Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Meslek hastalığı sonucu boyun sinirlerim koptu. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

baha40n

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Belki forumda vardır mutlaka ama biraz araştırdım bulamayınca yeni bir konubaşlığı açmak zorunda kaldım. Eğer daha önce açılmışsa moderatör arkadaşların konubaşlığını taşımasını rica edeceğim.

- Sağlık raporu çıkartmak istiyorum ve deneyimli arkadaşlardan tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum.
Bakırköy Dr Sadi Konuk Hastanesi'nden sağlık raporu çıkarmam gerekiyor. İnternetten 30.10.2012 tarihinden önce gün vermiyor. Daha önce gün alma imkanı farklı yollardan var mı? Telefon, direkt gitme vs

- Forumdaki ÖZÜRLÜ SAĞLIK KURULU RAPORU formunu buradan çıktı alarak doldurmak mı gerekiyor yoksa sabah hastaneye gittiğimizde oradan mı veriyorlar?

- Sağlık raporu için vezneye para yatıracak mıyız? Ne kadar?

- Özür durumuna gör özür değerleri belli mi yoksa Heyet kafasına göre mi değerlendiriyor?

- Hastaneden (evrak vs ) bizden birşey istiyorlar mı?

- Daha önceden çekilmiş MR ve bilgileri vs getirmek gerekli mi?

- Forumda rapor almak istediğimiz yerleri biz mi dolduracağız yoksa bunu farklı bir şekilde mi belirteceğiz?

- Meslek hastalığım sonucu boyundaki sinir ani bir haraketle koptu ve 1 dk boyundan aşşağısı tutmadı. Daha sonra kendiliğinden hareketlerim geri geldi ama sağ taraf sol tarafa nazaran %30-40 gib hissiz oldu. 2 ciddi ameliyat geçirdim. Omiriliği kaldırıp vidaladılar. Boyunda gözle görülür çukurluk oluştu. Sert bir darbe ile tamamen boyundan aşşağısının tutmayacağını söylüyor doktorlar. Onun için arkadaşlarıma bile aman el şakası yapmayın diye tembih ettim. İnşallah arabalarda kazaya denk gelmessin diyorlar. HAtta bazan ani haraketlerde bile feleğimi şaşırıyorum bütün benliğim irkiliyor. Sinir uçları tamamen ölmüş sinirlerim çok duyarlı olmuş. Soğuk ve sıcakları da bazan karıştırıyorum. BAcaklarım buz gibi oluyor. Damarlarımda herhangi birşey yok. Şimdilik ayaktayım ama MR bakan profasörler bunun bir mucize olduğunu, MR bakarak ayakta olmamam gerektiğini söylüyorlar. Hastalığım 5 senedir Omirilik zedelenmesi sonucu kaslarda,sinirlerde bacaklarda kasılmalar ve hareketlerimde engellemelerim var.
Sürekli her gün 1800-2400 mg Nourantin kullanıyorum kasların açılması için.
- Gözlerde ileri derecede yakın ve uzak görme sorunu var.
- İşitme sorunu yaşıyorum.
Göz ve kulaklar için cihaz verdiler raporla ama şimdilik kullanmıyorum.
Bu sıkıntılarım için % kaç rapor alma şansım var?

- Raporu işyerimde vergi iadesi olarak kullanmak istiyorum. (Bu oranlar ve geri ödemeler için bir bilgi var mı?)

Aklıma gelenler şimdilik bu kadar.
Teşekkür ederim

kardeşim ben raporumu cok kolay cıkardım bazı arkadaşlar günlerce uğraşanlar var ben önce kurulun oldugu binaya gittim ordan forum aldım ne için kullancaksan onları yazıyosun sonra o forumu alıp muane oldugum doktora götürdüm oranı o yazdı sonra ağ belgeyi aldım tekrar kurula verdim ertesi günde heyete girdim imzaladılar verdiler birde aklında bulunsun raporu alınca 4 5 adet fotokopi cektir aslıdı gibidir kaşesi vurdur aslınıda kimseye verme onu kaşeli olanları kullan

Çok teşekkür ediyorum. Başka deneyimi olan arkadaşlar var mı acaba?
Şimdilik hastane randevu için gün almak gerekiyor. Bunun için altarnatif var mı?

Hastane deneyimi: http://www.engelliler.biz/forum/has...sadi-konuk-egitim-ve-arastirma-hastanesi.html

Randevu aldıp hastaneye gideceksiniz. Dilekçey orada verecekler size.

Son 6 ay içinde alınmış raporunuz varsa ya da özürlü kimlik kartınız varsa, para almayacaklar (aldıklarından kaç lira aldıklarını bilmiyorum)

Oranlar sakatlık oranı cetveli'ne göre verilir

Evet, önceden yapılan bütün tetkikleri götürün. Doktorlar açısından yararlı olur.

Raporda tüm hakların değerlendirilmesini isteyin.

İşgücü kaybına neden olan tüm durumlar için ayrı ayrı oranlar belirlenecek ve sonra bunlar balthazard formülü ile toplanıp, toplam işgücü kaybı belirlenecek. O ran % 40 ve üzeri olursa, sakat statüsünde vergi indirimi alabilir ve erken Yaşlılık emekliliğinden de yararlanabilirsiniz.
Durumunuz için % 40 ve üzeri rapor verilebilir diye düşünüyorum. Yalnız, elinizde baston olsun hastaneye giderken! Doktorlar şekle önem veriyor!!

Üst Alt