Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mesane küçülmesi için rehabilitasyon önerisi?

Konular
107
Reaksiyonlar
2
Merhaba

bu konuda istanbulda uzman olan hangi doktor ya da hastane tavsiye edilir ?

teşekkürler arkadaşlar

Rehabilitasyonda ne yapıyorlar, bilmiyorum. Ama mesane kapasitesini arttırmak için bildiğim en iyi yol, mesane kapasitesini küçük küçük zorlayarak genişletmektir.

Normalde sıkışma hissi olduğunda mesaneyi boşaltınca 200cc mi geliyor mesela. Bir sonraki seferde 220 cc'ye kadar mesaneyi boşaltmamaya çalış. 10 gün kadar bu şekilde yap, 200-250cc aralığına kadar mesaneyi boşaltma. Bu seviyeye geldiğinde aynı şeyi 250-300 cc olarak dene...

Sabit sonda kullanıyorsan o zaman idrar akışını kesen bir mandal sistemi kullan (mandallı idrar torbaları da var). Normalde kapalı olsun ve idrar mesanede biriksin. Sıkışma hissi olduğunda mandalı aç ve mesaneyi boşalt. SOnra yine kapat...

Yani, kademe kademe, 10cc 10 cc artışlarla mesane kapasitesinin genişletilmesi mümkün.

Bunu yaparken sakın kendiini aşırı zorlamayın! Yoksa idrar böbreklere kaçar, ki bu en kötü senaryodur. Küçük küçük adımlarla genişleteceksiniz. Gerekirse 1 yıllık bir çaba...

Aşağıdaki sistemi kastediyorum. Bu, Coloplast sonda torbasının boşaltım mandalı aslında :) Ben oradan çıkartıp yukarıya taktım ve işe yarıyor. İsteyenlere bu mandalı gönderebilirim.

oxZ7LOv.jpg

91yRnRm.jpg

bu mandalın ucu biraz daha dışa çıkık olmalı

bi de duvara yada masaya mont edilebilir olsa tadından yenmez

Ben parmakları kapatıp yumruk yaptığımda bunu açıp kapatabiliyorum. Ama daha da garanti olsun dersen, oraya ince bi kumaştan kılıf dikip ucunu da parmak geçirecek bi uzantı bırakacaksın...

Arkadaşlar, sabit sonda kullanmak durumunda olanlar lütfen bu ayrıntıyı atlamasın! Mesanede depolanmadan sürekli torbaya akarsa idrar, kısa sürede mesane kapasitesi düşmeye başlar ve sonra her açıdan çok çok çok zorlanırsınız. Yularıdakine benzer bir yöntemle mesanede idrarın depolanmasını, aralıklarla boşaltmayı sağlamalısınız

cerrahpaşa tıp fakültesi = prof. dr mehmet bülent çetinel

abi senin bu gosterdiğim sey neyin içinde var.

Conveen Coloplast idrar torbasının alt akışını kontrol eden mandal

bunu masaya çiviledim. sonra altına tabure koydum. acıp kapıyom calışırken :))

Üst Alt