Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mesane iç basıncını düşürmek için Vesicare 5 mg kullanan var mı?

ozlecan

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
bulent abi 50 gun boyunca 4mg detrusitol kulallandım idrar açağım var diye hiç bi işe aramadı. dr. da bana Vesicare 5 mg verdi faydalarını okudum bu konuylailgili bişe bulamadım sen nedyosun abi

selam olgan
bu ilacı biraz daha açarmısın
sana faydası oldumu,ilaç kaçırmalarını önledimi?
sgk bu ilacı ödüyormu ?

internette bu açıklamayı buldum ama
KULLANMA TALİMATI
VESICARE® 5 mg film tablet
Ağızdan alınır.
• Etkin madde: Solifenasin süksinat 5 mg.
• Yardımcı maddeler: Mısır nişastası, laktoz, hipromelloz (E464), magnezyum stearat,
makrogol, talk, titanyum dioksit (E171), sarı demir oksit (E172)

VESICARE® idrar yollarındaki spazmı giderici (üriner antispazmotik) olarak bilinen bir ilaç
grubuna dahildir.
VESICARE®, aşırı çalışan idrar torbası belirtilerinin tedavisinde kullanılan bir tablettir. Bu
belirtiler arasında sık idrara çıkmak ihtiyacı, sıkışarak tuvalete gitme ihtiyacı, zamanında tuvalete
yetişememenizden kaynaklanan idrar kaçırma bulunmaktadır. VESICARE® alındığı zaman etkin
madde olan solifenasin vücudunuza salınırak idrar torbanızın faaliyetini azaltır ve idrar torbanızı
kontrol altına alabilmenizi sağlar.

3 gunden beri kullanıyorum sanki iiyi geldi gibi psikolojikte olabilir tabi,bir ay sonra net bişe soleyebilirim

Nasıl gidiyor Olgan? Bir de, sgk ödemiyor değil mi bu ilacı?

abi detrusitolden çok daha i geldi.bide dr bu ilaç yeni geldi devlet karşılamıyo gibi bişeler dedi kendi dolabından çıkarıp iki aylık verdi bana.biterse dedim gel yıne veririm dedi

detrusitolu bende kullandım hiç tavsiye etmem 3 ayda 250 cc olan mesane kapasitesi 130 cc ye düşürdü sonra spasmex kullandım 6 ayda 600 ccye cıktı

mutuneer senin mesanede bi problem var o zaman seninkini düşürüyorsa bu ilaçı bosu bosuna yapmadılar ya

Her ilaç herkeste aynı sonucu vermez. Benim memnun olduğum ilaç sende hiç işe yaramayabilir. Bu tür iç basınçla ilgili ilaçları deneyerek karar vermek en iyisidir.

banada verdiler bende beğenmedim bir işe yaramıyor evet yeni çıktı piyasaya devlet ödeiyor banada doktor dolabından verdi hatta 5-6 kutu her kutuda 1 tarak var bana yaramadı
şimdi üropan ve arada detrusitol alıyorum
üropan kapasiteyi genişletiyor fakat bir zaman sonra gece kaçaklarım oldu bende detrusitola döndüm bilmiyorum ben 15 günde bir ona bir buna dönüp duruyorum

mesane iç basıncı düşüren ilaçlar hangileri?vesicare 5 mg kullanan varmı?

Bildiklerim:

1. EMSELEX
2. VESİCARE
3. ÜROPAN
4. Spasmex
5. Detrusitol
6. Mictonorm
7- KİNZY

Ben Mictonorm kullanıyorum. Çok çok memnunum. Ama dediğim gibi, bu ilaçlar deneyerek test edilmeli... Bana iyi gelen sana gelmez, sana iyi gelen öbürüne iyi gelmez...

ben üropan mictonorm kullanıyordum dr dedi kabızlık ağız kurulu görme bozukluğu yapıyor o ilaçlar bana KİNZY 5mg diye bi ilaç verdi günde 1 tane alıyorum 9 gündür kullanıyorum üropanla mictonorm u sancı kaçak ve terleme oluyordu onun için kullanıyordum bu ilaçta iyi geldi son-damda daimi ara sondayada geçemiyorum

annenizde mesane küçülmesi mi vardı hangi ilacı kullandı halen ilaç kullanıyormu?

merhaba olgan oncelıkle sana soracagım şudur send ekasılma varmı eger kasılma varsa sen bu ıdrar kacagını onleyemezsın hangı ilacı kullanırsan kullan eger varsa once kasılmayı gıdermelısın .lıoresal fayda etmıyorsa baklofen pompası taktır amelıyatla .ben de kacak cok vardı mesane kuculdu bunların hepsı kasılmadan dolayı ben üropan 5 mg sabah 2 aksam 2 kullandım yınde fayda etmedı fakat kasılmayı cozdum baklofen pompası taktırdım kasılma gecınce ıdrar kacagı kalmadı mesane 600 700 e cıktı .

bende 4 tanesini denedim sonuç olumsuz.inşallah 5 de kalırız.biter artık bu problem.herkese aynı etkiyi yapmıyor buna inandım.

vesicare yeni ve güçlü bir ilaçmış. daha önceden mictonorm kullanmıştım vesicare daha güçlüymüş doktorun dediğine göre. kullanmaya yeni başladım. ilk kullanmada yan etki yaptı ateş titreme gibi. doktoruma söylediğimde devam etmemi söyledi.bakalım faydası olacakmı.

evet ilaç deneyimlerimizi yazarsak faydalı olacak.

mictonorm ile vesicare arasındaki fark;

mictonorm idrar tutmaya yarıyor, aşırı idrara çıkarken bir müddet sonra çok az çıkmaya başlıyorsunuz ve dolayısıyle azcık değil çok miktarda idrar yapıyorsunuz.

vesicare ise (henüz 10 gündür kullanıyorum) idrar miktarını arttırıyor, ancak yinede çok idrara çıkmaya neden oluyor. şimdilik çok memnum kaldığımı söyleyemem, çünkü sorunum zaten çok idrara çıkmaktı. bakalım değişen birşey olacakmı?

herkese Allah tan şifalar dilerim.

İdrar kaçağı derken kastettiğiniz nedir ? yani dışarıya idrar kaçırmamı,yoksa böbreklere idrar kaçmasımı ?

vesicare gerçekten aktif mesane hastalığına çözümmü kullanıcıları varmı ben bu gün başladım .

bi arakadaşım micto kullanıyor başta dedi ilk kullanımda işe yaramaya başladı şimdilerde yine kaçakları oluyormuş bende de kaçak oluyor spazmex kullandım kabızlık yapıyor aşırı şekilde şimdi kaçaklar devam ediyor ilaçta kullanmıyorum mesane genişletme ameliyatı olmuştum daha yeni düzene girer diye ümit ediyorum :confused:

Vesicare kullanan arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa çok yararlı olur

Sıfır his olmasına rağmen Hasta bezinin sosyal hayatı olumsuz etkilemesi yüzünden ben de TAK kullanıma artık niyetlenmiştim ve bugün ürodinami'yi yaptırdım biraz çekinerek de olsa. Ancak sadece öksürdüğümde ve bayağı bir kasıldığımda kaçaklar oldu onun dışında hiç bir sıkıntı olmadı ve 4 saatte bir TAK uygulamasına karar verildi. Acemilik çekiyorum şu anda tabii ki kaçaklar oluyor bez - TAK işbirliği devam ediyor en kısa zamanda bez devre dışı inşallah :)

Vesicera'yı doktor bana da söyledi ben Üropan'ı sorduğumda, Üropan kaçak oluşturabiliyor Vesicera daha etkili dedi. Günde bir defa olmak üzere, aradan zaman geçtikçe sizlerle deneyimlerimi paylaşırım inşallah

vesicera kesınlıkle etkılı.ben kullandım.aldıgınız saatte almanız cok onemlı.ayrıca kabızlıgın gıderılmesındede yardımcı oluyor.doktorum bana yatarken almayı tavsıye etmıstı.benım su an ıdrar kacagım yok.ılacıda kullanmayı bıraktım.

Bende şimdi farkettim bir denemediğim kinzy kalmış :) Vesicare 5 mg denedim. Ve aslında 200 cc yi geçmeyen mesanemi anında 300 - 350 cc ye çıkarttı etkileri güzel fakat ben yan etkilerinden dolayı kullanamadım.. Ağız kuruluğundan ziyade sürekli midemde bir bulantı ve rahatsızlık şişkinlik yaptı.. Bu yüzden değiştirdim maalesef..

4 gündür kullanıyorum bende idrar miktarını artırıyor daha sık idrara çıkartıyor anlamadım gitti zaten derdim sık idrara çıkmak

Sempaatik

Sık idrara çıkartır, ama o arada hem mesane iç basıncını azaltır ve bu sayede böbrekleri korur, hem ani idrara çıkma hissini azaltır, hem de mesane kapasitesini arttırır. Bütün bunların sonun da sık idrara çıkma hissizi azaltması beklenir.

OturanBoğa

Hadi ya Başkan ben yanlış yaptım o Zaman ya 4 gün kullandım bıraktım dedim zaten sık çıkıyorum bırakıyım böyle bir etki yaptığını bilmiyordum

bu konuda bende deneyimlerimi aktarayim.ilk urodinami sonucu 200cc mesane hacmi ortaya cikti.bir bardak su bir saatten sonra sıkısma hissi olusuyordu.istemli cikis 150cc kalan 50cc...sonrasinda ilaci spasmex'e cevirdiler...gunde 3 tane 1,5 sabah 1,5 gece 450 ccye kadar ciktim...istemli 300cc kala 100-150cc arasi seyretmeye basladi...450 ccye ciktigimda cok rahatlamistim..sonra toviaza gectik...istemli 50-100cc kalan 300-350-400 cc oldu...sonra tekrar spasmexe dondum...sonra sunu fark ettim kapasite artisini ilacin verimli olabilmesi icin mesanenin bosaltilmasi lazim...ayriyetten mesane ici kasilmalarin en aza indirgenmesi gerekiyor..bunu da sabah aksam lioresalle cozdum..birde lioresallle spasmexi ayni anda icmiyorum...ilk spasmex i aliyorum aldiktan 30dk sonra mesaneyi takla bosaltiyorum.sonra lioresali aliyorum..bu sekilde rahatim simdilik...bu da bnm cozumlemem...

Üst Alt