Selamlar, ben bu ameliyatı yaptırmak istiyorum, ama biraz kaygılarım var.. ben 7 yıldır of'luyum, bir yıl öncesine kadar hiç sonda veya ara sonda kullanmadım.. bir yıl önce sık idrar şikayetiyle ürolojiye başvurdum. yapılan ürodinamide ve ultrasonda mesenade idrar kaldığı tam boşaltım yapılamadığı anlaşıldı. bu kalan idrar da böbreklere kaçıp bozulma başlangıcına sebep oluyormuş.. doktorum tak başlamamı önerdi ve mesane basıncını arttırmak ve kacakları önlemek için detresitol ilacını başlattı.. tak yapış sürem ise ben ne zaman idrarımı hissedersem o zamandı ..
fakat 2,3 aydan sonra enfeksiyonlar başladı. 15,20 günde bir tekrarlıyor. her çeşit antibiyotiği kullandık, artık ilaçlar yan etki yapmaya başladı.. tak yapış süremmi 4 saatte bire indirdim, yinede enfeksiyon oluyo..
doktorumda bunun üzerine mesane genişletme ameliyatını yapmamız gerektiğini söyledi. ama bu ameliyattan sonra enfeksiyon olmaz diye bi garanti veremeyiz dedi. ameliyatın büyük olduğunu, bağırsaktan alınan parcanın temizlenmesi, vücudun ona alışması gerektiğinide belirtti.. sağlıklı insanda bu sürecin biraz rahat olduğunu ama of lu bi insanda biraz daha zor olduğunuda söyledi..
bu ameliyatı olan arkadaşlardan görüşlerini belirtmelerini istiyorum..
saygılar..
fakat 2,3 aydan sonra enfeksiyonlar başladı. 15,20 günde bir tekrarlıyor. her çeşit antibiyotiği kullandık, artık ilaçlar yan etki yapmaya başladı.. tak yapış süremmi 4 saatte bire indirdim, yinede enfeksiyon oluyo..
doktorumda bunun üzerine mesane genişletme ameliyatını yapmamız gerektiğini söyledi. ama bu ameliyattan sonra enfeksiyon olmaz diye bi garanti veremeyiz dedi. ameliyatın büyük olduğunu, bağırsaktan alınan parcanın temizlenmesi, vücudun ona alışması gerektiğinide belirtti.. sağlıklı insanda bu sürecin biraz rahat olduğunu ama of lu bi insanda biraz daha zor olduğunuda söyledi..
bu ameliyatı olan arkadaşlardan görüşlerini belirtmelerini istiyorum..
saygılar..