Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mesane tahrişi hakkında..?

CAN_KUŞ

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
mesanem ilk defa bu kadar kötü oldu.sanıyorum tak yaparken fazla tasrıs ettım.cok az bır kan geldı sondanın ucuna
ve sonrasında mesane ıdrar tutmamaya basladı,yanı 100cc bıle bırıkmıyor cok sıddetlı kasılıyor.iltıhap bulastı sanıyorum
ama yara falan olmusmudur tahrısden dolayı ve agrı hıssedıyorum.bu konuda tecrubesı olan veya daha once
boyle bır durumla karsılasan olduysa lutfen yardımcı olsun.tesekkurler.

Merhaba, senin sonda ucuna kan gelmiş. Benim idrar torbası kanla doluyordu ellerim falan kan oluyordu tak yaparken, aynen dediğin gibi idrar tutmuyor mesane. İdrar kültürü yaptır, ona göre antibiyotik kullan. Benim kanama çok daha şiddetliydi. Bi kaç hap verdi ürolog 10 güne kalmadı bişeyim. Mesane için herhangi bi ilaç kullanıyor musun?

bu gibi durumlarda abilerimiz bir hafta 10 gün daimi sonda takıp bol bol sıvı tüketmeyi öneriyorlar. tabi koku artışı ve kan filan artarsa tıbbi destek şart. enfeksiyon riskide yara olursa artar biliyorsunuz.

Oturanboğa bana da 10 gün sabit sonda önerdi ama ben antibiyotikle kurtuldum kanamadan falan. Şimdi her şey yolunda. :)

ya abi tabi ki nette senin mesajından senin idrarına anti biyogram yapıp da bakteri üremesi var mı hangi bakteri üremiş ya da ampirik bir tedavi uygulayarak ..... isimli antibiyotiği kullan demez. ama evde kendimizin uygulayabileceği bir tecrübe paylaşımı sadece yani birinci çözüm. tabiki 2 . aşamaya geçtiyse doktora gidecez.

Tahriş olmuş mesane yolu darlık olabilir. Sabit sondayı takmakta kolay değil dar üretraya zorlayamazda. Ben ilaç ismi vermedim git al kafana göre iç falan da demedim. Tahlil yaptırsın uygun ilacı verdin ürolog. Benim ki sadece bi öneri. Herseyi ben bilirim havası yok bende..

evet haklısın bende kendime kızıyorum bu yüzden ama derdim inan hava atmak değil. bildiğim kadarıyla paylaşmak o kadar. sana hak veriyorum ama bildiğimi de paylaşmak istiyorum. bildiklerim başıma gelen ya da okuduğum gördüğümle sınırlı zaten. bu kadar kısıtlı veriyle biliyorum demem aptallık olmaz mı. bildiğim kadarı ile paylaşıyorum. senin dediğini de göz ardı etmemeye çalışacağım teşekkür ederim.

Kokulu bulanık idrar, ağrı, kasılma, kaçak vb. enfeksiyon belirtisidir. Piyoloseptil 100 mg 8 saat ara ile bir adet kullanırsanız inşallah birkaç günde faydasını görürsünüz, prospektüsündeki açıklamaları dikkatli okuyunuz.. Bu kısa yol. Uzun yol hastaneye gidip idrar kültürü yaptırmak, çıkan sonuca göre ilaç başlanır 10 gün civarı kullanırsınız, damardan verilen ilaç kullanılacaksa yatış yapmanız gerekebilir. Enfeksiyon dışında başka bir sorun mevcutsa hastanede tespit edilir, gereken yapılır. Allah şifa versin...

Arkadaşın yaşadığı sorunu ben 3 defa falan yaşadım. Arkadaşın sorunu hafif, daha ağırını yaşadım... Duyduğum falan değil problemden nasıl kurtulduğumu yazdım.. Yazmasam iyiymiş. Üretrada darlık olduğu için sonda takarken zorluyorum kanıyor.. Tekrar sonda takarken yara yeniliyor kendini, bu durumda sabit sonda takmak çok mantıklı.. Foley sonda yumuşak olduğu için girmiyor, ürolog bile takamıyordu.. İlaçla tedavi oldum..

Belli ki mesane enfeksiyonu oluşmuş ve ayrıca üretrada da tahriş söz konusu.

1- Steril idrar kabına idrar örneği al ve kültür testi yaptır.

2- Piyeloseptyl al ve günde 4 defa olacak şekilde düzenli kullan. Ayrıca her gün bir C vitamini kullan.

3- Kesinlikle ve kesinlikle çok su iç. Günde 4 litre tüket mutlaka.

4- Enfeksiyonun en yoğun olduğu bu ilk günlerde gerekirse 2 saatte bir TAK yap. Birkaç güne düzelmeye başlar, o zaman da 4 saatte bir TAK yap. Dünya yıkılsa günde 6 defadan az TAK yapma!
(Eğer kateteri iterken zorlanıyorsan, kanama ve tahriş çoksa, bu durumda 14 (tercihen 16) numara sabit sonda taktır ve 15 gün takılı kalsın.)

5- 3 günde çıkar kültür testinin sonucu. Sonrasında en dar spektromlu nokta atış antibiyotiği 2 kutu olacak süre boyunca hiç aksatmadan kullan

cevaplarınız ıcın tesekkurler bıraz olsun duzeldi kultur verdım kultur verene kadar ılac kullanmadım bol sıvı aldım.
kulturden sonra piyoleseptly alıyorum
ben kan olayından dolayı bıraz urktum cunku ılk defa boyle oldu.daha sonra kana rastlamadım cok sukur.

tekrar herkese cok tesekkur

Üst Alt