Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mesaneyi boşaltamıyorum, botoks yaptırsam işe yarar mı?

HasanREİS

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
6
Merhaba ben 3 yıldır omurilik felçlisiyim
Tak a geçtiğimde 4 saat arasında damla damla ördeğe idrarımı yapıyordum ama mesanemin hepsi boşalmıyordu ve idrarımı tutamıyordum şimdi ise idrarımı 30cc 50cc mesaneye masaj yaparsak 100cc kadar yapabiliyorum 1,2 dakika tutabiliyorum ama uyuyunca idrarımı hissetmiyorum beze yapıyorum üropan ilacı kullanıyorum mesaneme botoks yapılırsa iyi olur mu sizin öneriniz var mı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

HasanREİS

TAK ile mesane boşaltamamak ne demek?

Botoks sadece mesane kapasitesini arttırır ve ani işeme hissini azaltır

Tak ile mesanemi boşalabiliyorum iki tak arasında idrarımı kendim yapıyorum fakat 30cc 40cc kadar yapabiliyorum ama idrarım geldiğinde en fazla 2 dakika kadar tutabiliyorum bu yüzden dışarı çıktığımda bezlenmek zorunda kalıyorum bir de uyuyunca idrarımı hissetmiyorum uyuyunca da bezleniyorum uyanık olunca hissediyorum uyanık olunca evde olunca bezlenmiyorum idrarım gelince ördeğe yapıyorum bezlenmek çok rahatsız ediyor bezden nasıl kurtulabilirim

HasanREİS

günde 6 defa tak yapmak ve sıvı tüketimini belli bir ritme oturtmak gündelik yaşamı planlamak için gayet yeterli.
Kısa sürede sıkışıp sızıntıya neden oluyorsa:
1- enfeksiyon olabilir. kültür testi yaptırıp 15 gün doğru antibiyotiği kullanmak lazım
2- kabızlık veya gaz sancısı varsa bu mesaneye baskı uyguluyor olabilir
3- Mesane iç basıncı fazladır. Bunun için Emsalex vb. ilaçların birini kullanmak gerekir.

Kendi başına işemek her zaman doğru olmayabilir. İşeyeyim derken mesane iç basıncını fazla zorlamak ve idrarın böbreklere kaçmasına neden olmak riski var. Bu riskleri ortaya koymak için ürodinami yaptırmak şarttır. Onun sonucuna göre kendi başına işeyip işeyemeyeceğine karar verilir

2015 yılında trafik kazası sonucu c4 seviyesinde zedelenme oldu ve tetraplaji oldum idrar kaçaklarım oluyor üropan ilacı kullanıyorum doktorum mesaneye botoks olmamı söyledi mesane botoksu nasıl oluyor?siz tavsiyeniz neler? Siz faydasını gördünüz mü? Bir zararı var mı?Hangi hastanede botoks yaptırdınız? Devlet hastaneleri yapıyor mu?

Son düzenleme:
İdrar

Arkadaşlar idrarımın geldiğini hissediyorum ördeği tutunca 50 cc kadar yapabiliyorum karnıma (mesanenin üstüne) tık tık şeklinde vurunca 150cc ye kadar işleyebiliyorum ama idrarım gelince 2 dakika kadar tutabiliyorum çok az tutabiliyorum bir de uyuyunca idrarımı hissetmiyorum uykuda beze yapıyorum benimle aynı durumda olan var mı
Bu iyi bir şey mi?

HasanREİS

Soğuğa maruz kalmak, kabızlık, enfeksiyon gibi durumlar ani işeme hissine neden olur. 2 dakikadan uzun tutamamanın nedeni bu olabilir.

İdrar

Herkese merhaba mesanenin üstüne vurarak işeyebiliyorum ondan sonra tak yaptığımda 50 60 cc kadar idrar kalıyor sizce tak a devam edeyim mi yoksa arada sırada mı tak yapayım??

HasanREİS

2 şey hayati:

1- O vurarak işeme refleksini tetikleme anında mesane iç basıncının ne kadar olduğu mutlaka ürodinami ile ölçülmeli. Eğer iç basınç fazla ve böbreklere idrar kaçmasına neden ıolacakkadar çoksa, o zaman o tetikleme yöntemini uygulamamalısın! Amin! Böbrekleri korumak en öncelikli iştir.

2- Eğer iç basınç sorunu yoksa, o halde mesanede kalan idrarın enfeksiyona yol açması ve sürekli işeme hissine yol açmaması için günde 2 defa TAK yapmanı öneririm.

Samsun Doç. Dr. Kadir Önem hocayla mutlaka tanışın. İşinin ehli üstelik üroloji branşında özellikle nörojen mesane işeme bozuklukları botoks pil tedavisi gibi uygulamalarla özellikle ilgileniyor. Ben de omurilik amaiyatı geçirdim norojen mesena hastasıyım aşırı bir mesane basıncıla baya cebelenip durdum sonunda hocayı buldum botoks uyguladı şu an Elhamdulillah sanki eski sağlıklı günlerimde gibiyim. Tabi tak kullanmaya devam ediyorum. Onun içinde pil takalım sırtına diye öneri de bulundu tabi omurilikte hala kalan kitle parçası var. Danışma aşamasındayım eğer yapılabilirse inşallah yaptırmayı düşünüyorum. Allah şifa versin. Büyük geçmiş olsun.

Üst Alt