Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mesane iç basıncını düşürmek için: EMSELEX Uzatılmış Salımlı Tablet

Konular
59
Reaksiyonlar
0
ARKADAŞLAR MESANEM İÇİN DOKTORUM BU İLACI YAZDI

EMSELEX Uzatılmış Salımlı Tablet
Etken Madde(ler): Darifenasin hidrobromür

Piyasa Şekilleri:
7.5 mg: 28 tablet, 15 mg: 28 tablet içeren blister ambalajlarda.

Kullanım Şekli:
Erişkinler: Önerilen başlangıç dozu, bütün hastalarda günde 7.5 mg'dır. Semptomların giderilmesine daha fazla ihtiyaç duyan hastalarda bu doz, her hastada elde edilen bireysel terapötik yanıt temel alınarak, tedavi başlangıcından 2 hafta sonrası kadar erken bir sürede günde 15 mg'a yükseltilebilir. Emselex Uzatılmış salımlı tabletler günde bir defa, bir miktar sıvıyla yutularak alınmalıdır. Aç ya da tok karnına alınabilen tabletler; bütün olarak yutulmalı, çiğnenmemeli, bölünmemeli veya ezilmemelidir. Orta şiddette (Child Pugh B) karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda günlük dozu, 7.5 mg'ı aşmamalıdır. Şiddetli (Child Pugh C) karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda Emselex kullanılması önerilmez.

Endikasyonları:
Aşırı aktif mesane tedavisinde endikedir. Sıkışmak, sıkışıklık hissiyle idrar kaçırmak, miksiyon sıklığında artış ve noktüri; aşırı aktif mesanenin semptomlarındandır.

Kontrendikasyonları:
Aktif maddeye veya yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılık. İdrar retansiyonu, mide retansiyonu ya da kontrol altında bulunmayan dar açılı glokomu olan hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar:
Klinik bakımdan önemli mesane çıkım obstrüksiyonu, idrar retansiyonu riski, şiddetli kabızlığı veya gastrointestinal obstrüktif hastalıkları, örneğin pilor stenozu olan hastalara ihtiyatla verilmelidir. Dar açılı glokom nedeniyle tedavi görmekte olan hastalarda ihtiyatla kullanılmalıdır. Gebelik kategorisi C'dir. Darifenasinin gebe kadınlarda incelendiği herhangi bir çalışma yoktur. Gebelik sırasında yalnızca, anne adayında elde edilmesi beklenen faydalar, fetusun karşılaşacağı risklerden daha fazlaysa kullanılmalıdır. Darifenasin, sıçanlarda anne sütüne geçer. Araç ve makina kullanırken dikkatli olunmalıdır.

Yan Etkileri:
İlacın farmakolojik profili ile tutarlı olarak, en sık bildirilen advers olaylar ağız kuruması ve kabızlıktır. Diğer advers etkiler: Çok sık: Ağız kuruması, kabızlık. Sık: Baş ağrısı, karın ağrısı, dispepsi, bulantı, göz kuruması. Ender: Asteni, kaza sonucu yaralanma, yüz ödemi, hipertansiyon, ishal, barsaklarda aşırı gaz bulunması, ülseratif stomatit, SGPT yükselmesi, SGOT yükselmesi, periferik ödem, ödem, baş dönmesi, uykusuzluk, somnolans, düşünce anormallikleri, rinit, öksürük artışı, dispne, deri kuruması, deri döküntüsü, kaşıntı, terleme, görme anormallikleri, tat alma duyusu bozuklukları, idrar yolu bozuklukları, iktidarsızlık, idrar yolu infeksiyonu, vajenit, mesane ağrısı.

İlaç Etkileşimleri:
Darifenasin başlıca, CYP2D6 ve CYP3A4 adlı sitokrom P450 enzimleri aracılığıyla metabolize edildiğinden, bu enzimlerin inhibitörleri, darifenasin farmakokinetiğini değiştirebilir. CYP2D6 inhibitörleri CYP2D6 inhibitörlerinin de kullanıldığı hastalarda herhangi bir pozoloji ayarlanmasına ihtiyaç yoktur. Orta şiddette etkili CYP3A4 inhibitörlerinin de (örneğin flukonazol, eritromisin) kullanıldığı hastalarda, herhangi bir pozoloji ayarlanmasına ihtiyaç yoktur. Ancak darifenasin, güçlü CYP3A4 inhibitörleriyle (örneğin: ketokonazol, itrakonazol, mikonazol, troleandomisin, nefazodon) birlikte verildiğinde günlük dozu, 7.5 mg'ı aşmamalıdır. Darifenasin; flekainid, tiyoidazin ve trisiklik antidepresanlar (örneğin imipramin) gibi, başlıca CYP2D6 tarafından metabolize edilen ya da terapötik penceresi dar olan ilaçlarla birlikte kullanırken dikkatli olunmalıdır. Varfarin kullanmakta olan hastalardaki standart protrombin zamanı izlenmesine devam edilmelidir. Digoksin kullanmakta olan hastalardaki standart terapötik izleme devam ettirilmelidir. Digoksin ile birlikte uygulanan günde 1 defa 30 mg darifenasin, kararlı düzeyde digoksin maruziyetini hafifçe artırmıştır.

Bu ilacı kullanmadım hiç. Kullanan arkadaşlar varsa ve diğerleri ile kıyaslayıp kendi tecrübelerini yazarsa çok güzel olur...

Bir de, bunu SGK ödüyor mu?

SGK nın ödeyip ödemediğini bilmiyorum, 2 gündür kullanıyorum şu an bir problem yok

slmlar arkadaşlar ben mesane kasılmasına karşı üropan kullanıyorum çokta memnunum devamlı almıyorum baktım kasılma var 2 gün sabah akşam aç karnına aldığımda anında kasılma gidiyor vede en erken 1-2 snra arada bir oluyor tevsiye ederim

bu tur mesane ılaçları ac karnına mı, tok karnına mı alınmalı?..
ben destrusitolu tok karnına sabah aksam alıyorum.

ben kullandım detrisitol emseleks cardura ama hiç birisinin faydasını görmedim ama görenler tabiki var tok karnına alınıo sgk ödüyo ayrıca raporda yazılabilio bu tür ilaçlara dikkatli kullandığız zaman belli bir süre sonra etkisinin olup olmadığını farkedersiniz

Emselex 7.5mg hap kullanıyorum 1 yılı aşkın zamandır, sgk ödüyor rapor çıkarırılarak kullanıyorsun, mesane basıncını dengelemek için yazdı doktorum

Ben üropanla başladım mesane için ilaçlar kullanmaya. daha sonra yan etkilerinden dolayı hepsini teker teker denedim galiba.. Spasmex, detrusitol, vesicare, mictonorm bir de tovioz.. hepsini de yan etkilerinden dolayı bıraktım.. Nedenini bilmiyorum ama benim vücudum bu tür ilaçlara aşırı tepki veriyor galiba.. Ağız kuruluğu neyse de o mide bulantıları çok kötüydü.

En sonunda emselex kullanmaya başladım. Diğerleri kadar yan etki görmedim ve dozajı 15 mg. a çıkardık yine yan etkileri yok.. sonunda rahatladım.. Mesanem 200 cc yi geçmiyordu. Bir saat demeden hemen kasılmalarla birlikte kaçaklar oluyordu. Emselex le 300 cc ye çıkarttım fakat daha sonra bu kasılmalar için lioresal kullanmaya başladım.
Şu an sabah akşam lioresal ve günde bir defada emselex kullanıyorum ve kapasitem 400 cc bazen 500 - 550 ye bile ulaştığı oluyor..
Kaçaklar yine var ama eskisine göre daha rahatım şimdi en azından tak sürem uzadı.. Üç saat bazen dört saat gidiyor.. Ee buna da şükür :)

arkadaşlar bende TAK sonda kullanıyorum. 3 ay öncesine kadar bende yaptığım tak sonda sonrasında ve öncesinde çoğu zaman istem dışı kaçak oluyordu 3 ay önce gittiğim üroloji doktoruna durumumu anlattım,doktor da bana emselex 7,5mg ilaç yazdı

arkadaşlar 3 aydır bu ilacı günde 1 defa kullanıyorum kullandığım günden bugüne kaçak (0) YOK hemde hiç YOK
BENİM KULLANIP FAYDALANDIĞIM BU İLACI BENİM DURUMUMDA OLAN HERKESE ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM.

umarım verdiğim bilgilerde faydalanan arkadaşlar olur.
allah hepimize şifa versin.

Bu ilacı kullanan arkadaşlar deneyimlerini yazarsa çok yararlı olur.

Bu tür ilaçlar herkeste aynı etkiyi götermez. Bana iyi gelen başkasına o kadar iyi gelmeyebilir. Ama yine de ne kadar çok kişi kendi deneyimini yazarsa o kadar yararlı olur.

Uzun yıllardır Mictonorm kullanıyorum ve memnundum. Ama sanırım artık etkisi azalmaya başladı. Daha ani ve kısa sürede sıkışmaya başladım (enfeksiyon yok).

Onun için yeni bir arayış içindeyim. Emselex'in 7.5mg olanını deneyeyim diyorum. Kullanan arkadaşlar deneyimleri

Üst Alt