Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mesane kapasitesi nasıl arttırılır?

biyo

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar, benim mesane kapasitem oldukça düşük. amelyat dışında bu sorunu ilaçla falan çözme durumu yok mu? deneyimi olan arkadaşların deneyimlerini ve önerilerini bekliyorum.
gerçekten yardımınıza ihtiyacım var
saygılar..

TAK mı yapıyorsun sabit sonda mı kullanıyorsun?
Mictonorm, Detrusitol, Spasmex, Üropan vb. mesane iç basıncını azaltıcı ilaçlar kullanıyor musun?
Mesane enfeksiyonu olup olmadığını idrar kültür testi ile kontrol ediyor ve gerekirse doğru antibiyotiği doğru sürede kullanıp enfeksiyondan kurtuluyor musun?

sn Bülent bey ben 11 yıldır OF liyim devamli sonda kullandım bunuda belirli aralıklarda kapatarak yine belirli aralıklarda sondayı çıkarıp kapasite ölçümü yapıyorum son 6 aydır bıraz ihmalkar davran dım ramzan orocu tutmak için hazırlanırken birde baktım 150 ye düşmüşüz ölçüm yaptığımda enfeksiyon vardı bunundA etkisi olabilir bu güne kadar hiç zorlanmadım desem yeridir üropan kullanıyordum geçen yıl doktor artık gerek yok dedi bende bıraktım hiç bir ilaç kullanmıyorum enfeksiyon fazla olmuyor yılda 2 en fazla 3 kere diyebilirim onuda 3 günde ilaçla alan atlatıyorum

eger haci hoca degilsen iki sise bira ic (tok karna degik) ve iki saat sonra bak duruma ..olcu cikar....

aynı sorunu şuan bende yaşıorum yaklaşık 8 senedir göbekten TAK yapıyorum .Normalde günde 6 kez takmam gerekiyo buda her 4 saatte bi sonda ediyo ama şuan bi bardak su içsem ağrıdan ölüyorum neredeyse günde 10-12 sonda kullanıyorum .Bende şuan kendimi biraz frenliorum acıdan ölsemde 4 saatte takmaya çalışıorum acaba yanlış mı yapıyorum

sanalcos;
ya bu iş gırgıra alnacak bir mesele değil hacı hocayla ne işi var hem bira nın ne gibi faydası var onu da anlamadım

9 aylık felçliyim ilk baslarda daimi sonda kullandım sonraları spasmex ilac kullandım 2 ayda mesane kapasitesi 266cc ye cıktı taka gectim spasmexi kullanmaya devam ettim 3 ay sonra mesane kapasitesi 600cc ye cıktı ama ilacı sürekli ve eksiksiz kullandım

biyo;
olurmu oyle dalga gecmek..8 senedir felcliyim..sidik vs..bunu benden daha iyi bilen yoktur..bi tek bayke haric..sende zamanla ogrenirsin.....

Bence Mictonorm kullanmaya başlamalısın. Doktor neden kesti bilmiyorum, ama ben olsam kullanırdım.

Enfeksiyon varsa, mutlaka onun etkisiyle mesane kapasitesi düşer. Antibiyotik tedavisi ile o illetten kurtulmalısın

Sürekli idrar akışını önlemek çok önemli malum. Bu konuda ihmalkar olma.

Sıvı tüketimini arttır. Böylece enfeksiyondan kurtulman daha kolay olur. Ayrıca günde 1000 cc C vitamini (ör: Solgar C 1000 mg) takviyesi yap 1 ay boyunca.

Protex Ultra Antibakteriyel Sıvı Sabun ile günde 2-3 defa ellerini yıkamayı ve haftada en az bir defa banyo yapmayı ihmal etmemelisin. Genital bölgenin sabunla yıkanması çok çok önemlidir emfeksiyondan korunmak için.

önerilerin için sağol dediklerinde haklısın mutlaka yapmamız gereken şeyler saygılar

Üst Alt