Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mevcut ehliyeti engelli ehliyetine dönüştürürken sürücü kursuna gerek yokmuş

eren

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
1
Az önce Sürücü kursu ile görüştüm.
Normal ehliyeti ENGELİ ehliyetine çevirmek için direksiyon sınavına giriyorduk. Buda kaldırılmış.
SAĞLIK RAPORU ALIP, Direk nüfus müdürlüğüne gidip ehliyetinizi değiştireceksiniz dediler.

Hangi durumdan dolayı Normal B iken Engelli B Sınıfı kararı verildi ?

Seneler önce, tam muayene etmeyen bir hastaneden rapor alarak normal ehliyet almıştım. Cahillik işte, kendime engelli dedirtmeyecegim aklım sıra. Yol gösterende olmadı açıkçası. En azından ÖTV için falan işine yarar diye. Normal ehliyet aldım, aparatlarım ile yürüyorum ve araba kullanabiliyorum. Şimdi ehliyetin yenilenmesi gerek. Bu aradada olması gereken engelli ehliyetine çevirmek istiyorum. CMT hastasıyım. İlk ehliyeti alirkende yöne aynı hastalığım mevcuttu.

önce aile hekiminize gidip sürücü adayı ve sürücüler için sağlık raporu talebinde bulunuyorsunuz, sizi belirli uzman hekimlere sevk ediyor sonra devlet hastanesi veya üniversite hastanesinde uzman hekim muayenesi sonra il sağlık komisyonuna sevk. Komisyon kararı ile nüfus müdürlüğünden A veya B engelli ehliyeti alıyorsunuz. Ehliyete komisyon kararında belirtilen kısıt kodları da ekleniyor. Kolaylıklar dilerim,

mtarim

A veya B engelli ehliyeti ne oluyor ??? mesela benim ehliyetim normal B sınıfı A ney ???

A motor ehliyeti, engellilerde motor kullanıyorsa A engelli alıyor, şartlar aynı.
B otomobil ehliyetinizi B engelliye dönüştürmek için yukarıda yazdıklarımı yapmalısınız.

Üst Alt