Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Meslek Edinin Engelleri Kaldırın Projesi

Jem

Aktif Üye
Konular
91
Reaksiyonlar
4
Meslek Edinin Engelleri Kaldırın

Meslek Edinin Engelleri Kaldırın isimli projemiz, Avrupa Birliği Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı kapsamında yürütülmektedir.
Proje Sahibi: Konak Rotary Kulübü
Eş-başvuran: Buca Engelliler Derneği (BUCED)
İştirakçiler: Buca Belediyesi
Buca Halk Eğitim Merkezi
İŞKUR .

Projenin Genel Amacı
İzmir Buca'da yaşayan engellilerin iş hayatına katılımlarının arttırılması ve işsizlik oranının azaltılması.

Projenin Özel Amacı
Buca'da Engelli kişilere mesleki eğitim vermek üzere bir "Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi" kurulması, Engelli bireylere mesleki beceri kazandırılması ve girişimcilik konusunda bilgilendirerek iş dünyasına katılımlarının teşvik edilmesi.
100 bin Euro bütçeye sahip projemiz %95 oranında Avrupa Birliği hibesi almaya hak kazanmıştır. 12 ay sürecek proje kapsamında kurulacak Konak Rotary Engelsiz Eğitim Merkezi içinde (K.R.E.M.E.M.) 3 grupta eğitim verilecektir.
- Web Tasarımı Eğitimi (2 defa)
- Matbaa-Masaüstü Yayıncılık Eğitimi
Sınıflar 12 kişilik olup, başvuru sırasına göre katılımcı alınacaktır.
Eğitimler boyunca kursiyerlere ücretsiz servis hizmeti sunulacaktır. Eğitim salonu bedensel engelli bireylerin erişimine uygun şekilde tasarlanmıştır.
Eğitimler Buca Halk Eğitim Merkezi tarafından verilecektir. Söz konusu mesleki eğitimleri başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifika verilecek ve İŞKUR'ca kayıtları yapılarak iş bulma fırsatları artırılacaktır.
Mesleki eğitimleri tamamlayan kursiyerler www.kremem.org websitesinde yer alacak veri tabanına kayıt edilerek, eleman arayanların ulaşabilmesi için imkan yaratılacaktır.
Projenin sonunda gerçekleştirilecek Kapanış Konferansı'nda başarılı kursiyerlere sertifikaları tören ile verilecektir.
Proje Kapsamında Gerçekleştirilecek Faaliyetler
- Web tasarımı Mesleki Eğitimi
- Matbaa-Masaüstü Yayıncılık Mesleki Eğitimi
- KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Kursu
- Sosyal Medya Yöneticiliği Eğitimi
- CV Hazırlama ve İş Arama Becerileri Semineri (tüm engelli bireylerin katılımına açık)
- Kişisel Gelişim Eğitimi
- Kendi İşini Kurmak ve KOSGEB Yeni Girişimci Desteğinden Faydalanmak İsteyen Engellilere Koçluk Hizmeti
- Eğitimlerini Tamamlayan ve Kendi İşini Kurmak İsteyen Engelli Bireylere 4 Ay Süre ile K.R.E.M.E.M.'de Ofis İmkanı
- İş Arama Yöntemleri ve CV Hazırlama Konusunda Proje Faydalanıcısı Engellilere Koçluk Hizmeti

Kimler Başvurabilir?

Proje kapsamında gerçekleştirilecek Web Tasarımı ve Masaüstü Yayıncılık Eğitimlerine bedensel engelli ve iyi derecede bilgisayar kullanmayı bilen herkes başvurabilir. Kadın adaylara öncelik verilecektir.

Kremem - Bedensel Engelli Bireylere Meslek Kursları
https://www.facebook.com/pg/izmirkremem

Merhaba,
organizasyon için sizleri tebrik ederim. Bu tarz örneklerin artması dileği ile başarılar.

Üst Alt