Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mesane reflüsü ile ilgili bilgisi olan var mı?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
Benim 10 yaşındaki büyük oğlum Meningomyelosel (MMC). 21.11.2007 yılında mitrofanof ameliyatı oldu. katater kullanarak idrarırını boşaltıyordu, ancak 10 gün önce idraryolu enfeksiyonu oldu. tedavisi yapıldı. ancak şimdi de voiding yapıldı ve mesane reflüsü var.
bu konu hakkında bilgisi olan var mı? tedavisi ve hastalık hakkında bilgi verirseniz sevinirim

Dışarı idrar kaçağı olmasından mı bahsediyoruz, yoksa böbreklere idrar dönmesinden mi?
Mesane iç basıncını azaltmak için ilaç vermedi mi doktor?

böbreklere dönmesi olarak söylediler yardımcı olursanız çok sevinirim tedavisi mümkünmü 200 cc nin altında mesane kapasitese var

detrusitol 15 aydır kullanıyoruz dışa kaçaklar mesanenin dolduğunda oluyor böbreğe kaçak ise yeni başladı

Dışa kaçak olmasıyla böbreklere dönüş olması (eğer mekanik bir sorun söz konusu değilse) teorik olarak aynı sebebe dayanır: Mesanenin dolu olması, daha doğrusu iç basıncının fazla olması (nörojen mesane).
Bu iç basıncın fazla olması enfeksiyonla ilgili olabilir. Her şeyden önce enfeksiyon olmadığından emin olmak gerek. Bunun için İdrar Kültürü yapılmalı (Kültür testinden en az 3 gün öncesinden -eğer kullanılıyorsa- antibiyotik alımı kesilmeli). Sonuca göre de doğru antibiyotik doğru sürede kullanılmalı (2 ya da 3 kutu kullanmak gerek çoğunlukla). Ve tedavi sonunda yeniden test yapılarak enfeksiyon olmadığı teyit edilmeli.

Bir de, ben de detrusitol kullanıyordum yıllardır. 2 ay kadar önce Mictonorm'a geçtim. Bana çok daha iyi geldi Mictonorm. Doktorunuza danışarak buna dönmeyi denemenizi öneririrm. Belki oğlunuza da iyi gelir.

şu an kültür tahlili üreme olmadığı yönünde çıktı doktor böbrek sintigrafisi istedi bahsettiğiniz ilacı doktoruma danışarak tavsiyeniz üzere kullanacağız ilginiz ve yardımlarınız için teşekkürler

Üst Alt