Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

"Metroda dehşet" isimli kısa animasyon projem...

EcstaticA

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Evet, daha önce blog'umda da yazdığım, Metroda Dehşet isimli "kısa ve amatör" animasyon projemdeki gelişmeleri burada paylaşmaya karar verdim. Aşağıda ikinci deneme video'sunu seyredebilirsiniz. Bu denemelerde aklıma gelen kamera açılarını, sahneleri ve uygun müzikleri denemeye çalışıyorum. Toplam yapım süresi, video edit ve upload dahil yarım saat:D. Kafamda yapmayı planladığım pek çok şey var ama yine de orijinal fikirlere açığım:D.

Görüntü güzel olmuş. Ayrıca müziklede güzel uyum sağlamış. Emeğinize sağlık.

İskelet engelli sanırım... iyi olmuş :)

Teşekkürler:D.

Evet, Metroda Dehşet deyip duruyorsun, nerede bu metro diye merak eden arkadaşlar için bir prerender aldım:D. Keskin kamera hareketleri, detaysız modelleme, ayrıca kaplama, ışık vs. yok. Yani alfa sürüm gibi düşünebilirsiniz:D.

Bu arada, metroya koyacağım billboard'lar için reklam alabilirim:D. İsteyen olursa resmini filan koyabilirim:D.

Eyvah eyvah... ünlü olmuşum :) Beni anlatan bir nick olsun istedim, istediğimden de uygun oldu :) Bir ara ben de Flash la uğraşıp, onu da yarıda bıraktığım işler arasına katmıştım... Bu kalitede bir şey yapabileceğimi umsaydım, bir iki sene dişimi sıkardım :)

@Hodbin,

Bahsettiğin sürede bundan 10 kat daha iyi şeyler yapabilirsin. Sıfırdan bu aşamaya gelmek, bilgisayarla az çok haşır neşir birinin en fazla 1 ayını alır.

@Bleda,

@UTOPYA,

Modelleme ve animasyon için kullandığım program 3dsmax. Video düzenlemesini (ses, renk ayarı, yazılar vs.) ise Sony Vegas ile yapıyorum. Tabii nihai sonuca yaklaştıkça, aklımdaki bazı efektler ve janjanlı yazı animasyonları için Adobe After Effects kullanacağım.

Bunun dışında 2d taslak, çizim ve bazı kaplamalar için Photoshop kullanıyorum (Wacom Bamboo ile:D). Elbette profesyonel mimari çalışmalarda Autocad ile çizip, Max'te modellemesini yapıyorlar ama benim yaptığım eğlencelik amatör bir iş:D.

Bu arada farklı bir açıdan alınmış bir pre-render daha...:D

Bu da Max'in arayüzünden bir ekran görüntüsü...

mdpro2.jpg

Cosx kardeş çalışmalarını büyük zevkle takip edeceğim.Demoların çok güzel ancak yanlış anlamssan ilk videodaki iskelet neden aksayarak yürüyor engelli falan değil değilmi :).Üstadım yakında bende geçeceğim boyut değiştirmenin vakti geldi artık :).Başlığını sürekli takip edeceğim çalışmalarını sergilersen mutlu olurum

@MaviDusler,

Böyle bir karar almana sevindim. Aklına takılan herhangi birşey olursa çekinmeden sorabilirsin, buralardayım.

Benim daha çok ilgilendiğim alan animasyon, bu yüzden düşük poligon (low-poly) modelleme öğrenmeye çalışıyorum. Zira animasyonlarda yüksek poligonlu modeller kullanmak makineyi acayip kastırıyor.

Yaptığım birkaç low-poly modelleme, çoğunun kaplaması yapılmadı...:D

adaptr.jpg

akmak.jpg

dvdk.jpg

kalemv.jpg

kitapgodofwar.jpg

videolarda müziği duyamasam da, hepsi de görsel olarak çok güzel çalışmalar...
2dsmax'ı eskiden beri merak ederdim, ama nasip olmadı...
bir ara autocad'e merak salmıştım ama öğreten olmayınca onun da peşinden gidemedim.. :)

paylaştığın için teşekkürler...

Bu iş aslında beklediğimden daha uzun sürecek gibi zira herşey netleşmedi kafamda. En azından senaryonun giriş kısmının netlik kazandığını söyleyebilirim:

"Esas adamımız geç saatlere kadar çalışmıştır. Saate bakar ve artık eve gitmesi gerektiğini düşünüp ofisten ayrılır. Arabasına biner ama araba bir türlü çalışmaz ve esas adamımızda eve gitmek için metroyu kullanmaya karar verir...":D

Yine bir deneme video'su...

Birkaç eski çalışma...

Eskişehir Mahmudiye'de bir hara... Aslında 4 sene önce abimin üniversite ödevi için yapmıştık. Orijinal uzunluğu 30 dakika filan ama röportajlar filan sıkıcı olduğu için sadece giriş bölümünü koydum... Çekimlerin bir bölümü ve video edit bana ait...:D

Son bir deneme video'su daha... Şu an için E-Project ismini verdiğim bu animasyonda, bir engellinin yanlış mimari vs. yüzünden yaşadığı sıkıntıları ele alacağım. Yaza kadar bitirmeyi umuyorum. Hiçbir şekilde duygu sömürüsü içermeyeceğini söylemeliyim.

hepsi gerçekten güzelde Azureus efekleri intro bir başka güzel olmuş... : ) Tebrikler valla... çırak olarak gelirim : D

Üst Alt