Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Meslek Yüksek Okulu mezunu bir memur eğitimine devam edebilir mi?

emr-osm

Üye
Konular
38
Reaksiyonlar
0
devlet myo mezunlarına lisans tamamlama şanşı verecekmiş dediler diyelimki bu yasa çıktı bende bankada memurum okumama bi engel çıkarmı veya nasıl bi çözüm olur açıklarsanız sevinirim

evet ya arkadaş bende evde bir iş yapmak çok istiyorum ama ailemden izin alsam kızarlar bir akıl verseniz seviniyim

bekliyorum atkadaşlar olurmu

verdi işte 1 hazırlık okuyosun birde 3ve 4 develet okuma hakkını kimsenin elinden almaz sınav oldugu gün izinli olursun askerde bile bu boyle cezaevide dahil

Zaten örgün öğretim değil,açık öğretim okuyacaksın arkadaşım,sadece sınav günleri için durumu banka yönetimine bildirirsin.

hayır örgün öğretim bu yeni çıkacakmış hazırlık tamamlanmış sadece onaya kalmış mesela makina myo mezunu birisi makina mühendisi olabilecekmiş sınavsız dikey geçiş imkanı varmış nette var bakabilirsiniz

binlerce myo mezunu var hepsinimi alcaklar oyle birşey söz konusu olamaz bence bende myo mezunuyum fakülteler agzına kadar dolar taşar dgs siz olmaz o dediğin

Söylediğiniz gibi birşeye ihtimal vermiyorum.
Olduğunu farzedelim,bankada memurum,okumama engel olur mu diyorsun.
Kardeş ya banka çalışanı ya da öğrenci olunur,eğer sen istiyorsan ki ben işe gitmeyeyim,okula gideyim ama banka bana maaşımı tıkır tıkır versin.
Sen ihtimal veriyor musun buna?

google girin myo lisans müjdesi yazın bakın arkadaşlar ondan sonra konuşalım

Yeni sisteme göre, meslek yüksek okulu mezunu, 2 yıllık eğitiminin ardından 2 yıl daha okursa 4 yıllık lisans diploması alabilecek.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın, "Meslek Yüksek Okulları'ndan mezun olanlara lisan yapma imkanı tanıyacağız" açıklaması, gözleri 2+2 sisteminin ayrıntılarına çevirdi. YÖK'ün hazırlıklarını sürdürdüğü çalışmaya göre; Meslek Yüksek Okulları'ndan mezun olanlar, kendi branşlarında 4 yıllık lisans diploması alabilecek.

UZAKTAN EĞiTiM iMKANı

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, "işyeri Tabanlı Eğitim Sistemi" olarak adlandırdıkları yeni formülle, artık isteyen öğrencilerin 2 yıllık eğitimin ardından aynı branşta 2 yıl daha örgün eğitim alarak 4 yıllık lisans diploması alabileceklerini söyledi.

2 yıllık okuldan mezun olup çalışma hayatına atılanlar ise internet üzerinde uzaktan eğitim alarak lisans eğitimlerini tamamlayabilecekler. Prof. Günay, çalışmaların hızla sürdüğünü, yeni formülün en geç 1 yıl içinde uygulanmaya başlanacağını dile getirdi. Günay, yeni sistemin Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olanlara kendi branşlarında lisans eğitimi için yatay geçiş imkanı vereceğini belirtti. Yeni sistemle, bilgisayar bölümünden mezun bir Yüksek Meslek Okulu mezunu, Bilgisayar Mühendisliği okuyabilecek.

KATSAYıYA 2+2 FORMULÜ

Üniversiteye girişte uygulanan katsayıdan dolayı sadece Meslek Yüksek Okulu'nu tercih etmek zorunda kalan öğrencilerin önündeki engel de 2+2 formülüyle aşılacak. YÖK'ün ÖSS'de 0.02'ye indirdiği katsayı uygulaması nedeniyle, meslek lisesinin bilgisayar bölümünde okuyan bir öğrenci, bilgisayar mühendisliğini tercih ettiği taktirde puanı düşüyordu. Yeni formül, eski katsayı uygulamasından mağdur olanlara da 4 yıllık lisans diploması almanın yolunu açacak.

valla iyi olur ben yeni haberdar oldum ama nasıl olur nereye varır bilmiyorum buna bir çözüm getiriler ama yoksa herkes okuyabilecek güçte değil diyelim ben 10 yıl evvel elektirik myo dan mezun oldum şimdi ben bu durumda nasıl fakulte okuyacağımki herşeyi unutmuşum dgs yi kazannaları kapsar belki de bir yol hazırlık okuyorlardıya belki onu kaldırmak istemişlerdir 2+2 diyorlar ya önceden 2+3 dü

arkadaşlar benim salladığımı sanıyorlardı ama gerçek allah hakkımızda hayırlısını versin inşallah iyi olur

emr-osm,sallama değil.
Ben ilk cevabımda engel olmaz örgün değil,uzaktan eğitim olur dedim,sen ise yok örgün dedin ve ben ondan sonra o zaman mümkün değil dedim yine sözümdeyim çalışırken örgün öğretime devam edemezsiniz,ancak uzaktan eğitim alabilirsiniz.

Üst Alt