Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mesaneye botoks uygulanması ile ilgili bilgi..?

Konular
26
Reaksiyonlar
0
Değerli arkadaşlar, bana mesaneye botaks uygulamak istiyorlar, ama ben bunda biraz çekingen kalıyorum. sebebi, SGK sanırsam hastalarına
parasız yeni uygulanaya başlamış. benim kararimı yarın vermemi istiyorlar... açıkçası bende deneniyor mu diye sıkıntılıyım. eğe rki sızlerden görüş alırsam iyi olur diye düşündüm

saygılarımı sunarımherkese

Botoks herkeste farklı sonuçlar veriyor. Bazısında 3 ay işe yarıyor, bazısında 6 ya, bazısında 1 yıl. Mesane çeperine zerk edilen botoks, mesane kaslarını etkisiz hale getiriyor ve mesane kasılamıyor. Böyle olunca da mesane kapasitesi -etki süresi boyunca- artıyor.
Sigorta bunu mesane için ödemiyordu. Şimdi ödemeye başladığından emin misin? Doktorlar sonraki botoksu ne kadar süre sonra yapabilirlermiş? Yani 6 ay sonra botoksun etkisi gittiğinde, yine yapabilecekler mi, kurum yine ödeyecek mi?

Botoksun -hele bir kez yaptımakla- sana zarar vereceğini düşünmüyorum. Bence gönül rahatlığıyla yaptırabilirsin.
Yaptırmaya karar verir de yaptırırsan, deneyimlerini bu başlığa yaz lütfen. Bizler de bilgilenmiş oluruz...

öncelikle geçmiş olsun.....
bende mesanemin aşırı kasılmasından dolayı idrar kaçaklarım oluyordu ki gerçi hala devam ediyor, mesaneme botox yapıldı ama bir faydasını görmedim... gerçi bu seninde görmeyeceksin anlamına gelmiyor... ancak şunu bilmen gerekir ki bu botox işlemi kalıcı çözüm değil yani ilaç etkisini yitirmeye başladığı zaman sorunun devam edecektir... öyle zor bir operasyon değil.

bunu bende sordum dktruma ama önermedi çok bi perfonmas alınmaz ve alınsada geçicidir dedi bencede belki kısa süreli çare bulursun ama kısa vadeli tekrar sorunlar yanımızda..

mesaneye botox uygulanması hakkında

sayın Necati Kardeş
botox da amaç:uygulanma sonrası eğitimdir,yani mesane kontrolünü öğrenebilecek düzeyde misiniz,buna mesane eğitimi alabileceğinizi düşündüğünüz fizyoterapist ile birlikte karar vermenizi öneririm.

Bana da önümüzdeki hafta botoks uygulanacak. MS hastası olduğum için biraz çekincelerim var ama ilaçla bir türlü şifa bulamadığım için botoksu denemekten başka çarem yok. Bu arada benden ilaç ücreti almadılar.

Aranızda MS ve aynı zamanda nörojenik mesane hastası olup mesane botoksu yaptıran arkadaş var mı acaba? Bana doktorum önümüzdeki hafta botoks uygulayacak ama MS hastası olduğum için endişelerim de yok değil.Yaptıranlar varsa eğer,deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim. Herkese çok geşmiş olsun...

13ay önce ankara dıskapı hastanesınde botoks yapıldı 200ml su an mesane kapasıtem 600ml cıvarında botokstan önce 180 falandı galıba 6ay sonra eskıye donersın falan demıslerdı ama suan gayet ıyıyım ve arada kaptığım enfeksiyonlardan başka sıkayetım yok.(tek böbreklı olduğum için büyütme amelıyatı yapmadılar,o yüzden botoks yaptılar)

Çok geçmiş olsun sami bey, Önümüzdeki hafta kısmetse ben de botoks olacağım ve botoks olan birinden böyle olumlu şeyler duymak çok sevindirdi beni. Peki yan etki oldu mu hiç ? Paylaşırsanız çok sevinirim..

Detrusitol diye bir ilaç var önce onu araştırmanızı öneririm

kullanmadığım ilaç kalmadı maalesef hiçbirinden fayda bulamadım, aynı zamanda MS hastasıyım ,doktor botoks son çare dedi

melek hanım herhangi bir yan etkisi falan olmadı agrı sızı gibi seylerde,botokstan önce detrusıtol kullanıyordum sonra aşırı kasılma nedenı ile(kasılmalar botoks yuzundenmı oldu bilmiyorum)toviaz kullanmaya başlayarak bu sorunu da atlattım.umarım sizinde operasyonunuz başarı ile geçer şimdiden geçmiş olsun.

Cevabınız için çok teşekkür ederim Sami bey, size de geçmiş olsun. Ben operasyondan değil de daha çok botoksun olası yan etkilerinden (idrar yapamama, tak kullanmak zorunda kalma gibi) korkuyordum. Sizin cevabınız içimi rahatlattı biraz.İnşallah sorunsuz bir şekilde geçer operasyonum. Size ve tüm hastalara da Rabbim acil şifa versin..

MS olup mesaneye botoks uygulatan arkadaşlarımız varsa deneyimlerini paylaşmalarını bekliyoruz..?

Botoks mesane kapasitesinin arttırılması için -ama az ama çok- bir fayda sağlar. Çünkü kapasite denen şey her ne sebeple olursa olsun artarsa, daha sonra botoksun etkisi geçse bile bu artış kalıcı olur (başka nedenlerle daralması ayrı bir konu tabii).
Onun için, kapasite arttığında sonrası çok özenli olmak ve kapasitenin kalıcı olması için enfeksiyondan uzak kalmak lazım. Beraberinde mesane iç basıncını düşüren ilaçlar da kullanılmalı mutlaka.

13 Şubat cuma günü botoksumu oldum sonunda, yaklaşık 50-55 dk.genel anestezi altında oldu operasyonum. O yüzden bişey hissetmedim.
Ben yan etki olur da tak kullanmak zorunda kalırım diye korkuyordum ama çok şükür tak kullanmama gerek yokmuş.

Doktorumun dediğine göre en geç 2 hafta sonra botoksun olumlu etkilerini görürmüşüm. Şimdilik iyiyim , inşallah daha da iyi olurum.

Sorusu olanlar varsa yardımcı olabilirim. Hepinize çok geçmiş olsun..

2007den beri tekerlekli sandalyede ortopedik engelliyim, fizik rehabilite gördüğüm ve yaşadığım şu sürece kadar hiç botoks olmadım sorun da yaşamadım açıkcası

nerde oldunuz operasyonu acaba melek hanım

11 haziranda botox yaptırmak zorunda kaldım şimdilik değişen pek fazla 1 sey yok 5 10 gun daha bekleyip yazarım 6 ile 9 ay yararlı olması sıkıcı bir durum

13 Şubat 2015 'te bursa Uludağ Üniversitesinde oldum ilk botoksumu. MS hastası olduğum için, idrar yapamama gibi ciddi bir yan etki yaşamamam için doktorum 150'lilik ilaç uyguladığını söyledi. (Aslında 200'lük ilaç uygulanacaktı)
Önceden çok sık tuvalete giderken şimdi ara ara kaçırmalarım olsa da eskiye nazaran çok çok iyiyim çok şükür. Eğer tekrar botoks yaptırmak istersem doktorum bu sefer 200'lük ilaç kullanırız dedi. Botokstan fayda gördüm diyebilirim, bu etki tabi herkeste farklı farklı olabilir. Allah tüm hastalara acil şifa versin,,herkese sağlıklı günler..

Mesaneye botoks uygulatan arkadaşlar deneyimlerini yazarlarsa herkes için yararlı olur

yaklaşık olarak 45 gün oldu gayet memnunum ama ne kadar da olursa olsun normal bir insan gibi düzelemiyorsun bende dsd vardı o yuzden olmustum nörejen mesanaye de etkisi olabilir

Merhabalar öncelikle hepimize çok geçmiş olsun, bundan 3 yıl önce banada mesaneye botoks yapılmıştı ancak ilk 6 aydan sonra yine herşey geriye döndü ve tak kullanmaya devam ediyorum.

Herkese çok geçmiş olsun ,,bana da 13 Şubat 2015'te mesaneye botoks uygulandı. Aynı zamanda 12 yıldır MS hastasıyım, şikayetlerim tamamen geçmiş değil yine de eskiye göre iyiyim çok şükür,zamanla botoksun etkisi geçer mi bilmiyorum

rümeysa ayşe

rümeysa ayşe hanım öncelikle size ve diğer tüm hastalara Allah acil şifalar versin, benim de mesaneye botoks yaptıralı altı aydan fazla bir zaman oldu ve şikayetlerim yine başladı malesef,, sizin dediğiniz gibi 6 ayda botoksun etkisi bende de geçti mi acaba ?

ben botaks oldum sadece 1 ay etkisin gösterdi tafsiye etmem yalnız bazı hastalarda 6 hatta 1 yıl etki gösterdiğini söylerler olun bir zararı yok inşallah faydasını görürsünüz

Üst Alt