arkadaslar benim mesaneyle sorunum kucuklukten beri vardı kucukken mesanem normalden buyuktu idrar cıkarıyordum içerde kalıyordu hepsi cıkmıyordu gunde 4 kez sonda takıyordum sonra diyalize girmeye basladım 7 sene doktorlar mesanen kuculmus,buyutulmesi gerek dediler,ameliyat olduk bagırsaktan parca alıp mesaneyi buyultmusler,ameliyattan sonra evde mesaneyi buyultme işlemleri basladı her aksam mesaneyi yavas yavas tak yoluyla izotonik serumla buyudu,ama hep toru oldu,6 ay sonra mesanenin boyutuna baktılar normal dediler,2 sene boyle devam ettik kuculmesin diye,sonra bobrek nakli oldum,1 hafta sonra benden ameliyatta taktıkları sondayı cıkardılar sonda cıktıktan sonra ben içtigimi cıkaramadım sıkısmaya basladım mesane idrarı dısarıya vermiyor bana tak yap dediler takla idrali bosalttık mesaneyi yapan doktorla konustuk her gun 2 saat arayla tak yapıp 2 ay sonra hastaneden gun alıp idrar cıkarma alıstırmaları yapmamı soyledi,boyle durumla karsılasan varmı yardımcı olursanız sevinirim.......