Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mesaneye botox yaptıran arkadaşlar, bunu önerir misiniz?

Mediha

Üye
Konular
66
Reaksiyonlar
2
Kaçaklardan dolayı doktora gittim. Üropan, detrusitol yan etkilerinden dolayı kullanamadığımı spasmexinde bir faydasını görmediğimi söyledim..
Doktor gerekli testleri yapalım botox uygularız dedi.
Ben botox kalıcı bir tedavi olmadığı için tereddüt ettim.. Doktorum kendiside bazı hastalarda hiç işe yaramadığını bazılarında 3 ay bazılarında 6 ay gibi bir süre rahat ettiklerini söyledi.. Ama denememiz gerektiğini, boş yere tereddüt ettiğimi söyledi.. Önümüzdeki hafta testleri yaptırıp ona göre bir tedaviye gececeğiz.
Botox yaptıran arkadaşlar vardır muhakkak. Bana ne önerirsiniz?

öncelikle geçmiş olsun.
botox için doktoktorlar hep aynı şeyi söylüyorlar sanırım, geçici bir çözüm. sizin gibit12 olan arkadaşımda kaçak sorunu yaşıyordu. onada GATA da botox yaptılar. ameliyattan önce aynı ifadeleri onada söylemişler zaten. yinede yaptırdı, kaçaklar kesilmediğini söylüyor sadece azalma var diyor.

geçmiş olsun kardeş bendede oluyodu ara ara fakt suyu nasıl içiyosun bilmiyorum onun programı var sanırım bendede kaçaklar vardı bi nebzi azaldı o ılaçları ve yanısıra pyolepstil kullanıyorum
acizane fkrimi söyledim tekrar geçmiş olsun

Bu kaçak dediğiniz bildiğimiz idrar kaçağı öyle değilmi hani reflü dedğimiz.Tamamda neye bağlı bi kaçak bu onuda söylemelisinz.Aktif bi mesanenizmi var yoksa,üreterlerinizmi çok geniş veya üretral kanalda darlıkmı var bu kaçağı sebebiyle söylemelisiniz ona göre yardımcı olmak istiyorum.Böyle bi yöntem banada uygulanmak istendi biliyorum yani bilgim var bu durumdan.Dediğim gibi kaçağınızın neye bağlı olduğunu söylerseniz ona göre daha güzel yardımcı olmak istyiorum.

benim kızımada 3 sefer uygulandı 3-4 ay sürüyor.sonra aynı kaçaklar devam ediyor.geçmiş olsun

Testleri yaptırdım enfeksiyon çıkmadı ama yinede 150 cc üzeri kaçaklar başlıyor. Doktorum mesanemin aktif olduğunu söyledi.. Yeni bir ilaç çıkmış Vesicare isminde henüz Türkiye'ye gelmemiş sanırım bu ilaç. Bana kendisi verdi bunu deneyelim bir ay dedi günde bir tane içiyorum şimdi. bakalım. Eğer haplarla bir sonuç alamazsak botox uygulayacağız yinede dedi.

http://www.engelliler.biz/forum/sag...urmek-icin-vesicare-5-mg-kullanan-var-mi.html

botox için bana da çok ısrar edildi ama ben kabul etmedim.
red etmemin sebebepleri:
-genel anestezi altında yapılacağı.akciğerler perişan oluyor.akciğerlerimi daha ciddi ameliyatlara sakladım.
-git -gel uzun ve yorucu bir süreç ,sonuç belli değil.2-3 sene sürse idi değerlendirirdim.
- hem eziyet çekecektim hemde iğne paralarını ödeyecektim.ilaç parasını ödüyordu ama iğneleri ödemiyordu.

-

ben kendi açımdan değmez buldum.
Mediha 150 cc çok düşük.tak aralarında kendi imkanlarınla tuvalet ihtiyacını yapmanı tavsiye ederim.
Bayağı zor oluyor ama işe yarıyor.
150 cc bir-birbuçuk saatte mesanede birikir

Böbreklerden geçen idrar miktarı dakikada 2-3 damla imiş
bir sağlık dergisinde okumuştum.oturdum damlalıkla suyu damlatarak hesapladım .Bir saatte
100 veya 150 cc miktar ediyor.
bu hesaptan hareket ederek mesaneyi kontrol altında tutabilirsin.
Arada kendim mesaneyi boşalttığımda mesanenin daha çok idrar tuttuğunu gördüm.

Zaten TAK yaparken de doğru olan tuvalette idrarı yaptıktan sonra kalanı kateterle boşaltmamız mış.
Çok zor biliyorum ama bir müddet sonra daha aralıklı olabilir.

düzeltme:
bir saatte 75-100 cc idara miktarı olacaktı.bir an hafızam beni yanıltmış

Üst Alt