Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mesaneye elle baskı yaparak idrarımı boşatabiliyorum. TAK yapmayı bırakabilir miyim?

Sevgi27

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba ben aralıklarla tak yapıyordum iki gündür kendim tuvalete oturuyorum biraz karnıma bastırıp ta olsa da boşaltım yapmaya başladım..hemen ardından uyguladigim tak la 50 cc bile gelmedi kaç gün daha böyle devam edeyim ve sonunda hep bu sekil olursa sonda kullanımını bırakayım mi ? cevap. verirseniz memnun olurum

Sevgi27

Önemli olan şey o esnada mesanede oluşan iç basıncın düzeyi. Eğer oluşan basınç idrarın geri-böbreklere kaçmasına neden olacak düzeydeyse, bu asla yapılmamalı. Eğer basınç düzeyi düşükse, o zaman olabilir. Sadece bu şekilde devam edilse dahi, günde bir defa TAK yapmak ve mesaneyi tam boşaltmak lazım.

İç basınç ürodinami ile ölçülür. Ürodinami esnasında mesaneye basınç uygulayarak işeme yaptırılır ve o esnada basınç ölçülür. Karar da bundan sonra verilir.

Sevgi hanım, öncelikle bu durum güzel birşey elbette, lakin geçici de olabilir. Belki seni sevindirecektir de. Lakin mesaneye baskı yapman sıkıntı yaratabilir. Ayrıca Böbrek fonksiyonları da önemli. Bence kendin bırakma, Doktora başvur. Sonra sıkıntılar çıkabilir. Geçmiş olsun.

Üst Alt