Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Meslek hastalığı değildir raporu verildi. Bundan sonra ne yapmalıyım?

snelman

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
2002 yılında işe girdim. çalıştığım iş kaynak ve taşlama üzerin.e 2006 da problemler başladı. çok sık rahatsızlanmaya başladım. iş yeri doktoru sende alerjik bronşit var dedi .ona göre ilaç verdi.
2008 de göğüs hastalıkları uzmanı sende spastik bronşit var dedi.
2009 astım bronşit tespiti konuldu göğüs hastalıkları uzmanı tarafından astım olduğuma dair tek tabib rapor aldım.
işyerim benimle yeterince ilgilenmedi. sonra gittim bağlı bulunduğum ilden heyet raporu aldım, "astım bronşit hastalığına sahip tozlu ve dumanlı ortamda çalışamaz" diye.
işyerinden gene bir sonuç alamadım meslek hastalıkları hastanesine sevkli gittim. istanbul'da meslek hastanesinde 8 gün yattım ve astım bronşit tanısı koyularak tozlu ve kokusuz bir ortamda çalışmalıdır. meslek hastalığı değildir dendi.
işyerine raporu verdim.
işyeri müdürü bu rapora göre kendisinin bir tasarrufta bulunamayacağını iş yeri hekimi ile iş güvenlik mühendisinin karar vermesi gerektiğini bana söledi. şu anda istirahatliyim. sizce ne yapmalıyım?

(sft: %78 çıktı meslek hastanesinde)

Bu durumda işveren, raporun gerektirdiği "tozlu ve kokusuz bir ortamda" çalışmanızı sağlamak zorunda.

Emeklilik için soruyorsanız... Emekliliğiniz işgücü kaybı cetveli'ne göre toplam işgücü kaybınızın %40 ve üzeri olup olmadığına bağlı...

Üst Alt