Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mesanenin kasılmalarını öğrenmek için yapılan testin adı..?

PenChe

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar Doktor adını söylemedi fakat yapılış aşamasını söyledi anladığım kadar anlatayım size.
Kasık çevresine falan galiba kablolu bantlar yapıştırılıyormus (Elektrot galiba bunun adı onuda bilmiyorum) Bu kablolar mesanin kasılmalarını ne tür çalıştığını falan inceliyormus
ama ben bu testin bi türlü asıl adını bulamadım bi bilgisi olan yardım edebilirse çok makbule geçer.

testin adı ürodinami mesanenin kapasitesini ölçmek için genelde yapılır

Ürodinami testini biliyorum onuda burda konusmustuk ama ürodinamide sondalı falan bir işlem söz konusu bu bahsettiğim testte sonda yok

slm... ne yaptın arkadasım ürodinami yaptırdın mı?

Selam... hayır daha sondalıyım evde 10 gün böyle durucam.Bu 10 günün 5 günü gittii kaldı 5:).Sonda çıktıktan 2 gün sonra alıcaklar teste fakat şimdi işler karıstı.Şimdide başıma yukarıda anlattığım gibi bi test çıkardılar ama ismini bilmiyorum bu testin.Ben ürodinamı yapcaklar kanısındayım.Her zamanki küçük doktor yalanları bu canın acımıcak fln dediler biraz lafı gevelediler:)Yukarıdaki testi zannedersem öylesine anlattılar asıl yapıcakları ürodinamı olmalı...

Ya acaba yukarıda adını bilmediğim diyerek nitelendirdiğim testin adı ÜROFLOWMETRİ olabilirmi arkadaşlar?

Voiding testi bana yapıldı sistoskopiden önce ilaçlı sonda flmi olarakda geçiyor o test.Onun oluğunu pek zannetmiyorum doktor belirterek gösterek anlattı şuralarına kablo bağlancak diye ama dellencem öyle bi test bulamıyorum araştırmama rağmen

bende çok merak ettim bu testin adını ilk defa duydum

İnan bende merak ediyorum abi.Önümüzdeki hafta kötü birşeyle karşılaşmam umarım...

hocam anlattığın şeylere bakarsak ürodinamiden başka bişey değil bu ürodinamide mesanenin kasılması kapasitesi ve iç basıncı ölçülür kasık ve kalca bölgelerine kablolu pedler yapıştırılır

evet bende katiliyorum size, arkadasin bahsettigi ürodinami bende bugun doktordan geldim yani ürodinami yaptirdim doktorun bana soyledigi benim mesanem hiperaktifmis yani mesane kaslarin cok kasiliyo diyo boyle giderse bobreklerine zarar verir dedi ve bana (ceris) diye bi hap yazdi bunu uc ay kullan uc ay sonra tekrar gel dedi.mesane kaslarini ancak ürodinami ile olculebiliyolar.

Hasan abi anladım şimdi.Peki sonda taktılarmı yaparken?

Ben benzeri bir test olmuştum. sistometreli emg idi testin adı.

bolubeyi abiicm bu işlemi kısaca anlatırmısın sana zahmet.

Üst Alt