Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mesane enfeksiyonu Klebsiella pneumoniae bakteri ile deneyimi olan var mı?

SystemError

Yasaklı Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar

En son yakalandığım idrar yolu enfeksiyonu üzerinden 3 ay geçti şimdi tekrar yakalandım genelde E.coli çıkardı bu defa hiç duymadığım klebsiella pineumoniae çıktı bu bakteriyle mücadele eden oldumu hiç neyin nesidir? Ne yapsamda şu enfeksiyondan bir türlü kurtulamadım :(

Meslegim geregi duymuştum o bakteri antibiyotige aşırı derecede dayanıklı oldugunu söyleyebilirim.

Aynen öyleymiş hocam da şanslıyım galiba kültürde 3 tane antibiyotiğe karşı duyarlı çıktı ama neyin nesidir bilmiyorum

Herhangi bir yerinde yara varmı çoğunlukla yara enfeksiyonu bu. Bulas olmasın. Hastane enfeksiyonu olabilir. Temasla bulaşmış olabilir. Rutin İdrar bakterisi değil bu. Yoğun bakımda yatan biriyle temas etmiş olabilirsin yada ordan sana taşınmıştır gibime geliyor.

Hiç yara yok hocam ama hastanede engelli lavabosunda torbayla vermistim belki ordan bulasmıstır bir daha baktırıcam ama

Bugüne dek çıkmadı diye bundan sonra çıkmayacak diye bir şey yok maalesef. Özellikle hastanelerden ve tuvaletlerden çok bulaşır... Sadalye kullanıcılarının ellerini ve genital bölgelerini bo bol sabunla yıkamaları çok önemli.

Üst Alt