Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Metal mitral kapak taktıranlar tecrübelerini anlatabilir mi?

Konular
107
Reaksiyonlar
2
kaç senedir kullandıklarını
hayat kalitelerini ne yapıp ne yapmadıklarını
ve kadınlar özel günlerinde nasıl geçtiğini

mitral kapak

Libertarian

merhaba,öncelikle geçmiş olsun.Benim 15 yıl önce mitral kapağım değişti şuana kadar kapaktan yana hiç sıkıntı yaşamadım,kan sulandırıcı ilaç(coumadin)kullandığım için aşırı adet kanamaları oldu buda kansızlığa yol açtı artı kansızlığın getirdiği sıkıntıları yaşadım,kadın doğum doktoru ilaçlı spiral takıp erken dönem menapoz olayını başlattı,şimdi hiç sıkıntım yok.Ameliyat olmadan önce bütün diş problemlerinizi çözmenizi öneririm.

merhaba, ameliyattan yaklaşık 2 ay sonra gündelik iş yaşamına dönebiliyorsun fakat daha sık dinlenme ihtiyacı duyuluyor,ağır işlerden uzak durmak gerekiyor.Ben ameliyattan 5 yıl sonra kalp krizi geçirdim.(sigarayı bırakmadığım için) ben çalışmadım üzerime ticari araç vardı dolayısıyla bağkurlu idim.Sık sık kan tahlili yaptırmak gerekiyor,ilacın dozunu ayarlamak çok önemli,ayrıca metal kapak takılırsa hiçbir zaman MR(emar)çektiremez.coumadin kullanan hasta doğum yapamaz kan inceldiği için düşük yapar

hülya kozalan

-sık sık tahlil
-ilac kulanımına dikkat
-sigara ve içki yasak
-kanama riskini azaltıcı önlemler
-ağır işler yasak
- ???

Kalp ameliyatlarından sonra genellikle psikolojik sorunlar ortaya çıkabiliyor,15 yıldır panik atak tedavisi de görüyorum.

hülya kozalan

ameliyat olalı 45 gun oldu ama hala cabuk yorulma ve kalbın daralması nefes alamak gibi sıkıntılar oluyor.
kontrolde bişey yok dediler.

sizde nasıldı bu ilesme sureci?

merhaba,ameliyat esnasında akciğerlerde bir süre makineye bağlandığı için ciğerlerde büzülme oluyor ciğerin genişleyip eski halini alması biraz zaman alıyor, sanırım bunu çabuklaştırmak için üfleme topları(adı ne ise)vermişlerdir onları mümkün olduğunca çok kullansın.Daha öncede söylediğim gibi kapaktan yana bir sıkıntım yok, sabırla bekleyin geçmiş olsun

hülya kozalan

merhaba

kısa bi sorum daha var. bu panik atak ve uykusuzluk için siz nasıl bi çözüm yolu uyguladınız

merhaba,ben psikolojik destek aldım,önceleri özelde terapilere katıldım orada panik atakla başetmenin yolları öğretiliyor tabiki ilaç destekli daha öncede yazdığım gibi halen hafif dozda ilaç kullanıyorum,psikiyatri doktoruyla görüşmesi şart.Geçmiş olsun .

Merhabalar 22 yıl önce avr+mvr ameliyatı oldum iki kapağımda değişti her ikisi de metal iyi bir kardiyolog ve kadın doğum uzmanı takibinde iki doğum yaptım biri 18 yaşında diğeri 3 yaşında 2 oğlum var ellerinizden öper tamam hamilelik riskli ama doğum yapamaz diye birşey yok

Üst Alt