Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mesane üstüne vurarak idrar yapma nasıl oluyor?

shifty

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.
Büyük tuvaletim ile beraber idrarımı tamamen yapabilen birisiyim ancak tek başına idrarı yapmayı denediğimde yapamıyorum ve işimi tak sonda ile hallediyorum. Arada sırada mesane üzerine vurarak idrar yapılması hakkında birşeyler duyuyorum ama tam olarak nasıl olur detayını bilmiyorum. Bilgi verebilirseniz sevinirim.

Mesane üstüne elle bastırılarak mesanenin boşaltılması sağlanıyor. Aynı işlemi tekrar tekrar boşaltana kadar yapıyorsunuz.

galiba buna ''teping'' deniyor.rehabilitasyonda yatarken doktorlar banada parmakuçlarıyla hafif hafif vurarak mesaneyi uyarmamı bu şekilde boşaltabileceğimi söylemişlerdi. o zamanlar bu şekilde mesanemin en az %50 sini boşaltabiliyordum. ama herkeste işe yaramayabilir.

Bende mesane üstüne bastırma yöntemiyle tamamını boşalttığımı düşünüyorum.Yalnız azar azar geldiği için baya uzun zaman alıyor.26 seneden beri aynı yöntemle idrarımı yapıyorum.Bir sorun çıkmadı.Kazadan 3-5 ay sonrasına kadar sonda kullandım ondan sonra bıraktım...

teşekkür ederim arkadaşlar. söylediğiniz gibi deniyeceğim.

omurilik felçlisiyim ben 11 yıldır bu yöntemle mesaneme bastırarak boşaltıyorum uludağ üniversitesinde göstermişlerdi mesaneem tamam boşalıyor nerden biliyosun derseniz bu eğitimi verirken mesaneme bastırıp boşaltıyordum sonra içeride kalmışmı diye sonta ile bakıyorlardı önceleri biraz yavaş oluyordu arkadaşın dediği gibi ama şimdi çok hızlı yapıyorum o zamandan bu yana bunu kullanıyorum tak yapmaktan daha güzel telaşsız ve steril

Bu yönteme "yüksek basınç uygulaması" deniyor. Vurmanın ve parmaklar arasında bastırmanın uyguladığı basınçla mesane içindeki idrar boşaltımış oluyor.

Bu herkeste olan birşey değil. Bende olmuyor mesela...

Bir de, bu yöntemle mesane boşaltma işlemi iki açıdan çok yararlı: 1- TAK yapılmadığı için üretra tahriş olmuyor, 2- Mesane enfeksiyonu riski çok çok çok az oluyor.

Sadece bir uyarı yapılabilir. O da, bu yöntemle mesanenin ne kadar boşaltılabildiği ölçülmeli (bu yöntemle boşalttıktan sonra TAK yapın, böylece mesanede kalan idrar ölçülmüş olur), eğer fazla idrar kalıyorsa, günde bir defa da TAK yaparak mesane tam boşaltılmalı...

arkadaşlar tam olarak vücudun neresine vuruyor ve baskı uyguluyorsunuz tarif ederseniz sevinirim.

Çok fazla ihtiyacım olmuyor ancak gerektiğinde işe yarıyor. Karnın alt bölümü, kasıklar civarına elinizle bastırıyorsunuz.

Hastanede yatarken sonda tıkanmıştı acaip sıkışmıtım doktor gelene kadar neler çektim sonda cıkartılmasına rahmen bir damla bile idrar yapamamıştım, sonda takıldığında 1700 c.c. idrar cıktı.O dedikleriniz işe yaramadı malesef, bugun cok şukur problem yok normal yapabiliyorum.Şuyu bol için ve kabız kalmayın, idrarınızı oturarak yaparsanız daha fazla yapmış olursunuz.Sık sıkışanlar denesinler.

Üst Alt