Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Metrobüs kullanımının engellilerin de kullanabileceği şekilde düzenlenmesi..? [Soru]

HAYDDY

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Metrobüs toplu taşımayı İstanbul'llularla buluşturduğu için Sayın Kadir Topbaş Bey'e çok teşekkür ederim.

Herşey çok güzel ama İstanbul'da yaşayan engelli arkadaşlarımızın faydalanması için de uygulamaların titizlikle dikkate alınması elbetteki engelli camiasını mutlu edecektir.

Çoğu durak uygun değil engelli ulaşımı için (asansör zaten yok) bari yürüyüş parkurlarının her yerde düzenli olması bizler için her koşulda yaşam hakkını daha iyi yaşama iş ve çevreye katılımımızda o kadar etkili olacaktır.

İlgililelerin dikkatine sunarım.

Saygılarımla

uygulama, yine bu konudaki en büyük sıkıntı sanıyorum.

İETT'nin sitesinde övünç kaynağı olarak araçların 1,5 cm'ye kadar durağa yanaşabildiğinden bahsediliyor. Keşke 15 cm olabilse! Genellikle durakla araç arasındaki mesafe 50-60 santim oluyor. Herkes zorlanıyor. Bazı durakların olduğu yerdeki asfaltta (daha bitirilmemiş) olmasından ötürü aracın yanaşmasında sorunlar var tamam.. ama 70 santim uzak durmasını gerektiren durum yok! İlk durak olan Zincirlikuyu'da ise araçların duraklara 1.5 metre mesafede durması insanı derin düşüncelere itiyor. Engelliler için kurulmuş olan rampaların genişliği ise, (yanılma ihtimalim var) iki aracın aynı anda geçebilmesini imkansız hale getiriyor. Tek yön verilen iki rampa kurulumu da yok bildiğim ve gözlemlediğim kadarıyla.

Ayrıca katılmadığım bir nokta var. Yurtdışında varolan bu metrobüs sistemini, sürekli tıkanık ve sıkıntılı olan bu hatta uygulamak makul bir çözüm gibi gözükse de, bu tıkalı bir damarı açarken diğerini tıkamak kadar başarılı bir operasyon kanımca. Toplu taşımayı kullanan halkı rahatlattı. Tamam. Ama hususi aracını kullanmakta ısrar eden, belki muhakkak ihtiyacı olan kesimi çok çok daha zor bir duruma soktu. Otomobil'i Türkiye'de prestij unsuru yapıp sürekli patlayan sayılarda üretim, ithalat ve satışın ardından şimdi "devir değişti devir otobüs devri" demek, ve bunun komik çabası olarak da 6 tam biletlik "lüks" otobüsleri, işadamları için servise koymak, koskoca İstanbul'un yerel yönetimlerinin müdahaleleri değil de, 12 yaşında şehir simülasyonu oynayan bir çocuğun düşebileceği türden, sosyal yönü, fiziki yönü düşünülmeksizin girişilen vahim icraatlar!

Aynı trafik tıkanıklığının en önemli sebebi yasak yerlere park yapmanın, belediyeler tarafından meşru hale getirilip kazanç kapısı yapılması gibi. Otopark yapmak yerine zaten tıkalı olan yerden para kazanmak. Hııımmm...

Bilgisayar oyunu olsa halk çıldırır ama biz o kadar esneğiz ki herşeye geliyoruz.

Saygılarımla

Güzel tesbitler Alper Bey katılıyorum.
İspark şimdilerde modern deli dumrul'u oynuyor İstanbul'da.

arkadaşlar bu yeni yapılan metrobuse bir kez binmek istedim ama pişman oldum sayın kadır topbaş galıba istanbulda hiç engelli yaşamıyo biliyo galiba seçim yaklaştı bizde onları istanbulda yok gibi sayalım ne dersiniz

Üst Alt