Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Mevcut B sınıfı ehliyetimi değiştirmeden ÖTV'den muaf olabilir miyim?
Benim normal b sınıfı ehliyetim var ötv muhfiyet raporu olursam ehliyeti değiştirmeden araç alabiliyor muyum bu konuda net bilgisi olan varmı % 44 raporla emekli oldum.
eğer ortopedik engelli değilseniz %44 raporla ötv indirimli araç alamazsınız.
Ortopedik engelli iseniz (SAĞ SOL EL AYAK KISITLIĞI) varsa orana bakılmaksızın muafiyetten yararlanırsınız. Ancak mevcut ehliyetinize engelliliğinizi işlettirmeniz lazım. H sınıfı belge kalktı.
Eğer rapor %90 ve üzeri ise ehliyet işlettirmeye gerek yok.
ötvden muhaf otomaik vitesli araç kullanır diye rapor alırsam mevcut b sınıfı ehliyetimi değiştirmek gerekiyormu peki sol alt üst de %20 ortapedi doktru verdi e ama noraloji dr unu bekliyorum
normal b ehliyetime işletebiliyormuyum nasıl oluyor bu konuda bilgi verirseniz sevinirim
ehliyetin b mi yokse engeli ehliyetimi benim b sınıfı ehliyetim var ötvden muhaf otomaitk vitesli araç alır raporu alırsam b sınıfı ehliyetimi değiştirmeye gerek varmı
kantele Usulune uygun olarak ötv muafiyeli araç almak için rapor alabilirseniz ehliyetinizi değiştirmeniz gerekmekte ehliyet değişim süreci şu şekilde ilk önce aile hekimine gidiyorsun engelli olduğunu belirtip ehliyetini değiştirmek istediğini beyan ediyorsun aile hekimi seni engel durumuna göre uzman dr'a yönlendiriyor (ortopedi,göz,ftr vb) uzman dr ise gerekli muayeneyi yapıp il sağlık kuruluna gönderiyor [FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Calibri][SIZE=3]İl sağlık kurulunda ayın belirli günlerinde toplanan heyetehliyetinde gerekli olan kodları yazıp raporun aslını elden sana teslim ediyoro rapor aslıyla emniyetten yeni ehliyetini alıyorsun [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]
aile hekimi ne git o seni devlet hastanesıne yonlendırecek , Sürücü sağlık raporuna uzman doktor araç kullanabılır tesrtıbatlı yada otomatık vıtes yazması gerekli.bu raporu aldıkdan spnra il sağlık müdürlüğüne gidip heyete gireceksın . Onlar da okey verdıkden ve ehlıyetıne yazılacak olan kodları girdikten sonra bu raporu emnıyete goturup yenı ehlıyetını alacaksın .
Yenı ehlıyetınde özel tertıbat kodları yazacak . Bu ehlıyet olmadan ötv siz arac alamazsın.. ayrıca yanına sakatlık duurmunu sureklı olup olmadıgını ve % sini belırten devlet hastanesı raporu eklemen gerekli. Bunu da vergi dairesi senden isteyecek.
bende şunu sormak istiyorum a1 otomatik vitesli araç kullanır ehliyeti olan bir engelli ikinci el bir otomatik vitesli araç alsa kullanır mı mtvden muaf olurmu