Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mesleki Oda'dan ayrılma dilekçem reddedildi. Ne yapabilirim?

druid

Üye
Konular
60
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Kamu kurumda çalışmaktayım haliyle Mühendisler odasından ayrılmak istedim ve düzgün bir şekilde dilekçemi verdim. Red cevabı geldi ancak ilgili kanun kırpılarak cevaplanmış bu durumdan sonra ne yapabilirim ?

ilgili madde bu şekilde

III – Umumi hükümler
Madde 33 – Türkiye'de mühendislik ve mimarlık meslekleri mensupları mesleklerinin icrasını iktiza ettiren işlerle
meşgul olabilmeleri ve mesleki tedrisat yapabilmeleri için ihdisasına uygun bir odaya kaydolmak ve azalık vasfını muhafaza
etmek mecburiyetindedirler.
(Ek: 19/4/1983 - KHK - 66/10 md.) Kamu Kurumu ve Kuruluşları ile İktisadi Devlet Teşekkülleri ve Kamu İktisadi
Kuruluşlarında asli ve sürekli olarak çalışan mühendislik ve mimarlık meslekleri mensuplarının meslek ve ihtisaslarıyla ilgili
odaya girmeleri isteklerine bağlıdır. Ancak bunlar görevlerinin gereği olan işleri yaparken, mesleki bakımdan, Odaya kayıtlı
meslekdaşlarının yetkileriyle haklarına

Benim dilekçe reddi bu şekilde:

druid

Atıf yaptığı madde red gerekçesini haklı çıkartıyor.

üstat ama atıf yaptığı madde ekinde kamu kurumunda mesleğini icra edenler kendi istekleri ile ayrılabilir diye ek bent var o kısmı yazmamışlar bu dilekçede işgüzarlık değil mi

madde bu şekilde;

Madde 33 – Türkiye'de mühendislik ve mimarlık meslekleri mensupları mesleklerinin icrasını iktiza ettiren işlerle
meşgul olabilmeleri ve mesleki tedrisat yapabilmeleri için ihdisasına uygun bir odaya kaydolmak ve azalık vasfını muhafaza
etmek mecburiyetindedirler.
(Ek: 19/4/1983 - KHK - 66/10 md.) Kamu Kurumu ve Kuruluşları ile İktisadi Devlet Teşekkülleri ve Kamu İktisadi
Kuruluşlarında asli ve sürekli olarak çalışan mühendislik ve mimarlık meslekleri mensuplarının meslek ve ihtisaslarıyla ilgili
odaya girmeleri isteklerine bağlıdır.

Ama Gıda Mühendisliği bu kuraldan istisna tutulmuş ayrı bir madde ile.

ben valla anlamadım bir sürü memur olunca ayrılanlar var birdaaha dilekçe vercem olmaz ise yargıya kadar gideceğim bana faydası olmayan kuruma neden aidat ödeyeceğim ki

Bence de itiraz edin. Üyelikten atılan bir mühendis, “özelde veya serbest” olarak mesleği icra edemiyor. Yani odaya üyelik şartı özelde veya serbest olarak mesleği icra edecekler için var. Kamudakilerin böyle bir zorunluluğu yok.

Ben mesleği icra etmiyorum deyip sgk kayıtlarıtla da belgeleyip üyelikten ayrılmıştım. Anca boşu boşuna aidat alıp piknik vs. düzenlesinler.

Şimdi ben ekpss ile mühendis olarak atanırsam odaya üye mi olmam gerekecek? Elbette hayır.

Üst Alt