesena daralması var ama hisler var ve normal yollarla tuvalete çıkıyorum, bütün tahliller bitti. Ancan ameliyat düşünüyo doktor ve ameliyat sonrası ömür boyu tak yapmak zorunda kalcağımı belirtti ve ben bunu istemiyorum çünkü aileme bağımlı olucam o durumda. Ben mesanemdeki daralmayı tuvalete çıkışımı azaltarak ve sıvı tüketimim çoğaltarak azaltabilir miyim? acaba yada daha başka doğal bir yol varmı bilgilendirirseniz sevinirim

Ellerinizi kullanamıyor musunuz? O nedenle mi Tak ile iligli olarak "ileme bağımlı olacağım" dediniz? Engeliniz nedir?

Bir de, şu anda mesane kapasiteniz ne kadar? Eğer iç basınç yüksekse, mesane kapasitesini arttırmak için mesane kapasitesini zorlama fikri iyi bir fikir olmaz. Zira zorlamak böbreklere idrar kaçmasına neden olur ve bu da böbrekler açısından çok kötüdür. Onun için, iyi düşünmek ve hassas hareket etmek lazım.

Üst Alt