Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mesane duvarında Baloncuk oluşmuş! Böylesi bir deneyimi olan var mı?

asuman

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,ben 4aydir mesane ile sikintilar yasiyorum mesanemin duvarinda baloncuk olusmus cok fazla agri kasilma yasiyorum benim gibi sikinti yasayan arkadaslar varmi

Arkadaşlar, bu konuda bilgisi olan var mı?

Nedir bu mesane çeperinde baloncuk oluşma olayı? Neden olur? Zararı nedir? Bir ağrı ya da ekstra basınç yaratır mı?

mesane yolunda ayrı bir yol oluştu tak yaparken sonda oraya takılıyor tak yapmakta sıkıntı yaşıyorum
doktor daimi sonda taktı oluşan diğer yolun açık ameliyatla kapanması gerektiğini söyledi tak yapmak için böbreğim üstünden yol açılması ve takı oradan yapmam gerektiğini söyledi ameliyat için ankaraya gideceğim
bağırsaktan yama yapılarak büyütülmüştü mesanem bu ameliyatı yapan doktora gidicem ankaraya

tılafsınlı

Bu ikincil yol ameliyatla kapatılacak, o arada oradan TAK yapılamayacak. Doğru mudur? O esnada sabit sonda da takılı olmayacak orada anladığım kadarıyla. Bunun sebebi neymiş?

O iyileşme sürecinde böbreklerin üstünden TAK yapmak ne demek? Barsaktan parça alınıp mesane üstünden cilde çıkartma işleminden mi bahsediliyor yoksa başka bir şey mi?

evet ikinci yol ameliyatla kapatılacak o süre içinde tak yapmayacağım
böbrek üstünden yol açılacakmış mesaneye takı oradan yapacakmışım
parça alınmadan mesaneye yol açılacak kateteri o delikten mesaneye sokup boşaltacakmışım bunu sürekli mi yapıcam dedim evet dedi dr
ömür boyu o şekilde tak yapamam dedim penisten yaparsam tekrar oluşacakmış başka yollar

şuan 14 numara tak kullanıyorum 18 numara kullanmamı söyledi açılan diğer yola gitme ihtimali azalır sondanın dedi

ben de 16 numara sonda istedim medikalcimden deneyeceğim

22 numara sabit sonda takmıştı ameliyathanede dr onu 3 gün sonra sancılara dayanamayıp çıkardım tak yapmayı denedim aşırı kanama oldu mesane yolunda
5 GÜN beze aktı idrar pek rahat etmedim tam boşalmadı mesane
bu sabah tak yapmayı denedim bi kaç damla kadar sonda ucunda kan geldi fazla zorlamadan tak yaptım 1x6 kullanıyordum tam iyileşene kadar 1x4 falan yaparım takı

Bu arada eğer mesane de buna benzer sorunlar yaşayanlaar kanama gibi varsa sakın hi slipten başka sonda kullanmayın
bu kanama olayı ben sondayı değiştirdiğim için bu kadar büyük oldu
ikinci kanamada yine başka tak kullandım girmedi ve idrar akışı için olan delikleri bıçak gibi kesiyor
bu sabah hi sliple denedim çok şükür fazla zorlamadan tak yaptım kesinlikle hi slipten başka kullanmayın ben çok pişman oldum

Üst Alt