Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mesane genişletme ameliyatı olayım mı? Tecrübelerinizi yazar mısınız?

zeugma

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar
iki gün önce hastaneye gittim ve moralim çok bozuldu. altı yıldır mesane daralmasından dolayı daimi sonda kullanıyorum, bunu taşımaktan gerçekten yoruldum artık, doktorum yine ameliyat önerdi. şu an kafam çok karışık sitemizde çok yorum yapılmış ama yorumlar çok olunca kafam karıştı. bu ameliyatı olanlardan yardım istiyorum.

1. ameliyat olmalı mıyım
2. ameliyat kesin çare mi
3. G.antepde bu ameliyatı olan var mı, varsa nerde hangi doktora olddular

kısacası bu ameliyat nedir, neler yapılıyor, faydası zararı nedir ve ameliyattan sonrası hakkında bilgilerinizi paylaşmanızı istiyorum.

Mesanen işlevini yapamayacak kadar küçülmüşse -ki kesin küçülmüştür- o zaman bu ameliyat senin için bi tercih değil, bir zorunluluktur. Aksi halde böbreklerini riske atmış olursun. Aman diyorum!

Ameliyata gelince, kesinlikle çok çok çok faydasını göreceğiğinden, yaşam kalitenin tahmin edemeyeceğin kadar iyileştireceğinden, şu anda yaşadığın tüm sorunları ortadan kaldıracağından hiç kuşkun olmasın.
Mesane genişletme ameliyatı, ameliyatı gerçekleştiren doktor için meşakketli bir ameliyattır. 7-10 saat sürer. Barsaktan bir parça alıp, mesaneye eklerler ve mesane kapasitesini normal seviyesine (hatta fazlasına) getirirler.
Ben bu ameliyatta başarı oranını yüzde 100'e yakın diye biliyordum, geçenlerde bir arkadşaıma doktoru %70 başarı sağlanır demiş; bilemiyorum. Doktorun demesine göre %30 ihtimalle yapılacak yeni mesaneyi beden reddedebiliyormuş. Akşam üstü doktorumu arayıp bu konuyu iyice öğreneceğim...

Eğer sigara içiyorsan, ameliyata girmeden 1 ay önce sigarayı bırak! Yoksa ameliyat sonrası çok bunalırsın (balgam ve nefes darlığı anlamında söylüyorum). Ameliyattan 24 saat önce çok çok hafif birşeyler ye. Zaten ameliyattan 12 saat önce tüm yeme-içme işlerine son vermeni isteyeceklerdir. Çünkü mesane ve barsakların boş olması gerek ameliyatta. Zaten barsak temizleyici verip imanını gevretecekler ameliyat öncesinde! :)
Ameliyatta tam mesanenin üstünü kesecekler. Estetik dikiş seçeneğin varsa bu kesiğin estetik dikilmesini önceden isteyebilirsin doktorundan. Ameliyattan çıktığında burnundan bi boru taklı olacak! aman pank yapma :) Ameliyat öncesinde bu bana söylenmediği için acayip panik yapmıştım uyanınca :) Ama panik yapacak bir şey yok, yai küfrede küfrede katlanacaksın :) Bende 12 saat sonra çıkarmışlardı boruyu, sigara içenlerde bu süre uzar sanırım... çünkü içerdeki balgamı vs. dışarı atmaya yarıyor o boru.
Neyse, ameliyattan çıktığında yine sabit sonda takılı olacak sende. Sanırım 3-4 günde hastaneden çıkarsın, bir 10 gün kadar sabit sonda takılı kalacak, sonra çıkaracaksın ve dünyalar senin :)

Aklına takılan şeyleri yaz e mi... Tecrübesi olan arkadaşlar da tecrübelerini aktarırsa çok güzel olur

sağol abi olaya kattığın espirili kelimelerin ve açıklamaların biraz daha içimi rahatlattı karar vermemde bana yardımcı oldu ama hala aklımda birkaç soru var 3-4 saatte bir boşaltmam gerekiyomuş peki geciktirdiğim zaman dışa kaçırma olayı varmı daimi sondayı takıp çıkartırken olan ağrılar yine oluyormu ameliyatı ilk söylediklerinde üstümde sonda+torba kullanmayacağım için çok sevinmiş hemen olmak istemiştim ama sonradan her geçen zamanda aklıma (belki korkudan) mantıklı yada mantıksız sorular geliyor.

Şeyinde sondayla gezmek cehennemde müebbet yaşam gibi yahu! :) 4-6 saatte bir mesaneni boşaltacaksın (TAK yapacaksın), onun dışında p.nisin senin! Bundan güzel bir duyguyu mu olur :) Sen unuttun o özgürlüğü ondan böyle tedirginsin :)
4-6 saatte (ya da sıkıştığında, yani 500-700 cc idrar biriktiğinde) mesaneni boşaltmazsani tabii ki sızıntı olur. Zaman içinde öyle güzel kontrol edeceksin ki kendini, doğru saatlerde TAK yapıp, işini aksatmamayı öğreneceksin..

Aklına takılan her her her her soryu sor e mi. Ben bu ve benzeri ameliyatları olmadan önce öyle sorular soruyordum ki insanlara, şaşarsın :)

valla doğru söylüyosun sondayla gezmek tam bir işkence 2000 yılında bir haftalık sonda kullanmış doktoruma bunu nezaman çıkartıcam dediğimde bununla göndericem seni demiş epey gülmüştük beraber ama gerçek oldu 2002den buyana kullanıyorum dediğin gibi nasıl yapıldığını unuttum nerdeyse :) sondadan kurtulmak esareetten kurtulmak gibidir heralde :)

aklıma geldikçe sorup senden yardım isteyeceğim çok sağol abi.

Dün akşam doktorumla konuştum. Kendisi bu ameliyatı yapan Türkiye'deki en iyi doktorlardan biridir. Dünya çağında bir uzmandır ve Türkiye'deki bir çok ürologun da hocasıdır.
Dedi ki mealen: Bu ameliyat ürolojinin en zor ve beceri isteyen ameliyatıdır.Türkiye'de bu ameliyatı dört dörtlük yapan 2-3 kişi mevcut, onun dışındakiler yeni yeni öğreniyorlar... Bu ameliyata karar verme aşaması çok önemlidir. Böbreklerin ve mesanenin durumu gerekli tetkiklerle iyice incelenmeli ve sonucuna göre ameliyata gerek olup olmadığına karar verilmeli.

Ben şunu anladım: Eğer imkanın varsa (sigortalı da olsan 5-6 bin lira masrafın olur kesin) İstanbul'da ameliyat olmayı düşünebilirsin. Bu olasılık yoksa, o zaman böbrek ve mesane tetkiklerini 1-2 doktora göster ve ameliyat konusunda şüpheye yer vermeyecek kesinlikte karar kıl. Sonra da en güvendiğin doktora ameliyat ol.

Bende en kısa zamanda olacam bilgiler için tşkler. İzmirde bu işin uzmanı kim acaba bilgi varmı. sizin doktordan bu konuda yardım almamız mümkünmü bu 2-3 doktordan biri izmirde olabilirmi.

benzer bir ameliyatı(bagırsaktan parça alınma olayı) cerrahpaşada olmuştum.hayat seviyen artıcak burası kesin.hatta "ulan neden daha önce olmamışım ben" diyeceksin.Lakin sigara kullanıyorsan gerekirse ameliyat süreni biraz geciktir ve ciğerlerini temizlemek için elinden geleni yap.Zira oturanboğa'nın da ucundan azıcık bahsettiği o burundan sokulan hortum bir parça canını sıkabilir.o sadece 12 saat o boruyla kalmış ancak çok fazla sigara içmememe ragmen bende 2 gün kaldı.
bal-süt-yumurta baya işe yarıyor ciğerleri temizlemekte :)

ben omurilik ameliyatımı olalı 7 yıl oldu 6 ay öncesine kadar ürolojiye falan başvurmamıştım ama sık idrar problemi yüzünden başvurdum yapılan ultrason ve elektrodinami sonucu sol böbrekte genişleme başlamış ve idrar tam boşaltım yapılmıyormuş , doktorum mesena iç basıncı için detresitol başladı ve günde 4 sefer tak önerdi 6 aydır böyle dewam ettim ama enfeksiyonu bi türlü kurutamadık gecen hafta gittim kültür falan yine enfeksiyon dewam ediyo iğne falan yazdı vurundum bu haftada tekrar elektrodinami yapacağız sonuca göre karar vereceğiz ama artık uğraşmak istemiorum olacağım bu ameliyatı bülent abinin yazdıkları ii bi yol olmuş hiç değilse ne yapılacak az çok öğrendik...

arkadaşlar bende 15 senedir omirilik felçlisiyim.Bende ürodinami yaptırdım ve 250 cc imiş ve kaçak ta oluyor.banada mesane genişletme ameliyatı dediler cerrahpaşada.ameliyattan bende çok korkuyorum.başarılı olunurmu olunmazmı :((

Mesane büyültme ameliyatı olanlarda ilerde kolon kanserine yakalanma riskinin arttığını öğrendim. Diğer tedavi yöntemleri olumlu sonuç vermezse ameliyat olmanızı öneriyorum.

Bülent doktorunun adını verebilir misin
Şu an hangi hastanedeçalışıyor

naser34

Ben Bülent Çetinel'e ameliyat olmuştum. Bildiğim kadarıyla sadece özelde ameliyat ediyor uzun zamandır ve bayağı da bir pahalı diye biliyorum.

Ama artık bu ameliyatları çok iyi yapan çok sayıda doktor var. Bütçe sıkıntısı varsa, doktor tercihi çok da dert edilmemeli.

Üst Alt