Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mesane için ilaç kullanmamak olur mu?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
çok iyi olur ben 11 yıldır kullanıyordum kaçırmalar yanmalar tutamamalar tak yapmaya başlamak yani bu serüven baya uzundu
ama birgün ilacımı içmeyi unuttum akşam dışarı çıktım gene unuttum baktım ki ilaçsız da idrar kaçırma olmuyor
eeee niye kullanayım. ben de bıraktım şimdi ( üşütmezsem ) idrarımın gececeğini hissediyorum gidip tak yapıyorum

uropan denilen ilaç beni çok yıpratdı saçlarımın dökülmesi gibi bir halta yaramaması gibi mictonorm tanıştım mg çok düşük ben hayatımdan olduğu gerektiği kadar kimyasal ilaçları çıkardım ya siz :)

Ben serüvene yen başladım yani 6 ay felan üropan kullanıyordum degiştirdik vesıcare 5mg kullanıyorum tak yapıyordum bıraktım 4 saate bir lavoboya gidiyorum ama kaçaklarım devam ediyor sıvı alımına dikkat etmek gerekiyormuş ben henüz onu ayarlayamadım bir de üşütüyorum sanırım nasıl düzelecek kaçaklar bilmiyorum inşallah düzelecek ama rabbimin yardımıyla.

ben hiç düzeltemedim o kaçaklar kaçıyor sıvı kaybına aslaaaaaaa sınır koymadım çünkü sıvı almamız çok önemli sonda kullanıyoruz geciktirme ihmal etme kasıklarını koru soğukdan havlu koy ayakların çorapsız kalmasın kendi doktorun ol geçmiş olsun

ilknur 10 yıldır uropan ve benzerlerını kullanıyordum 6 ay oldu mesane ıcın hıc ılac kullanmıyorum , sıze ters gelebılır ama eskısı kadar ıdrar yollarına baglı enfeksıyon yasamadım 1 kez oldu yanılmıyorsam , terlemenın ne kadar muhtesem bısey oldugunu anladım , soguga baglı sorun yasarsan dicloren 100 agrı kesıcı var 2 lıra onu dene muhtesem bı ılac ben cok fayda gordum ınsallah sende görursun , allah şifa versin...

Ben yedi sekiz ay sabit sonda kullandım, bir gece sonda kendisi cıkınca az da olsa idrar yapmaya başladım, sonra daha iyiye gitti sonda veya tak yapmıyorum içerde belli bir idrar kalsada kaçırma uzun zamandır olmuyor.Bendeki kacırmalar mesane dolu iken olmuyordu, birden bire kasılma geliyordu 15-20 cc. kaçak oluyordu, sözlediğiniz ilaçların hiç birini kullanmadım, belki doktor vermiştir hatırlamıyorum.Yanlız suyu cok içerim bilhazsa yazın, su mesane için tek doğaal ilaçtır.

yazın sorun olmaz tabiki su için çünkü idrara çıkmak kaçırma yazın azalır niyemi ter vücutdan atılan terden dolayı sorun kışta başlar kasılmalar aman allahım benim çok olur refleksler titremeler kasılmalar ama bende idrar kaçımı sadece üşütmeye bağlı olarak oluyor bazen kendimi test ederim 7 saat idrarımı tutuyorum bazen ise 1 saat zor tutarım sürekli sonda 4 yıl kullandım ondada kaçardı tortular tıkanma yapardı 7 yıldırda tak sonda yapıyorum 4 saat arayla rahatım yanımda kuyruklu fare misali torba taşımıyorum en azından ;):eek:

Tak olayınıda bu sitede öğrendim , önceleri devamlı sabit sondaya mahkum ettiler beni, kimse tak yapmaktan bahsetmedi 14 sene önce belkide tak olayı yoktu yeniler şanslı sabit sondada tortuya bağlı tıkanmalar oluyordu bir de taş oluşması cabası.Yeni ilaçlar dediklerine göre cok etkiliymiş , söylediğiniz gibi ayaktan üşütmeler şikayetleri cok arttırıyor, kışın ben bu yüzden kalın lastik tabanlı ayakkabıları tercih ediyorum.

benim ayağımda yara var bu yüzden ayakkabı giymiyorum gezmeden gezmeye ancaa ben patik çorap giyerek kalın giyinerek önlüyorum üşütmeyi 8 yıl önce sigorta hastanesi önerdi bana takı baş vurun önerirler ölçüm yapılıcak kaç drecede tutabiliyorsun ondan sonra sonucuna göre verirler rahat ol geç sayılmaz inş birgün tak kurtuluruz

Benim 3 ay önce rapor alırken üroloji muayenesinde, üredinami yaptırdım (nörojen mesane ) tak yapmaya uygundur yazıldı rapora içerde normalden fazla idrar kalıyormuş hiç tak yapmadım kaçakta olmuyor fazla birşeyler içmezsem 4 saat tutabiliyorum uzun otobüs yolculuklarda ne olur bilemem bir tane boş pet şişe yanımda bulundurmam lazım :) şaka bir yana o zamanda yemez içmeyiz.Taksız gittiği yere kadar gitsin tak yaparken enfeksiyon kapmasından korkuyorum.

Bende önce normal yani klozete oturarak yapıyorum daha sonradatak yapıyorum taka gelmiyo demek ki boşalıyor diye düşünüyorum umarım öle oluyordur mesanede kalıpta böbreklere zarar vermeyiz allah herkese şifa versin arkadaşlar.

Bu konuda karar vermek doktorun işi olmalı. Zira oluşan mesane iç basıncından dolayı kişi fark etmeden idrar böbreklere geri kaçarsa, böbrekler için çok çok zararlı olur bu.
İlaç kullanmayan arkadaşlarımız üreterler ve böbreklerin sorunsuz olup olmadığına dair en azından ultrasonla kontrol yaptırsınlar.

İLKNUR.ALANYA;

Aynı, banada ömür boyu dediler 2 ay ya kullandım ya kullanmadım değişen hiç birşey yok ama bana tavsiye edilen 2 ay aralıklarla 30 gün boyunca kullanmak denemedim ama tavsiye edildi kime sorduysam.

Üst Alt