Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mesane küçüklüğü sorunu için ne yapılabilir?

bum-love

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
merhaba kolay gelsin ben Burhan gür Mardin liyim hocam 7 sene önce 4 kattan düştüm c5 omirik ezilmesi var hocam mesanem kucuk idrar kaciriyor 4 saatte bi tak yapiyorum urodinamiye giriyorum 50-60 cc cikiyor oneriniz nedir durumum yok yardimin...
OturanBoğa

Arkadaşlar merhaba benkaza gecirdigimden yuruyemiyorum mesane m çok küçük 36 cc en son urodinami yaptığım da son çare agumentasyon(mesane büyütme ameliyati ) kaldı aranızda bu ameliyati olan varsa bana bilgilerini anlatsaniz sevinirim

Bülent abi bende olmayı düşünüyorum mesane m 36 cc onerin nedir

bum-love

Bu kadar küçülmüş bir mesaneyi ameliyat dışında büyültmek mümkün değil. Barsaktan parça alıp mesaneyi büyütecekler.

Ameliyat zor ama başarı oranı yüksek bir ameliyattır. Ameliyat sonrası mesaneyi temizlemek için biraz zahmete katlanacaksın, sonra her şey normale dönecek.

Ben olsam bunu olurken bir de vezikostomi ameliyatı olurdum. Mesaneden göbek altına bir delik açıyorlar, oradan TAK yapıyorsun (ben bunu oldum, çok çok memnunum)

Benim de bunu değerlendirebilecek bilgim yok. Ancak sonuçlar çok tuhaf geldi. Aynı mesaneden 0cc de gelmiş, 400cc de...

Ürodinamik bir kasılmaya benziyor mesaneniz dolduğu zaman hissediyor musunuz sıkıştığınızı
Eğer mesane kasları aktif ise aşırı kontrolsüz kasılma idrar dolumunda değişikliğe neden olabilir sfinkter kapalı veya açık kalabilir bunun bir çok nedeni var ama görünen değerlere göre mesaneniz 400 cc net alabiliyor eğer bulunduğunuz ilde çözemiyorlar ise Başka bir şehirde hastaneye gidebilirsiniz eğitim ve araştırma hastaneleri daha iyidir bu konuda

Geçmiş olsun

Üst Alt