Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mevcut %42 raporuma yeni hastalığımı eklemek, vergi indirimi almak ve emekli olmak!?

berk3435

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Daha önce bahsetmiştim. Bilen arkadaşlar bilir. Durumumu kısaca şöyle özetleyeyim. 2 yıl önce almış olduğum %42 oranlı raporum mevcut.( Ankilozan Spondilit'ten %23, EKO EF %65 Hafif Mitral Yetersizlik, Hafif Kapak Hastalığı %10, Klas1 Aritmi %10, Görme sisteminden ise %7)

5 ay önce SGK ile anlaşmalı özel hastanede yaptırdığım uyku testine göre ağır uyku apnesi (AHI 35,5) mevcut. Geçen gün ise aynı hastanede titrasyon testine girdim. CPAP cihazını hangi basınçlarda kullanmak gerektiği tespit edildi. Raporun altında Hayati öneme haizdir yazıyor.

Yaklaşık 1 ay önce ise devlet hastanesinde uyku testi yaptırmıştım. Burada çıkan sonuçta ise; AHI 18 olarak görünüyor.

1) Elimdeki mevcut raporla vergi indirimine mi başvurayım?
2) Tekrar heyete girip, uyku apnesinin de dahil olduğu yeni bir rapor mu alayım? Burada arada kaldığım konu ise; özel hastaneden aldığım raporda ağır uyku apnesi raporunu kullansam problem olur mu?
3) Yeni alacağım rapor şu anki raporumdan daha mı düşük olur?
4 Şu anki raporumla vergi iadesi başvurusu yaptığım zaman 18 ay askerlik borçlanması ile 1 sene sonra emekli olabiliyorum. Ama şu anki raporumu düşürüp, düşürmeyeceklerinden emin değilim.

Kafam bayağı karışık. Ne yapmalıyım? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.

Sağlık kurulları, Özel hastanelerin uyku apnesi raporunu kabul etmeyebiliyor. Önceden bir danışın gideceğiniz sağlık kuruluna..

Benim özel hastaneden 42,5 olan raporumu kabul etmediler, devlette yattım ahi bu sefer 133 çıktı mesela..

@yasdev başka bir başlıkta SGK anlaşmalı hastanelerden alınan raporun kabul edildiğini yazmışlardı. Önceden nasıl danışabilirim sağlık kuruluna? Kimi arayabilirim? Sizin özel hastaneden aldığınız rapor SGK anlaşmalı bir hastane miydi? AHI oranınız devlette daha mı yüksek çıktı?

tavsiyelerinizi bekliyorum...

berk3435

Elinizdeki rapor Sürekli ise, bununla vergi indirimine başvurun derim. Eğer olumsuz sonuçlanırsa, o zaman yeni rapor alıp onunla işlem yaparsınız

Özel hastane de olsa sgk anlaşmalı bir yerse o rapor doktor tarafından kabul görecektir.

sakatlık oranı cetveli belirleyicidir. Oran ne olur bilemiyorum

İlk raporum Bayındır Hastanesinden -ki en büyük Hastane gruplarından biri :) Ama Haydarpaşa Numune deki Dr bana kesinlikle devlet hastanesinden olmayan raporları kabul etmiyoruz dedi. İtiraz ettim falan ama hiç bir şekilde kabul etmediler. O sebeple raporum uyku apnesiz olmak zorunda kaldı. 2. derece olmama gerekirken 3. derece oldum.

Özel hastane raporum 1 sene önceydi, durumum daha da ağırlaştığından (kilo, tansiyon, şeker) devlette yattığım zaman ahi çok daha yüksek çıktı.

OturanBoğa

Hocam çok teşekkür ederim. Elimdeki rapor 5 yıl süreli verilmişti. 3 Yıl sonra doluyor. Yine de elimdeki raporla başvurmam mantıklı olur mu? Raporu aldığım yer özel hastane ama dediğim gibi SGK anlaşmalı.

yasdev

Peki bu dediğiniz hastanenin SGK ile anlaşması var mıydı? Devlet hastanesinde yaptırdığım 6 saatlik testte 2 saat uyuyabilmişim. Devlet hastanesindeki doktor bu yüzden sonucun doğru olamayabileceğini söyledi. Devlette düşük çıktı ama o yüzden işte.

berk3435

SGK anlaşmalı olmaz mı hocam. En büyük hastane gruplarından biri Acıbadem, Medipol gibi.. Sahibi de İş Bankası..

@yasdev bende bilmiyorum. bende aynı sorunun cevabını arıyordum. Ama SGK anlaşmalı hastanelerin raporlarının kabul edildiğini söyleyenler var. Ben elimdeki mevcut raporla vergi indirimi için başvuracağım. Eğer kabul görmezse o zaman bahsettiğim raporu da dahil edip yeniden heyete gireceğim.

berk3435

Hayır hayır, özel hastaneden alınan rapor emeklilikte veya vergi indiriminde bir işe yaramaz. Benim demek istediğim, Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden engelli sağlık kurulu raporu almak zorunda kalırsan, özel hastane de olsa oradan alınan tanı/rapor yeni rapor alırken doktor tarafından dikkate alınır. Yani, özel hastaneden alınan rapor kendi başına işe yaramaz, dolaylı olarak yardımcı olur

OturanBoğa Hocam benim bahsettiğim; SGK anlaşmalı özel hastaneden almış olduğum ağır uyku apnesi raporudur. Engelli sağlık kurulu raporunu yetkili hastanelerin birine başvurarak alacağım. Ama şu anda hali hazırda uyku apnesinin dahil olmadığı %42 oranlı bir engelli raporum mevcut. İşyerime raporum olduğunu bildirip, orada çalıştığıma dair belge ile verdi dairesine başvuracağım. Eğer onaylanırsa çok iyi olacak. Eğer onaylanmazsa ağır uyku apnesinin olduğu raporla tekrar heyete başvuracağım. Yapacağım işlem mantılı mı sizce?

Arkadaşlar öğrenmek istediğim diğer bir konu ise; vergi indirimi için iş yerinden çalıştığıma dair bir yazı almak yeterli mi? Çünkü raporum %42 oranında. Eğer vergi dairesi onaylamazsa o zaman çalıştığım yerle ilgili sorunlar yaşarım diye korkularım var. İş yerimden çalıştığıma dair yazı istesem ve o yazıyla vergi indirimine başvursam. Onaylanırsa işyerimin haberi olacak değil mi? Onaylanmazsa olmayacak. Vergi indirimim onaylanmadığı taktirde elimde olan ağır uyku apnesi raporuyla yeni bir rapor almak için heyete başvuru yapacağım. Konu hakkında bilgilendirme yapar mısınız?

berk3435
Vergi indiriminizin onaylanmamasının isvereniniz için herhangi bir dezavantajı yoktur. Engelli kontenjanında değerlendirilmek için vergi indirimi şartı yoktur. Vergi indiriminiz onaylanmasa dahi engelli kontenjanında çalışmaya devam edersiniz, isvereniniz sizin için prim teşvikinden faydalanabilir.
Kısaca işverene herhangi bir etkisi yoktur.

Ufukalp hmm anladım abi. Ben sanıyordum ki; vergi indirimi onaylandığı zaman işyeri engelli kontenjanından yararlanabiliyor. O zaman işyerim için avantaj oluyor bu durum. Teşekkür ederim. :) O zaman raporumu işyerime vermek ve sonrasında vergi indirimi başvurusu için çalıştığıma dair yazı alıp vergi dairesine başvurmam gerekiyor.

Üst Alt